Hoe koop en test ik een oscilloscoop?

Ik ben op zoek naar een oscilloscoop die me een paar jaar zal duren. Toepassing is alles behalve RF: digitaal en analoog met een zo breed mogelijk frequentiebereik als mogelijk/betaalbaar. Ik zou graag tweedehands kopen, maar ik zou Craigslist in de buurt van NYC liever naar Ebay willen, dus ik kan het bekijken voordat ik geld betaal. Ja, ik weet dat Ebay heeft geblokkeerd en als de pickings te klein zijn op Craigslist, ga ik die route. Ik heb iets nodig dat me in staat zal stellen om te repareren en testen op gemengde (A/D) systemen op de middellange tot bijna-termijn. Mijn vragen zijn:

  1. Wat is een goed instapniveau-prijsbereik? Behoudens welke definitieve verklaring dan ook, hoeveel zal ik uitgeven per, zeg, 500 Hz extra frequentiebereik?

  2. Naar welke functies moet ik zoeken? Nogmaals, wat is de prijs voor elke functie?

  3. Wat is een redelijk minimum dat ik zou verwachten te besteden?

  4. Welke tests moet ik uitvoeren als ik koop?

13
Kijkend naar dit - wat denkt iedereen? vellemanusa.com/products/view/?id = 524708
toegevoegd de auteur Sunhwa, de bron

4 antwoord

Prijspunten variëren altijd - vooral bij gebruikte scopes. Je zult waarschijnlijk veel oude Tektronix tweekanalen analoge scopes vinden. Als je geluk hebt, zullen ze sondes bevatten.

  1. Bandbreedte - Zoek naar 50-100MHz. De bandbreedte neemt na dat punt meestal toe in veelvouden van 100, en dan veelvouden van 1 GHz na het 1 GHz-teken. Misschien vindt u op een vreemde dag een bereik van 150 MHz of 200 MHz. Nogmaals, kan je niet echt een prijs geven, maar de knie van de prijscurve zit in de lage 100's van MHz. Verder neigt het ertoe om duur te worden.

  2. Functies - minimaal twee kanalen. Als het analoog is, krijg je eigenlijk geen echt coole functies (zoals metingen, het opslaan van golfvormen, enz.). Het zal alleen voor het bekijken van golfvormen zijn en u zult periodes en dergelijke door het tellen van maatstreepjes op de lijnen op het scherm berekenen. Als je eenmaal in digitale scopes bent, begint de wereld veel te veranderen. Ik houd meestal meer van digitale scopes en kijk op zijn minst naar metingen (evalueer periode, Vpp, enzovoort) en cursors (markeer punten in een grafiek en evalueer tijddelta's, spanningsdelta's, enz.). Andere handige functies zijn USB-poorten om golfvormen op thumbdrives, netwerkconnectiviteit, printerconnectiviteit, logica-analyzers en vele andere op te slaan. Over het algemeen ziet u, zodra u de sprong naar digitaal maakt, een aanzienlijke prijsverhoging (ten minste een paar honderd dollar) en krijgt u veel van deze functies in wezen gratis.

  3. 0- $ 400 voor een analoge (hopelijk in werkende staat) en digitale exemplaren kunnen beginnen met een boven $ 100 dollar en, nou ja, sky's the limit echt. Ik zou op dit punt moeten vermelden dat je een redelijk fatsoenlijke digitale 50MHz Rigol-oscilloscoop kunt krijgen voor ongeveer $ 500 of zo merk spankin nieuw. Het is zeker geen Tektronix maar het is zeer bruikbaar en heeft veel van de handige functies die ik hierboven noemde.

  4. Sommige mensen op eBay zullen dingen als 'bevoegdheden aan' zeggen. Dit betekent ... het gaat aan. En mogelijk niets anders. Toegegeven, sommige mensen zijn idioten en kennen geen werkende oscilloscoop van de Dalai Lama, maar ik zou hier niet op rekenen. U moet ervoor zorgen dat het apparaat beide wordt ingeschakeld, de zelftest doorstaat (veel digitale oscilloscopen hebben dit en zullen de gebruiker bij het opstarten op de hoogte stellen als de zelftest is geslaagd) en dat het testsignaal op alle kanalen werkt. Het testsignaal is meestal een 1 KHz blokgolf of iets dergelijks. Het is ingebouwd in het bereik en er is een contactpunt voor aan de voorkant van het bereik. Als elk kanaal het signaal kan lezen, betekent dit dat als er een probleem is met de scoop, dit iets is dat niet meteen voor de hand ligt - zoals de bandbreedte die afneemt met de leeftijd of zichzelf uitschakelt na 3 uur gebruik en niet zal draaien weer aan totdat het afkoelt, etc.

Het enige andere advies dat ik je kan geven, is opletten dat sondes niet worden opgenomen. Over het algemeen zullen ze zeggen, maar zelfs als je een foto met sondes erin ziet, neem dan niet aan dat ze bij de scope horen. Vragen.

14
toegevoegd

Het is niet precies wat je zoekt, maar ... op zoek naar instrumenten, ik heb gezien dat er USB Digital Acquisition (DAQ) kaarten zijn, met 8+ kanalen, beginnend vanaf 100-200 $ ... waarschijnlijk hebben ze gewonnen ' Ik ben zo comfortabel als een scope kan zijn, maar ik heb een National Instrument DAQ gezien en ik kan verzekeren dat wanneer je de gegevens op je pc hebt, de functies onbeperkt zijn.

De belangrijkste nadelen die ik denk zijn de noodzaak om elke keer verbinding te maken met de pc en deze uiteindelijk te configureren, en de langzamere reactie op het scherm.

EDIT: I forgot an important drawback: most of these DAQ systems don't have amplifiers, they are just fast and often accurate ADCs, so you have to stick to the voltage scale or build your own amplifier.

Het is geen echte oplossing, maar bedenk eens of het voor u kan werken.

Neem een ​​kijkje op this , this of this om enkele voorbeelden te geven.


Ik heb ook gezien dat er mini-oscilloscopen zijn die je op een iPhone kunt bevestigen, of op andere apparaten. Het zijn goedkope en waarschijnlijk oplossingen van lage kwaliteit, maar ze kunnen een beter inzicht geven in bepaalde signalen dan een handzame multimeter.

4
toegevoegd
Ik heb alleen maar pech gehad met USB-oscilloscopen. De oscilloscopen van Firewire kunnen nu een ander geval zijn - lagere processorinterventie ...
toegevoegd de auteur splattered bits, de bron
Wacht, het is anders: waar ik het over heb is DAQ-kaarten, en degene die ik heb geprobeerd, was PCI ... maar in dit geval heb ik het niet over schermen, alleen borden die ADC-conversie doen en gegevens verzenden naar een pc
toegevoegd de auteur clabacchio, de bron

Ik heb een Tektronix 466 analoge oscilloscoop die ik heb gekocht en waar ik van hou. Aangezien u zich in een grootstedelijk gebied bevindt en vermoedelijk de eenheid direct van de verkoper ophaalt, kunt u de verzendkosten besparen, wat aanzienlijk kan zijn.

Door voorzichtig rond te shoppen, zou u een gebruikte analoge scoop moeten kunnen vinden voor ruim $ 100 in zeer goede staat. Ik adviseer niet per se het specifieke model dat ik heb, het was precies wat ik op dat moment lokaal ter beschikking had. Mine is een 100 MHz dual channel-model.

Deze oudere Tektronix-analoge scopen worden beschouwd als enkele van de beste scopes die ooit zijn gemaakt en verkopen voor een uiterst klein deel van hun oorspronkelijke kosten.

Vrijwel alle nieuwe scopes zullen digitale scopes zijn. Een low-end Rigol zet je iets meer dan $ 300 terug, terwijl een topmodel $ 10.000 zou kunnen bereiken.

Wat de uit te voeren tests betreft; het beste zou zijn als je iemand kende die bekend was met het specifieke bereik dat je overweegt en die met je mee zou gaan om het uit te zoeken.

2
toegevoegd
@clabacchio: een klant van mij heeft een paar $ 18k Tek 1 GHz MSO 4000-scopes. Ze zijn leuk, maar ongelooflijk ongelooflijk langzaam wanneer je een seriële bus probeert te decoderen of de digitale kanalen daadwerkelijk gebruikt. Behoorlijk teleurstellend vanuit Tek. Ik denk dat ze Windows CE draaien of zoiets.
toegevoegd de auteur darron, de bron
Ik heb een super LeCroy-bereik van enkele GHz gezien voor de kleine prijs van $ 200k :) Je moet WETEN waarom je dat koopt ...
toegevoegd de auteur clabacchio, de bron

Here is a good ebay guide: http://reviews.ebay.com/Buying-an-Oscilloscope-on-ebay?ugid=10000000001568756

Je zult waarschijnlijk een functiegenerator moeten aanschaffen om te controleren of de oscilloscoop is gekalibreerd voordat hij wordt gekocht, waardoor dingen een beetje moeilijker kunnen worden voor welke situatie je ook bent - op een openbare plaats met beperkte stopcontacten. Veel succes en ja , zorg ervoor dat je controleert of het ding werkt voordat je je $$ weggeeft ...

0
toegevoegd