Ben ik de enige die wordt verward door de namen Iteratee, Enumerator en Enumeratee?

Ik hou van iteratees als een paradigma voor IO, maar ik heb een aantal zorgen over de namen.

Ik heb problemen met het ontwikkelen van een relatie met deze namen. Kan iemand hun oorsprong verklaren? De definitie data Stream a = Chunks [a] | EOF is slechter, als er iets is. Dat gibreert niet met mijn vorige idee van een stream, omdat het maar een klein deel van de totale stream is.

Het lijkt erop dat Iteratee s dingen consumeren, Enumerator s produceren, en Enumeratee s doen beide namen als Sink , Bron en Transformer of Consument , Producer en Transformer kunnen zijn betere keuzes? Is er een reden afgezien van afspraak waarom deze namen niet goed zouden passen in de concepten?

Van alle zevenentwintig variaties op dit thema die er zijn, ben ik geïntrigeerd door John Millikin's nemen deze oude Haskell-Cafe-thread over een variatie die statisch het" divergent iteratee "probleem elimineert (het probleem van een iteratee die doorgaan als antwoord op EOF), maar mijn problemen met de namen van toepassing op vrijwel alle versies die ik tot nu toe heb gezien.

4
@hammar Ik was niet van plan om te tieren. Ik wil graag weten of iemand op de hoogte is van een reden waarom de alternatieve naamsuggesties die ik heb gemaakt ongepast zijn, of als alternatief van andere "gemakkelijkere" namen die geschikt zouden kunnen zijn. Mijn verontschuldigingen. Ik heb bewerkingen gedaan om snurkzucht te verwijderen, aarzel niet om verder te gaan als ik iets heb gemist. Ik zou echt graag een debat zien over het antwoord op deze vraag.
toegevoegd de auteur Doug McClean, de bron
@hammar Eerlijk punt, nogmaals, excuses.
toegevoegd de auteur Doug McClean, de bron
Hoewel ik het ermee eens ben dat de naamgeving verwarrend kan zijn, klinkt dit meer als een kwelling dan als een vraag, en daar is SO niet de plaats voor.
toegevoegd de auteur hammar, de bron
ZO is ook niet echt een plaats voor debatten. Ik denk dat haskell-cafe of r/haskell zijn meer geschikte plaatsen om deze discussie te voeren.
toegevoegd de auteur hammar, de bron

Geen antwoorden

0