simulatie van lpt-interface

Als ik usb naar parallelle converter krijg, kan ik hetzelfde adres (378H) gebruiken dat wordt gebruikt in lpt-interface voor de gegevenspoort in deze converter? Zo ja, wat moet de dll-bibliotheek zijn?

0
Niets te maken met elektronisch ontwerp. Vraag moet worden gesloten.
toegevoegd de auteur Mark Biek, de bron
Met een USB-printeradapter kunt u dingen afdrukken, maar het is een geheel andere implementatie dan de originele IBM PC-printerpoort. Als je poort 378h probeert aan te spreken, maakt het niet uit of er een USB-ding is dat daar zit, als er geen hardwaredecoderingspoort 378h is, gebeurt er niets wanneer je naar poort 378h schrijft. en fwiw, de vraag is in wezen hier buiten het onderwerp.
toegevoegd de auteur SQLMenace, de bron
Dit onderwerp zou op de stackoverflow-programmeringssite moeten worden gesteld.
toegevoegd de auteur Tomaso Neri, de bron

1 antwoord

Meestal kunt u niet alleen 378h gebruiken, omdat het USB-apparaat net zo werkt als een printerpoort. Gewoonlijk is het alleen voor afdrukken en biedt geen ondersteuning voor het volledige bereik van originele LPT-functies. Maar je kunt een echte 378h parallelle poort op een PCI-kaart kopen.

Look here: Writing to a Parallel to USB convertor

Merk ook op dat het niet mogelijk is om rechtstreeks naar 378h te schrijven in Windows 2000 en later, omdat directe toegang tot hardwareapparaten verboden is. Dit beleid wordt door de CPU afgedwongen en als je probeert te schrijven naar 378h, krijg je zoiets als een uitzondering voor toegangsrechten.

3
toegevoegd