Gegevens snuiven van C8051F007

Voor de lol heb ik het op mezelf genomen om te proberen een bloeddrukapparaat voor de consument reverse-engineeren. Het apparaat maakt gebruik van een 32-pins MCU C8051F007. Ik probeer erachter te komen hoe ik de communicatie tussen de MCU en de verschillende sensoren kan afluisteren, zodat ik bloeddrukmetingen kan doen. Van de documenten die ik heb gelezen, ondersteunt de chip in JTAG-foutopsporing. Ik weet nog niet genoeg om deze kennis te gebruiken.

What am I trying to do is identify the UART pins or any kind of serial communication pins. I have an oscilloscope and am hoping I will be able to identify some values in the communication.I need some tips on figuring out how to get data off this chip

Hier is de pinout (merk geen TX of RX op)

enter image description here

Alle informatie of tips zullen worden toegejuicht.

0
Het lijkt erop dat je geen fatsoenlijke datasheet hebt gevonden. Hier is er een: keil.com/dd/docs/datashts/silabs/c8051f0xx .pdf
toegevoegd de auteur splattered bits, de bron
Weet je niet hoe je datasheets moet lezen? Dat zou een beletsel kunnen zijn om iets anders te reverse-engineeren.
toegevoegd de auteur splattered bits, de bron
Ik heb dat eigenlijk gevonden en heb geprobeerd te achterhalen welke informatie ik kan gebruiken en wat ik niet kan. Enig advies?
toegevoegd de auteur HamZa, de bron

2 antwoord

Fig 1.1 page 9 shown that there is an internal crossbar switch between the 24 pins of Ports 0, 1 & 2 and most peripherals. ie any of the functions shown can possibly be mapped at compile time to any of those pins. The data sheet may elsewhere limit that flexibility but from fig 1.1 it seems that it may not.

Als de randapparatuur volledig flexibel kan worden toegewezen, is het op de een of andere manier snuiven van de pinnen de enige optie als u geen implementatie-informatie kunt vinden.

Als je ons kunt laten merken en modelleren, kan een van ons wat geluk hebben door informatie te tonen.

Het moet "easy enough" TM zijn om te bepalen welke pennen inputs zijn van wat dan ook wordt gebruikt als een druksensor.

ALS de UART continu tijdens het gebruik verzendt) (en dat is misschien niet zo), kan het instellen van uw bereik tot ongeveer één verdeling per bittijd voor verschillende standaard com rates u een scherm van correct getimede pulsen geven wanneer u naar de UART TX-pin kijkt bij het verzenden. bijv. als de TX-snelheid 9600 baud is en vervolgens de reikwijdte wordt ingesteld op 100 of 200 uS/divisie ~ + 1 tot 2 bit-tijden per divisie, kunnen bits worden weergegeven met ongeveer 1 of 2 per divisie wanneer de UART TX-pin wordt waargenomen. Dit zal waarschijnlijk niet synchroniseren zonder gehannes, maar moet u laten weten wanneer/u een werkende UART TX-lijn vindt.

1
toegevoegd
eigenlijk komt het cijfer op pagina 11 meer overeen met de grafische pinout die wordt getoond in de vraag van het OP ... wat betekent dat er eigenlijk alleen de 8 digitale I/O-pinnen zijn waar het UART-verkeer naartoe kan worden toegewezen.
toegevoegd de auteur T.E.D., de bron

Welnu, de TMS, TCK, TDI, TDO-pinnen zijn de JTAG-interface, voor wat het waard is ... het ziet er ook naar uit dat het beschikt over 4 analoge ingangen, twee DAC-uitgangen en een 8-bit digitale i/o-poort ...

De "verschillende sensoren" bevinden zich waarschijnlijk op de AIN0 ... AIN3-pinnen en u zou willen kijken naar diegenen die een oscilloscoop gebruiken. U wilt metingen met betrekking tot AGND nemen. Er kunnen ook sensoren zijn met een digitale interface (bijvoorbeeld I2C of SPI) en deze kunnen "bit-banged" zijn op een van de P0.1 ... P0.7-pinnen.

Dat zou u op weg moeten helpen.

0
toegevoegd
Ik vermoed dat je geen toegang hebt tot een oscilloscoop en wenst dat je je aan de processor zou kunnen hechten en zijn Analoog naar Digitaal conversieregisters zou kunnen lezen om de waarden te lezen die het leest ... je hebt een JTAG-debugger nodig voor die processor voor dat is waarschijnlijk vrij prijzig
toegevoegd de auteur T.E.D., de bron
Heeft u links naar artikelen die mogelijk kunnen helpen?
toegevoegd de auteur HamZa, de bron
Ik heb een oscilloscoop!
toegevoegd de auteur HamZa, de bron