100 W laagdoorlaatfilter

Momenteel heb ik een 60W-versterker voor de 400-500MHZ-band met een 50Ω-impedantie. Om te voorkomen dat andere frequenties worden geblokkeerd, heb ik een laagdoorlaatfilter nodig om frequenties boven 500 MHZ te blokkeren. Ik heb net een volledige zoekopdracht op internet gedaan en heb geen enkel laagdoorlaatfilter gevonden dat 60W kan ondersteunen, bij voorkeur 100W.

Omdat ik nieuwkomer ben in elektronica en geen ervaring heb met het bouwen van laagdoorlaatfilters of een oscilloscoop heb om af te stemmen. Voor de 60W-versterker dacht ik eraan om 12 identiek laagdoorlaatfilters (elk 8 watt max) apart te kopen en ze vervolgens parallel te plaatsen, zodat elke accu slechts een belasting van 6 W en het systeem een ​​totale belasting van 60 W en een theroretische max. belasting van 96W (8w * 12 eenheden). In het geval dat ik meer vermogen nodig zou hebben, zou het gewoon een kwestie zijn van parallel meer laagdoorlaatfilters toe te voegen. Haalbaar?

5
@ Juancho, je moet ze zodanig ontwerpen dat ze een hogere impedantie hebben, zodat ze samen 50 Ohm tonen, maar ik ben het ermee eens dat series met filters die de stroom verdelen een meer algemeen ontwerp is.
toegevoegd de auteur Dan, de bron
U kunt RF-filters niet parallel aansluiten zoals u suggereert. Denk maar aan de impedantie van al die filters parallel.
toegevoegd de auteur las3rjock, de bron

2 antwoord

Je moet de zuiverheid van het aan je versterker geleverde signaal maximaliseren om te starten, om je werk gemakkelijker te maken.

Afhankelijk van uw output-gedraaide circuit en versterkerapparaat-topologie, heeft u misschien te maken met 2e harmonische op of hoger of hoger. Dit is een standaardtarief op dit soort vermogensniveau en u zou geen enkele moeite hoeven hebben om één filter te implementeren.

De uitgangsaanpassingsfase van een RF-versterker is gewoonlijk ook een laagdoorlaatfilter, hetzij een traditionele pi-koppelaar (C-L-C) of LC-schakeling of een andere, of strooklijn- of resonatorfunctionele-equivalent. Omdat je je meestal bezighoudt met harmonischen (2x, 3x enz., De gewenste fundamentele) zijn de vereisten meestal niet ernstig.

U zult relatief weinig RF-uitgangstrappen vinden met complexe expliciete laagdoorlaatfilters.

Rond de 500 MHz is een beetje een tussenbereik, waarbij het op één lijn komen van het type (RC) of golfgeleider/resonantietrog enz. Geschikt is.

Een goed begin is om te kijken naar amateurradiomasters die rond die frequentie werken en zien wat voor soort uitgangstanks ze gebruiken. Veelgebruikte amateurbanden die relevant zijn, zijn op 432 MHz (70 cm) en 1296 MHz (23 cm). Er is ook de "2 meter" Ham-band op ongeveer 144 MHz, maar die zal meer naar geconcentreerde elementtanks en filters leunen.

In 1990 publiceerde Motorola application note AR347 Een compacte 1 kW 2-50 MHz solid-state lineaire versterker . Hoewel dit onder je gewenste frequentiebereik ligt, is deze versterker het beginpunt van een werkpaard geworden voor een ontelbaar aantal spin-offs en er kan veel worden geleerd door voorbeelden op te zoeken.

432 MHz 110 Watt cct

Amateurversterkerontwerpen tot 1 kilowatt zijn normaal genoeg, dus iets dat werkt op 432 MHz en 1 kW moet schaalbaar zijn voor uw gebruik in het 500-600 MHz-bereik.


Hier is een pagina met Vele amateur RF amplfier-ontwerpen - sommige zeer dicht bij uw toepassing.

This 432 MHz PA useuses steam power aka a power triode but shows you how simple a design is deeemed acceptable. Plumbing skills will be handy. An antenna tuner may follow this stage - but reading a number of amateur design articles will rapidly introduce you to the subject.

Ontwerp voor stoomkracht vanaf hier :

enter image description here


Nice 432 MHz 1500 Watt amplifier pictures only here but you can follow it up if it looks useful

Design using older tech Russian made vacuum tube but useful for its output stage comments article here

Ze noteren:

  • Het uitgangscircuit: de uitgang gebruikt een λ/2 75 Ohm striplijn met zowel afstemmen als laden aan het open uiteinde, het is geconstrueerd met verzilverde kuiper 1 mm dik met 125 mm breedte en 220 mm totale lengte. De lijn heeft een kraag van 25 mm om de tussenruimte te verkleinen op de grond terwijl de vingervoorraad in contact komt met de buisanode op de onderste hulpring van de anodekoeler. De lijn wordt op 45 mm vanaf de grond bevestigd door keramische of Teflon-isolatoren (Teflon-isolatoren worden aanbevolen). De uitvoer op een 7/16 connector (of een goed kwaliteits-N-connector) is rechtstreeks verbonden met de laadklep. Deze flapper is 15 mm met 30 mm op een afstand van 10 tot 30 mm vanaf het einde van de lijn. Een keuze maakt verbinding de uitgang naar aarde om de aanwezigheid van hoge spanning te voorkomen in het geval van een flits voorbij op de uitvoervleugel. De beweegbare afstemflap "C1" is 76 mm breed bij 45 mm hoog en stemt op 432 MHz aprox. op 16 mm afstand van de lijn. De vaste flap "C2" is 76 mm breed bij 35 mm hoog en bevindt zich ongeveer 15 mm van de binnenkant van het einde van de plaatlijn. Het gebruik van een kapot laken tussen de flappers en de striplijn heeft boogvorming geëlimineerd van de flappers naar de striplijn

One kW at 432 mHz useful discussion and pictures

Veel RF-versterkerlinks

5
toegevoegd

Het antwoord van Russell dat je eerst moet verzekeren dat het uitgangscircuit van je versterker is geoptimaliseerd, heeft alles te maken met het geld.

Aangezien u naar een laagdoorlaatfilter vroeg, zal ik een suggestie doen. Heeft u een coaxiaal laagdoorlaatfilter overwogen?

enter image description here

Here is a PDF data sheet with photo from PROCOM for 900 MHz, but it should give you a good idea of how such a filter performs.

Een andere mogelijkheid is een caviteitsfilter.

enter image description here

Zowel coaxiale als caviteitsfilters presteren buitengewoon goed in het 400-500 MHz bereik en het ontwerpen van een om 60 W (of zelfs 10 keer dat) te behandelen zou geen probleem moeten zijn.

3
toegevoegd
U kunt er gewoon uw eigen maken, er zijn eenvoudige ontwerpen.
toegevoegd de auteur JonnyBoats, de bron
Bedankt voor het aanbevelen van de PROCOM 900MHZ het lijkt erop dat ze ook de PROCOM LPZ470 hebben link
toegevoegd de auteur DaffyDuc, de bron
Bedankt voor het aanbevelen van de PROCOM 900MHZ het lijkt erop dat ze ook de PROCOM LPZ470 hebben link Waarschijnlijk zal ik deze gebruiken. Een bereik tussen 400 en 470 MHZ past bij mijn behoeften. De enige vraag nu is de prijs ...
toegevoegd de auteur DaffyDuc, de bron