Contactloze detectie van wisselstroomstromen?

Ik vind het leuk om stroom door een draad te detecteren. Ik heb slechts een zeer kleine opening (diameter van 15-20 mm) die toegang heeft tot draad, dus het gebruik van een stroomtransformator is niet haalbaar. Ik kan de blote draad aanraken. (Ik kan aanraken met een tip van een scoop sonde) De draad draagt ​​1 - 10A en 220V. Ik ben op zoek naar een contactloze of contact manier om de huidige doorgang te begrijpen. 10% nauwkeurigheid is goed genoeg.

Alle wijzers?

7
Inderdaad. Het gat is smal. Ik kan de spanning aardig meten, maar weet niet hoe ik erachter moet komen.
toegevoegd de auteur Tim Ring, de bron
Als je de draad kunt bereiken, kun je een klem gebruiken, maar het gat is erg smal
toegevoegd de auteur clabacchio, de bron

2 antwoord

Een Hall-cel die is geïsoleerd en tegen de stroomvoerende geleider wordt gedrukt, zorgt ervoor dat de stroom kan worden gecontroleerd.

You will get a few zillion ideas from these images - each is hot linked to a page.

Er zijn vele hall-sensoren beschikbaar die deze klus zouden klaren.
 De onderstaande items zijn verre van de goedkoopste, maar zijn beter geoptimaliseerd voor deze taak dan veel vanwege geïntegreerde "magnetische concentrators".

Digikey verkoopt je met plezier de onderstaande apparaten

enter image description here

Goed artikel hier

Deze nieuwe, contactloze stroomsensoren bestaan ​​uit een geïntegreerde CMOS   Hall-effectsensor bedekt met een extra dunne, ferromagnetische laag   op het oppervlak. Deze IMC-laag fungeert als een magnetische fluxconcentrator,   voor een hoge magnetische versterking die de sensor verhoogt   signaal - ruis verhouding. De sensor is met name geschikt voor DC   en AC-stroommeting. Dergelijke metingen worden gekenmerkt door de   behoefte aan ohmse isolatie, zeer laag invoegverlies, snelle respons,   kleine pakketgrootte en lage montagekosten. Typisch, huidige sensoren   zijn te vinden in toepassingen zoals batterijstroombewaking, zonne-energie   omvormers en stroomomvormers die tractiemotoren in EV's aandrijven   (elektrische voertuigen) en HEV's (hybride elektrische voertuigen). Er is geen   bovengrens tot het niveau van de meetbare stroom van IMC-sensoren, sinds   hun uitgangsniveau is alleen afhankelijk van de grootte van de geleider en de bijbehorende   afstand van de sensor.

Hier beschikbaar

Datasheet here for one version - SOIC8.

7
toegevoegd
Ik heb een vraag over deze aanpak. Volgens dit tiny.cc/upana gebruik ik best een magnetisch element rond de kabel om het signaal te versterken. Gebaseerd op ervaring, is dit echt nodig?
toegevoegd de auteur Tim Ring, de bron
@Ktc - het is een optie. Voegt gevoeligheid toe als u dit in de beschikbare ruimte kunt bereiken. Merk op dat de IC die ik als voorbeeld gaf, fluxconcentrators heeft ingebouwd op een vlak oppervlak.
toegevoegd de auteur rthsyjh, de bron

Veel stroomtransformatoren hebben kleinere openingen dan 20 mm. Dat is eigenlijk behoorlijk groot. Een Hall-sensor zal hoe dan ook werken zoals Russell heeft beschreven, maar een huidige transformator niet afwijzen vanwege een misvatting van wat ze kunnen doen.

Een belangrijk verschil tussen een Hall-sensor en een transformator is dat de Hall-sensor werkt tot DC. Als u alleen AC-stroom meet, doet dat er niet toe.

3
toegevoegd
Moet ik de CT niet rond de kabel wikkelen? Ik weet niet zeker of dit mogelijk of haalbaar is?
toegevoegd de auteur Tim Ring, de bron
Ik snap het. In dit geval krijgt u toegang tot de draad via dit gat van 20 mm, maar ik kan de draad niet losmaken en door de kabel steken. Dit moet uitpakken zonder dat ik de draad loskoppel.
toegevoegd de auteur Tim Ring, de bron
@Ktc: stroomtransformatoren zijn meestal starre apparaten, dus u kunt ze niet om iets heen wikkelen. Sommige stroomgevoelige transformators worden geleverd met een gat dat u de draad doorvoert, zodat u de stroom kunt voelen. Zoals ik al zei, is 20 mm eigenlijk behoorlijk groot voor zo'n gat. U kunt de draad ook meerdere keren door het gat lussen voor verhoogde gevoeligheid. De uitvoer is evenredig met de totale stroom die door het gat stroomt, of dat nu uit meerdere draadsegmenten komt of niet.
toegevoegd de auteur Olin Lathrop, de bron