Stroom- en spanningswaarden voor meeraderige connectoren

Ik ben momenteel aan het kijken naar enkele meeraderige connectoren die redelijk hoge stromen kunnen verwerken (ongeveer 30 A bij 24 v). Bij het lezen van datasheets zie ik dat de connectoren zowel een maximale stroom als een maximale spanning hebben. Bijvoorbeeld,

Spanningswaarde: 600 VAC/ Stroomsterkte: 9 Amp. Max. in toepassingen met 2 posities.

Ik kan dit moeilijk interpreteren. Ik begrijp dat de maximale stroom wordt bepaald door de weerstand van de pinnen. Mijn intuïtie is dat dit betekent dat het veilig zou zijn om de conector te gebruiken voor elke toepassing die minder dan (9 A) (600 V) = 5,4 kW vermogen trekt, zolang de spanning niet hoger is dan 600 VAC.

Is dit waar? Zo ja, waarom is er dan geen enkele "maximumvermogen" -beoordeling? Als dit niet het geval is, kunt u uitleggen hoe u de beoordeling op verschillende spanningen kunt interpreteren?

8
30A is veel stroom. U zou in uw multipin-connectors parallelle pins kunnen plaatsen, maar de beste optie is waarschijnlijk Anderson Powerpole of vergelijkbare connectoren. Tenminste als u verbinding maakt met draden en geen PCB <-> PCB.
toegevoegd de auteur Calvin Allen, de bron
vermogen om te werken is geen inherente eigenschap van een elektrische component; het is slechts een indirect gevolg van stroom-/spanningslimieten.
toegevoegd de auteur Travis Christian, de bron
Dit is een veel voorkomende misvatting, en dit soort vragen is al eerder gesteld. Ik kan gewoon de vraag niet vinden, wat waarschijnlijk betekent dat het goed is dat het opnieuw wordt gevraagd.
toegevoegd de auteur Orangecrush, de bron
Nauwelijks toegevoegd: Andere antwoorden correct richten op de I ^ 2 * R warmte gegenereerd op de connector contacten. Maar dat is alleen het gedeelte over warmteopwekking in het verhaal. Even belangrijk is hoe die warmte wel of niet wordt afgevoerd, door geleiding via connectorbehuizing en via bedrading of PCB, of via convectie. En of naburige connectorpennen ook warmte genereren (waardoor de warmtestroom van een bepaalde pin wordt geblokkeerd). En natuurlijk omgevings temp, luchtstroom enz. Het doel is om temperatuurstijging te beheersen, niet alleen stroom of I ^ 2 * R per se.
toegevoegd de auteur user19647, de bron

3 antwoord

De spanning is gerelateerd aan de doorslagspanning van de kunststof tussen de pennen. Je moet de doorslagspanning niet overschrijden, zelfs als er helemaal geen stroom is.

De huidige classificatie heeft, zoals u zegt, betrekking op de weerstand van de pen en in hoeverre de connector zal opwarmen. U moet de stroomsterkte zelfs bij zeer lage spanningen niet overschrijden.

Bewerken

Zoals KellenJB in een ander antwoord zegt, lijkt het erop dat het belangrijkste dat je mist, is dat het stroomverbruik in de connector (en dus de zelfverwarming die de connector zou kunnen beschadigen) niet gerelateerd is aan de spanning tussen de pins, maar aan de stroom door de pin. Deze stroom, in combinatie met de (zeer kleine) weerstand van de pen of het contact, genereert een kleine spanning tussen het ene uiteinde van de pin en de andere (of tussen een pin en de socket waar hij op zit). Deze spanning, vermenigvuldigd met de stroom, geeft de warmte gegenereerd in de connector.

14
toegevoegd

Alles wat de Photon heeft gezegd is correct, maar laat me je een concreet voorbeeld geven.

enter image description here

Vermogen = weerstand * huidige ^ 2

Dus 9 ampères die door de pin gaan, zouden resulteren in vermogensdissipatie in de pin van P = x * 9 ^ 2. Zoals je vast wel kunt zien, is de spanning hier helemaal niet van invloed.

7
toegevoegd
Ik kwam net terug om dit aan mijn antwoord toe te voegen, het lijkt erop dat OP niet helemaal duidelijk was over hoe de wet van Ohm moest worden toegepast of hoe te vertellen of stroom wordt verbruikt in de verbinding of de belasting, dus dit zou moeten helpen verduidelijken.
toegevoegd de auteur The Photon, de bron
Ja, je hebt helemaal gelijk! Ik overwoog het vermogen verbruikt door de belasting --- die een functie is van de spanning tussen de pennen --- in plaats van de stroom verloren in de connector. @ Het antwoord van Thephoton is nu volkomen logisch.
toegevoegd de auteur Michael Levy, de bron

U beantwoordt de vraag zelf: "zolang de spanning de 600 VAC niet overschrijdt". De 5.4kW is niet de enige beperking. Anders kunt u 5.4kV @ 1A of 540A @ 10V aansluiten; beide zijn ook 5.4kW. De 9A-limiet is voor de dissipatie in de contacten. Hogere stromen kunnen de connector smelten of de contacten lassen. De beperking van 600 V gaat over de isolatie tussen de contacten of tussen contact en connectorbehuizing als deze van metaal is.

1
toegevoegd