Waarom zie ik het venster "Rapportgegevens" niet bij het maken van rapporten?

Ik maak RDLC-rapporten in VS10. Wanneer het programma NIET wordt uitgevoerd, kan ik de toolbox zien en besturingselementen aan het rapport toevoegen, maar het deelvenster 'Rapportgegevens' is nergens te vinden, dus ik kan de bedieningselementen in mijn rapport niet vullen. Als ik de oplossing echter uitvoer, wordt het deelvenster "Rapportgegevens" weergegeven en kan ik velden naar mijn rapport slepen, maar de werkset bevat geen besturingselementen terwijl ik aan het werk ben. Dus moest ik de controles op mijn rapport zetten terwijl ik niet liep, het project uitvoeren en terwijl het draait, kan ik de velden invoegen ....

hoe dan ook, hoe krijg ik dat het deelvenster Rapportgegevens zichtbaar blijft terwijl het project niet actief is?

108
Dit werkte ook in VS 2012.
toegevoegd de auteur Ryan Gates, de bron
Dit werkt ook in VS 2013. Waarom laat u dit niet in het rapportmenu MS?
toegevoegd de auteur KornMuffin, de bron

11 antwoord

Het meest voorkomende antwoord op dit probleem is om naar het menu Gegevens te gaan en Gegevensbronnen weergeven te kiezen. Deze optie verschijnt niet voor mij.

De Toon sneltoets rapportgegevenspaneel werkte voor mij: CTRL + ALT + D . Er is niets in de menu's dat ik kon vinden dat hetzelfde doet.

280
toegevoegd
@ matthew_360 geweldig
toegevoegd de auteur CMMaung, de bron
De sneltoets CTRL + ALT + D werkt wel, maar u moet een RDLC-bestand geopend hebben in de ontwerpmodus. Vraag me niet waarom :)
toegevoegd de auteur iberodev, de bron
Zelfs dan verschijnt de snelkoppeling niet altijd.
toegevoegd de auteur matthew_360, de bron
Wat is er mis met mensen bij Microsoft, waarom repareren ze niet zoveel bugs nu dit product al een tijdje op de plank ligt. Ze produceren echter maar tien miljoen verschillende versies van Visual Studio.
toegevoegd de auteur Eddy Jawed, de bron
Zoals in het andere antwoord wordt vermeld, moet u ervoor zorgen dat er een rapport is geopend en dat dit momenteel "gericht" (geselecteerd) is op een deel van het rapport! Vervolgens, en ALLEEN DAN, verschijnt het in het menu en is toegankelijk via de snelkoppeling!
toegevoegd de auteur D.R., de bron

Nadat ik dit venster per ongeluk had gesloten, nam ik een uur de tijd om het terug te vinden.

The right answer is indeed: View-->Report Data (ctrl+alt+D)

Het lastige gedeelte: het item 'Rapportgegevens' verschijnt niet altijd in de vervolgkeuzelijst 'Weergave'. Zorg ervoor dat er een rapport is geopend en dat een deel van het rapport is geselecteerd.

Als u zich niet 'in het rapport' bevindt, verdwijnt de invoer uit het menu.

View > Report Data

102
toegevoegd

Hallo, ik heb hetzelfde probleem ondervonden in VS2008 , ik heb geprobeerd op basis van post 8 (met dank aan het onderdeel "Lastig gedeelte")

The (Ctrl+Alt+D) combo did not work there in VS2008, but after opening the Report file(rdlc) I browsed on the View menu and found out that View->Toolbars->Data Design is the solution for that.

Bij het openen komen er 4 pictogrammen tevoorschijn, waarvan de "Toon gegevensbronnen" sectie de "Website Data Sources" sectie brengt die alle Entities, Typed DataSets etc. ophaalt.

The keybord shortcut is (Shift+Alt+D).

Het bochtige deel hier is de sectie "Gegevensbronnen" die beschikbaar is op de werkbalk van de Verkenner van de server en die geen spullen ophaalt, maar de "gegevensbronnen voor de website" brengen al het nodige. Kan iemand mij dat uitleggen?

6
toegevoegd

Ik was ook hetzelfde probleem in Visual Studio 2013, toen kreeg Suddenly een idee .. Klik op Report om er de focus op te leggen. Eenvoudig indrukken Alt + Ctrl + D

6
toegevoegd

Ik had hetzelfde probleem, maar in C# 2012 Ik sloot de "rapportgegevens" en ik kon het niet vinden en ik heb eindelijk een oplossing voor dit probleem gevonden.

Dit is mijn methode:

VIEW >> TOOLBARS >> CUSTOMIZE >> COMMANDS ... select from the "Menu bar" .. VIEW.

OK nu in "Controls" vind je de "REPORT DATA", selecteer het en VERPLAATS het UP, sluit het menu. Selecteer daarna een bestand.rdlc en klik op "Bekijken" ... OK Eindelijk verschijnt "REPORT DATA" ...

3
toegevoegd

Als de rapportontwerper wordt geopend, kan het deelvenster Rapportgegevens worden ingeschakeld via het menu Beeld.

 View -> Report Data
3
toegevoegd

Ik moest een beetje meer doorwerken om een ​​verversing in VS 2008 te forceren.

First, there is a Data Sources pane/toolbox (menu trail = Data > Show Data Sources), and a Report Data Sources dialog (menu trail = Report > Data Sources). I had trouble with the Data Sources pane reverting to an earlier property list every time I opened a certain report; it was as if the report designer was overwriting the data definition with the report's cached version thereof.

Om dit te verhelpen, moest ik:

  1. Exclude the report from my project to stop the build errors
  2. Clean & rebuild my project
  3. Refresh the Data Sources pane & confirm I could see the new fields
  4. Re-include the report and open the report designer with the Data Sources pane pinned in view
  5. (This is the key) Drag one of the new fields anywhere onto the report surface

Nummer 5 dwong de interne XML-kopie van de rapportdefinitie van het rapport te verversen. Meteen daarna kon ik weer opbouwen.

1
toegevoegd

Rapport openen in Report designer

Go to View menu -> Report data

1
toegevoegd

Ga aub naar

View > Toolbars > Customize

selecteer vervolgens de categorieën 'Gegevens' en klik vervolgens op 'Gegevensbron weergeven' in het opdrachtvenster

Het menu "Gegevens" is te zien in het menupaneel. klik om de databron van de website te krijgen

1
toegevoegd

Het is in een visuele studio. Op de ontwerppagina staat deze in de menubalk, er is een XTRAREPORTS-veld. Je kunt er panelen mee gebruiken

1
toegevoegd

First of all select report file with rdlc extension and then go to View > Report Data

0
toegevoegd