Thyratrons: Hoe ze werken, waarvoor ze zijn gebruikt en hoe ze hun datasheets moeten lezen

Ik kwam onlangs een interessant apparaat tegen met de naam thyratron. Ik heb een basisbegrip van thyratrons als gasgevulde vacuümbuizen. Ik begrijp dat ze zeer snel grote hoeveelheden stroom en spanning over korte tijdsperioden kunnen schakelen. Ik kom echter veel Thyratrons tegen met meer dan 4 pinnen (soms 6 of 7). Als ik kijk naar de datasheet (zoals deze ) De pinnenetikettering lijkt nogal te verschillen van hun scr couterparts.

Ik probeer te begrijpen hoe deze pinnen een wisselwerking hebben - dus als het apparaat een zwarte doos was, welke relaties zou ik dan observeren tussen stroom en spanningen tussen de verschillende pinnen?

8
Is dat een schakelaar van 25 MEGAAMPERE of hebben ze de behuizing op 'milli' omgedraaid ...
toegevoegd de auteur Duke Lobo, de bron

1 antwoord

Pins (voor 6D4)

1 - grid (the control element)
3, 4 - heater (connect 6.3V AC or DC there)
5 - cathode
7 - plate (anode)

Verbind uw hoofdspanning tussen de plaat (+) en kathode (-) en houd het rooster op een negatieve spanning, als u wilt dat de buis begint te geleiden, maakt u de netspanning minder negatief (de datasheet zegt dat de buis begint te geleiden wanneer de rooster is bij -6V - -26V afhankelijk van de plaatspanning).

Thyratrons werken door een gasontlading in een buis te initiëren. Ze kunnen heet zijn (zoals het geval is bij 6D4) of koude kathoden. Koude kathodebuizen zijn minder gevoelig en vereisen hogere plaatspanningen (bijna genoeg om de ontlading in het gas te initiëren, dan verbindt u een positief votage met het net en start de ontlading). Hete kathodebuizen vereisen een verwarmingsvermogen, maar zijn gevoeliger en kunnen worden gebruikt met lagere spanningen (sommige buizen kunnen ongeveer 15 V worden ingeschakeld).

3
toegevoegd