Multidrop één of twee rijstrookbus

Ik ontwerp graag een enkele master, een verschillende slave (tot 100) applicatie en op zoek naar een betrouwbare (tot 30 meter) multi-drop bus. Een of twee rijstroken hebben de voorkeur, ik zal daisychain-topologie gebruiken, daarom is USB niet geschikt en ook is het een overkill.

My data rate is low and intermittent, once every 3-5 sec and probably <10KB. The slaves are not synchronized.

Ik dacht erover om RS232 te gebruiken en een algo te implementeren waar slaaf uitzendt als er geen verkeer is. (Gelijk aan Ethernet). Ik geef de voorkeur aan iets stevigers.

Ook is het huidige denken om alle slaven te wekken wanneer de master zendt, waar alle slaven de boodschap ontvangen, ze ontleden het allemaal, maar degene die we hebben getarget, onderneemt actie. Niet erg efficiënt, maar het zou werken.

4
RS422 of 485 zijn leuk, maar niet genoeg voor maximaal 100 knooppunten, ik moet verschillende brugpunten invoegen om een ​​hoog aantal knooppunten te bereiken. Kunnen deze worden gehackt voor meer knooppunten?
toegevoegd de auteur Tim Ring, de bron
RS422 gerelateerd misschien. Zeker niet RS232
toegevoegd de auteur rthsyjh, de bron
De meeste van de onderstaande suggesties (tot nu toe) zijn gebaseerd op het gebruik van RS422 differentiële signalering op verschillende manieren en/of protocollen die er bovenop bouwen. Als u zelf wilt "rollen", vindt u RS422 een uitstekende plek om te beginnen met zoeken. Hardware is beschikbaar en goed geprijsd en de prestaties onder verschillende belastingen en afstanden zijn goed beschreven in de literatuur.
toegevoegd de auteur rthsyjh, de bron

3 antwoord

De meeste suggesties tot nu toe zijn gebaseerd op het gebruik van RS422-differentiële signalering volgens mijn oorspronkelijke opmerking, die op verschillende manieren wordt gebruikt en/of protocollen die er bovenop bouwen. Als u zelf wilt "rollen", vindt u RS422 een uitstekende plek om te beginnen met zoeken. Hardware is beschikbaar en goed geprijsd en de prestaties onder verschillende belastingen en afstanden zijn goed beschreven in de literatuur.

RS422 - [Pandoras box]( all link to web pages) RS422 multidrop as above

SNELLE REFERENTIE VOOR RS485, RS422, RS232 EN RS423

Wikipedia RS422

Maxim tutorial 723Selecting and Using RS-232, RS-422, and RS-485 Serial Data Standards

TI RS422 products page - very valuable - even if you don't use their ICs ultimately Cross Reference - Application Notes - Training - Tools & Software - Block Diagrams Analog eLAB ™

Ze zeggen

  • Texas Instruments is de wereldleider in RS-422, met een selectie van transceivers voor elke toepassing. TI biedt industriestandaard RS-422-oplossingen voor industriële automatisering, motion control, e-meters, beveiligingselektronica, gebouwautomatisering en honderden andere toepassingen waar robuuste communicatie met hoge ruisimmuniteit nodig is over lange kabellengten. TI biedt RS-422 met meerdere stuurprogramma's/ontvangers in één pakket en meerdere temperatuurbereiken.

RS485.COM - Commercial page but VERY useful

Hun veelgestelde vragen

RS485-koppelingen


NatSemi RS485 application notes

NatSemiRS485 overview

Overig:

Basic 422-intro

2
toegevoegd

De standaard seriële multidrop-bussen zijn RS-422 , RS-423 en RS-485 . Ik weet niet zeker of dit is wat je wilt, maar het is zeker een goede plek om te beginnen.

1
toegevoegd

Een populaire bus op het gebied van auto's en industrie is CAN-bus . Het wordt ook gebruikt in de maritieme industrie waar het wordt geïmplementeerd als onderdeel van NMEA 2000 .

Een verwante standaard is LIN-bus , die vaak wordt gebruikt met CAN en een langzamere en goedkopere subgroep is. netwerk.

Er is ook een superversie van CAN met dubbele backbones voor redundantie die door BMW en anderen wordt gebruikt (sorry, kan de naam van die versie niet onthouden).

Alle drie deze bussen werken samen en hebben brede ondersteuning van grote fabrikanten van halfgeleiders. Omdat dit is ontworpen voor veiligheidssystemen in auto's, zijn chips goedkoop en beschikbaar in uitgebreide temperatuurbereiken. Veel microcontrollers hebben CAN aan boord.

Here is a TI whitepaper, Introduction to the Controller Area Network (CAN)

1
toegevoegd