versiebeheerroutine op Android voor gegevens?

Ik probeer een routine te implementeren die de versie van bestanden op de SD-kaart controleert. De app downloadt in wezen een lijst met bestanden op de SD-kaart. De bestanden op de server zijn in de toekomst gevoelig voor wijzigingen.

Hoe kan ik controleren of de app het nieuwste bestand gebruikt? Ik dacht dat ik het deed door de gebruiker te dwingen de app opnieuw te installeren en SharedPrerfernces te gebruiken om de versie van elk bestand op te slaan, maar toen de app opnieuw werd geïnstalleerd, worden de gedeelde verwijzingen verwijderd.

Een andere manier die u kunt voorstellen?

1

1 antwoord

Gebruik de lastModified() methode om de laatste keer te bepalen dat u de betreffende bestanden hebt opgehaald en controleer vervolgens of ze ouder zijn dan die op de server.

0
toegevoegd
lijkt er een soortgelijke methode om een ​​bestand op de server te controleren als volgt: URLConnection con = url.openConnection (); con.connect (); en dan con.getLastModified (); kan ik deze methode gebruiken !!
toegevoegd de auteur bytebiscuit, de bron
wat is het verschil tussen HttpURLConnection en URLConnection!?
toegevoegd de auteur bytebiscuit, de bron
Eén voorbehoud, ik zou de HttpURLConneciton gebruiken. Het is degene die actief wordt ontwikkeld door het Android-team. Het heeft echter ook een getLastModified() -methode, dus maak je geen zorgen!
toegevoegd de auteur Kurtis Nusbaum, de bron
HttpURLConnection is efficiënter en sneller op Android.
toegevoegd de auteur Kurtis Nusbaum, de bron