Hoe Valgrind op Mac te bouwen en te installeren?

Ik ben op Mac OS X met codeblocks 10.05

Ik heb Valgrind gedownload en een map uitgepakt. Ik ben helemaal verdwaald en heb geen idee hoe ik het moet bouwen.

Ik ken ELKE terminal/console-opdrachten niet en ben over het algemeen nieuw in programmeren, dus ik heb geen idee hoe ik het moet "bouwen" of "compileren". Ik heb gewoon een map met de naam Valgrind met een aantal willekeurige bestanden erin.

Kan iemand me vertellen hoe ik verder moet? Ik heb de website/documentatie al gecontroleerd, maar het gaf me niet echt installatie-instructies, alleen gebruiksinstructies.

Bedankt

PS: Ik weet dat ik deze vraag al heb gepost, maar de vorige vraag was afgesloten omdat ik te vaag was. Ik heb deze opnieuw gepost met meer info.

PSS: Het enige wat ik eigenlijk vraag, is wat ik moet doen om Valgrind te installeren direct nadat ik het van de website heb gedownload en de bestanden uitgepakt?

21
U kunt gesloten vragen wijzigen. Het verbeteren van gesloten vragen zou ertoe moeten leiden dat ze opnieuw worden geopend.
toegevoegd de auteur Mankarse, de bron
Als u zo weinig weet over het gebruik van de opdrachtregel, moet u een zelfstudie lezen over het gebruik ervan. Valgrind is nutteloos als u niet begrijpt hoe u de opdrachtregel moet gebruiken.
toegevoegd de auteur Andrew Marshall, de bron
Vragen met betrekking tot hulpmiddelen die ontwikkelaars gebruiken, staan ​​hier ter discussie, en mensen doen moeten vaak een nieuwere versie van Valgrind gebruiken om bugfixes te omzeilen of toegang te krijgen tot nieuwe functies. De opmerkingen met betrekking tot de vaardigheid van het OP in de command line zijn niet echt constructief.
toegevoegd de auteur Tim Post, de bron
toegevoegd de auteur Mike DeSimone, de bron
Met alle respect, vragen hoe je valgrind kunt bouwen en installeren zonder je weg te weten in de shell bash of weten hoe je sudo moet gebruiken, is als proberen om te programmeren zonder een teksteditor te leren gebruiken. Je bent te veel stappen aan het overslaan.
toegevoegd de auteur Mike DeSimone, de bron
Er is informatie over het installeren van Valgrind in de officiële documentatie. link
toegevoegd de auteur Dennis, de bron
Kijk naar het bestand README in de map die uit het archief is gekomen toen u het uitgepakt. Dat bestand bevat instructies voor het configureren en bouwen, dus probeer het eens.
toegevoegd de auteur David Alber, de bron
@Mike DeSimone heeft opgemerkt: Zou u mij een goede handleiding voor de opdrachtregel kunnen aanbevelen? Omdat ik over het algemeen goed ben in programmeren, gewoon niet bekend met de opdrachtregel
toegevoegd de auteur user1017485, de bron
Bedankt :) Het README-bestand zegt "make", maar ik kan geen bestand met de naam "make" vinden. Weet je wat je moet doen?
toegevoegd de auteur user1017485, de bron
@tjm sorry, het "geschreeuw" verwijderen. Ik begrijp niet echt wat je bedoelt met details. Alle Im die vraagt ​​is - ik heb Valgrind gedownload, wat moet ik nu doen? Mankarse Dat wist ik niet, bedankt voor de info :)
toegevoegd de auteur user1017485, de bron

4 antwoord

Aanbevolen:

Use brew: brew install valgrind

Handmatige installatie:

Dit is wat werkte op mijn mac (10.6). Controleer nogmaals of u de nieuwste versie hebt (nu 3.7.0) en ga dan naar de ongecomprimeerde directory

cd /users/(insert username here)/downloads/valgrind-3.7.0

Ik stel voor dat je het als een ander doet en de leesmij leest.

nano README

Begin met de build; /usr/local is de plaats op het bestandssysteem waarop het programma zal worden geïnstalleerd. Er zijn veel argumenten zoals voorvoegsel die beschikbaar zijn om de installatie aan te passen aan uw specifieke systeem als dit niet standaard werkt. Gewoonlijk werkt alleen het gebruik van ./ configure prima.

./configure --prefix=/usr/local

make

sudo make install

Of je kunt het waarschijnlijk krijgen van fink of macports of van homebrew.

23
toegevoegd
Ik had een vergelijkbare ervaring. gebruik van - prefix =/usr/bin maakte valgrind niet beschikbaar in het systeempad, maar liet dat - voorvoegsel achterwege.
toegevoegd de auteur RDK, de bron
@ joshua.thomas.bird Mogelijk hebben ze hun installatiescript in die 7 jaar bijgewerkt.
toegevoegd de auteur Soonts, de bron
@ joshua.thomas.bird Blijkbaar voegt het installatiescript in valgrind "bin" toe aan het einde van het voorvoegsel dat u opgeeft. Als u - prefix =/usr/bin opgeeft, wordt deze in /usr/bin/bin geïnstalleerd en daarom denk ik dat dit niet correct is.
toegevoegd de auteur Soonts, de bron
Het juiste prefix is ​​/usr , niet /usr/bin
toegevoegd de auteur Soonts, de bron
Ik raad het gebruik van ./ configure --prefix =/usr/bin voor andere gebruikers af. Ik deed dit en de test in README werkte niet (het systeem had valgrind niet in zijn pad). Alleen het gebruik van plain ./ configure werkte goed voor mij.
toegevoegd de auteur Chris Redford, de bron
Welnu, ik heb het antwoord bijgewerkt om dat weer te geven, en ook een beetje meer informatie over configuratie-opties in het geval dat iemand anders soortgelijke dingen tegenkomt.
toegevoegd de auteur joshua.thomas.bird, de bron
Ik heb me gerealiseerd dat je helemaal gelijk hebt. Ik moet 7 jaar geleden een typfout gemaakt hebben en niet gekend.
toegevoegd de auteur joshua.thomas.bird, de bron
@Soonts Er is geen "correct voorvoegsel", u kunt het overal waar u maar wilt installeren.
toegevoegd de auteur joshua.thomas.bird, de bron

Je kunt het installeren door te brouwen voor Mac

brew install valgrind

Mogelijk moet u het item handmatig koppelen aan/usr/local/bin, omdat brouwen het in mijn geval weigerde.

ln /usr/local/Cellar/valgrind/3.8.1/bin/vgdb /usr/local/bin/vgdb
ln: /usr/local/bin/vgdb: Permission denied
sudo ln /usr/local/Cellar/valgrind/x.x.x./bin/vgdb /usr/local/bin/vgdb
20
toegevoegd
Het lijkt erop dat u dit mogelijk vanuit het hoofd moet installeren om dit te laten werken, zoals hier gedetailleerd
toegevoegd de auteur Brad Parks, de bron
Het lijkt erop dat uw directoryrechten niet correct zijn. Homebrew moet in staat zijn om naar/usr/local te schrijven zonder sudo. Zie github.com/Homebrew/legacy-homebrew/issues/19670 .
toegevoegd de auteur Yongwei Wu, de bron
Ik weet niet waarom het gebruik van brouwen niet het geaccepteerde antwoord is voor "Hoe installeer ik X op een Mac."
toegevoegd de auteur MikeF, de bron

Het kernproces is vrij eenvoudig:

Zorg ervoor dat u zich in de juiste map bevindt.

Eerste loop:

./configure

als dat klaar is, voer dan:

make

op dit punt moet je su in root (dit is relatief lastig om te doen, zie de opmerking aan het einde). Als root voer je uit:

make install

Wanneer dit is voltooid, hebt u een werkende valgrind-installatie. Test het door te hardlopen

valgrind ls -l

Om su in root in te voeren, moet je een root-account hebben ingesteld. Als u dit in het verleden nog niet hebt gedaan, raadpleegt u hier de instructies van apple .

Om de echte su uit te voeren, moet u eerst een account met beheerdersrechten uitvoeren. Als u dit nog niet doet, kunt u van gebruiker wisselen met het volgende:

su admin

waarbij admin de naam is van een gebruiker met beheerdersrechten (u moet het wachtwoord voor dit account invoeren). Hierna kunt u su uitvoeren om naar root te gaan:

su

U moet het rootwachtwoord invoeren dat u eerder hebt ingesteld.

3
toegevoegd
Dit is het verwachte gedrag (ik kan dit nu niet testen, maar ik herinner me soortgelijke berichten te zien toen ik make uitvoerde). Voer make install uit en kijk of het werkt.
toegevoegd de auteur Mankarse, de bron
make install geeft me nog een aantal fouten Wanneer ik het test met valgrind ls -l Het zegt valgrind: commando niet gevonden
toegevoegd de auteur user1017485, de bron
Running make geeft: "# Dit is een gegenereerd bestand, samengesteld uit de volgende onderdrukkingsregels:"> default.supplecho "#" exp-sgcheck.supp xfree-3.supp xfree-4.supparry darwin10-drd.supp darwin10. supp >> default.supp cat exp-sgcheck.supp xfree-3.supp xfree-4.supp darwin10-drd.supp darwin10.supp >> default.supp cat: exp-sgcheck.supp: Geen bestand of directory kat: xfree-3.supp: Geen bestand of map cat: xfree-4.supp: Geen bestand of map cat: darwin10-drd.supp: Geen bestand of map cat: darwin10.supp: geen bestand of map maken: *** [default.supp] Fout 1 Wat doe ik fout?
toegevoegd de auteur user1017485, de bron

Mogelijk vindt u het eenvoudiger om iets als macports te gebruiken. Hoe te installeren is waarschijnlijk buiten het bestek van deze vraag, maar ze hebben een pagina die eraan is gewijd op hun site.

Zodra je macports hebt geïnstalleerd, moet je typen:

sudo port install valgrind +universal

Zoals je zegt, heb je geen ervaring met commandoregels. Laten we even kort de verschillende delen van deze opdracht doornemen:

  • sudo means the rest of the command will run as root, and will ask for your password. This is needed for the installer to have the correct permissions
  • port is the command line tool for managing macports
  • install is a command for port. Try port help to see a list of commands.
  • valgrind tells macports what it should be installing
  • +universal is a variant. This tells macports to configure valgrind to support 32 bit and 64 bit support.
2
toegevoegd