19v oplader met 14,4 v batterij: wat kan ik precies verwachten?

Lang verhaal kort: ik moet de oplader EN batterij op mijn ASUS U53F-BBL5-laptop vervangen vanwege een combinatie van de verloren originele oplader en Best Buy kan het modelnummer van een laptop niet voor de juiste oplader lezen. Nu heb ik al een oplader besteld, maar als ik terugkijk, heb ik misschien per ongeluk de ASUS U52F besteld in plaats van U53F. Ik heb nog steeds de absoluut waardeloze batterij en ik heb al de bestelde oplader. Oplader zegt 19V, Battery zegt 14.4V. Ik heb niet het geld om een ​​andere oplader te bestellen. Dus wat kan ik verwachten dat de oplader doet met mijn batterij, en hoe slecht? D.w.z. zal het de totale levensduur verkorten voordat de batterij nutteloos wordt, zal het alleen maar verkorten hoe lang een volledige lading duurt, enz. en in welke mate?

3
Ik kan zoiets niet vinden. Ik zie echter een verschil in de b/t-batterij en het modelnummer van de laptop (vreemd sinds ik dit nieuw heb gekocht). Batterij zegt A42-U53f, laptop zegt U52f. Hoe dan ook, is er ergens de invoer van de laptop vanuit vensters te controleren?
toegevoegd de auteur davr, de bron
Ik ga een sticker-peeling vriend van mij de schuld geven. Het is niet daar. Alles wat ik kan vinden is de informatie over de batterij en de lader op de respectievelijke apparaten.
toegevoegd de auteur davr, de bron
nou ik heb 19V 3.42A, dus hier is bidden dat het de eerste is.
toegevoegd de auteur davr, de bron
Wat zeggen de specificaties voor de voedingsingang op de achterkant van de laptop? De lader maakt geen verbinding met de batterij, deze maakt verbinding met de laptop, dus de specificaties van de batterij zijn niet relevant.
toegevoegd de auteur Matt Newcomb, de bron
Nee. Het staat meestal op een sticker op de achterkant. Het zal iets als "13V 6A" zeggen. Er is meestal een kleine afbeelding van een DC-ingang. Het kan ook een pictogram hebben dat aangeeft dat het centrum positief is. Dit is de beste afbeelding die ik kon vinden van hoe het eruit zou kunnen zien .
toegevoegd de auteur Matt Newcomb, de bron
Ik denk dat je laptop een 19V, 3,15A (of meer) oplader nodig heeft. Zo niet, dan is het 19V, 4.75A (of groter).
toegevoegd de auteur Matt Newcomb, de bron

1 antwoord

De muuradapter sluit waarschijnlijk niet rechtstreeks op de batterij aan. Er zal een batterijladerschakeling in de laptop zijn die beslist of en hoe de batterij moet worden opgeladen. Hoogstwaarschijnlijk is het (gedeeltelijk) een schakelende regulator die een input nodig heeft die hoger is dan de output en dus zal de spanning van de muuradapter altijd hoger zijn dan de hoogste spanning die de accu kan bereiken tijdens het opladen. Je moet niet verwachten dat de spanningsspecificaties op de adapter en de batterij hetzelfde zijn.

Het batterijopladercircuit in de laptop heeft de juiste invoer nodig om goed te kunnen werken, maar het is mogelijk dat de fabrikant de laptop heeft ontworpen om meer dan één van zijn eigen muuradaptermodellen te accepteren. De batterij kan sneller worden opgeladen met een hoger aangedreven model (meer stroomcapaciteit) en langzamer met een lager vermogen. Men zou hopen dat de verkoper zijn eigen laptops heeft ontworpen om invoer van al zijn eigen muuradapters te accepteren met een plug die past (anders hadden ze een andere stekker op de adapter geplaatst om verwarring, schade aan circuits, rechtszaken, enz. Te voorkomen). Het is het beste om de fabrikant rechtstreeks te vragen.

3
toegevoegd