Hoe gebruikersid wordt van nieuw geregistreerde gebruiker in Joomla 1.5.x?

Ik wil een aantal bewerkingen uitvoeren op nieuw geregistreerde gebruikers wanneer hij op het register op het registratieformulier klikt en voordat hij het systeembericht krijgt over de activeringsmail (als de instelling voor gebruikersactivering is ingeschakeld)

Hiervoor heb ik het bestand componenten/com_user/controller.php aangepast In de register_save methode van de klasse JController heb ik de oorspronkelijke PHP-code gewijzigd

if ( !$user->save() )
{
  JError::raiseWarning('', JText::_( $user->getError()));
  $this->register();
  return false;
}

in

if ( !$user->save() )
{
  JError::raiseWarning('', JText::_( $user->getError()));
  $this->register();
  return false;
}
include('custom_operations.php');

In custom_operations.php file, i have used $user variable to access username and email of newly registered user but following code gives me 0 value

$user->get('id');

Hoe kan ik toegang krijgen tot de userid van die nieuw geregistreerde gebruiker? Is er een andere manier om het custom_operations.php bestand uit te voeren (ik heb ook een extra veld in registervorm gezet dat essentieel is in dit bestand)? Leid alstublieft

0

2 antwoord

u kunt een joomla-plug-in maken met het type gebruiker en de methoden overschrijven: onUserAfterSave en onUserBeforeSave-methoden. :)

2
toegevoegd
Ik weet niet veel over de ontwikkeling van joomla-extensies. Kan je me helpen met het schrijven van een Joomla-plug-in voor het bovenstaande scenario?
toegevoegd de auteur Vin, de bron
Dank je. Ik heb hiervoor een plug-in gemaakt en in de onUserAfterSave-methode gaf $ user ['id'] me de userid van de nieuw geregistreerde gebruiker. :)
toegevoegd de auteur Vin, de bron
probeer deze link te bezoeken docs.joomla.org/Plugin hier vindt u meer informatie over joomla plugins. ;)
toegevoegd de auteur Christopher Pelayo, de bron
graag gedaan. ;)
toegevoegd de auteur Christopher Pelayo, de bron

Als de gebruiker succesvol is geregistreerd, probeer het dan hieronder en kijk of het de waarde geeft:

$user->id;

Anders in het custom_operations.php bestand gebruikt u mysql_insert_id() . Het geeft het ID dat door de laatste query is gemaakt. Dus net nadat de gebruiker zich registreert, kunt u de gegenereerde ID in de tabel krijgen.

1
toegevoegd
werkt goed in Joomla! 3.0
toegevoegd de auteur 9KSoft, de bron