Bedien ik een magnetron vanaf mijn computer?

Kan ik in elk geval een magnetron (van welke aard dan ook) uit elkaar halen en een beetje hoe ik hem op mijn computer kan aansluiten en vanaf mijn computer kan bedienen? Waar te beginnen ... waar te beginnen ...

1

3 antwoord

Ik neem aan dat je met "Microwave" een huishoudelijke magnetron bedoelt.

(1) De eenvoudige en voor de hand liggende manier is om toegang te krijgen tot de bestaande controller via het toetsenbord - hetzij door gebruik te maken van transmissiepoorten over de toetsenbordmatrix - die gemakkelijk en snel te bereiken zijn, of door de sleutelscanresultaten te simuleren die de ingebouwde microcontroller ziet.

Het is vrij waarschijnlijk dat slechts 2 x CD4051-transmissiepoorten toegang tot keyscan mogelijk zouden maken, maar dit is niet zeker. Rijen naar 8 of minder ingangen van de 1e CD4051m, kolommen naar 8 of minder ingangen, join-uitgangen. CD4051 datasheet hier .

Gelijk aan deze maar join-uitvoer van beide multiplexers.

enter image description here

Je zou zo blind zijn, zo verdwalen.
 Door het controleren van de pieptoon kan de voortgang worden gecontroleerd.
 Als magnetron niet naar behoren werkt, kunt u het opnieuw instellen.

(2) Of - eenvoudig maar meer technisch en een hoger risico - bestuurt de aanwezige pcb-uitgangen van de microcontroller.

Wees ZEKER om geen veiligheidsvergrendelingen te omzeilen.

DE DOOD OF ERNSTIG LETSEL KAN WORDEN BEREIKT WANNEER DIT TE DOEN


VEILIGHEID INTERLOCKS:

Magnetrons hebben meer veiligheidsvergrendelingen om ongecontroleerde werking te voorkomen dan de meeste andere apparaten voor consumenten.
 Daar is een reden voor  Dingen die hakken, snijden, malen, mangel en comprimeren kunnen erg smerig zijn en de reden voor het aanbrengen van de vergrendelingen om te voorkomen dat ze hun spullen op u of uw familie, vrienden of willekeurige vreemden zetten, is meestal duidelijk genoeg.

Een magnetron kan onzichtbare dood of blindheid of ander letsel behandelen zonder voorafgaande waarschuwing als het in onveilige staat wordt gebruikt. Ik heb gekeken naar enkele gebruikte vergrendelingen en was onder de indruk van de stappen die ze zetten in een consumentenproduct om de typische schroevendraaier porren, microschakelaar die de overlockende cowboy vasthoudt, te bedwingen.

Mijn eerdere oven thuis had dubbele microschakelaarvergrendelingen op de deurvanger die ook slot A nodig had om thuis te passen voordat slot B kon vergrendelen EN vergrendelen A werkte op zo'n manier dat als je een rechte staaf/schroevendraaier erin duwde, het niet zou vergrendelen - U had de punt van de haakvormige deurvanger nodig om in positie te komen en dan naar beneden te vallen voordat vergrendeling A werd gesloten en vergrendeling B mogelijk kon sluiten.

Als u waarde hecht aan uw zicht of het leven, of aan diegenen van iemand die binnen ongeveer 5 meter (schatting) van het apparaat kan naderen, mag u de vergrendelingen NIET UITSCHAKELEN OF OVERBRUGGEN. Ik zeg 5 meter als het ongeveer slechtste geval, afgezien van alleen maar je hoofd [:-(] koken, waarschijnlijk om de deur enigszins te kraken om een ​​gleufradiator te vormen en een behoorlijk strakke 2,4 GHz straal te krijgen. Op 5 meter afstand zou omgekeerd recht en ongelijkheden je waarschijnlijk weg laten gaan met een gevoel van warmer dan verwacht, maar ik zou me bij geen enkele test vrijwillig aanmelden om te zien of 5 meter "veilig genoeg" [tm] was.

5
toegevoegd
Zoet! Ik zat te denken aan het handmatig installeren van sommige relais waar de knoppen normaal het circuit zouden voltooien en dan gewoon wat snelle software schrijven om drukknopen te simuleren waar ik ze nodig heb! Ik wil de micro-controller echt niet verpesten! Bedankt voor uw antwoord, zeer inzichtelijk!
toegevoegd de auteur kaptan, de bron
> DE DOOD OF ERNSTIG LETSEL KAN WORDEN BEREIKT ALS DIT WORDT GEBRUIKT. Er kan maar beter een goede reden zijn waarom je dit wilt doen.
toegevoegd de auteur Scott Biggs, de bron

De laatste fase van de magnetronbesturing is slechts een relais of een triac. Het vermogen wordt geregeld door de aan en uitschakeltijden in een periode van 30 seconden te variëren (15 seconden aan/15 seconden uit is 50% van het maximale vermogen van de oven).

De gemakkelijkere manier (duidelijk IMHO) is om de originele ovencontroller te dumpen en direct het relais of de triac van je computer te sturen met een geschikt circuit (via RS232 of USB)

En ja ... DE DOOD OF ERNSTIG LETSEL KAN WORDEN BEREIKT WANNEER DIT TE DOEN

2
toegevoegd
@RussellMcMahon Je bent helemaal hier. Ik kan zeggen dat in elke MWO die ik opende/herstelde de veiligheidssystemen zich elektrisch achter het relais/triac bevonden (dus ze vertrouwen niet op de controllerelektronica), maar dit is geen regel. Een MWO is een apparaat dat kan worden gedood, zelfs wanneer het wordt uitgeschakeld en losgekoppeld van het lichtnet. Dit zou een grote banner moeten zijn :-)
toegevoegd de auteur Claude Houle, de bron
Het aanraken van de HV-condensator kan je doden. Dus, als je met aandacht werkt, simuleert het indrukken van knoppen zou veilig moeten zijn ...
toegevoegd de auteur Claude Houle, de bron
Nog meer dan op de meeste andere manieren omdat het impliciet de veiligheidsvergrendelingen omzeilt. dat wil zeggen, terwijl je ze niet hebt genoemd en terwijl ze nog steeds in bedwang zouden kunnen zijn, zou de beschrijving ertoe leiden dat de toevallige lezer over het hoofd zou zien dat ze bestaan ​​EN een heel goed idee is [tm].
toegevoegd de auteur rthsyjh, de bron
Dood kan zelfs worden bereikt met je eigen estafette? Alleen het simuleren van drukknoppen op uw computer? Ik laat nog steeds al hun veiligheidsmaatregelen aan.
toegevoegd de auteur kaptan, de bron

Mijn neiging zou zijn om een ​​ouderwetse magnetron te vinden met een "draaiknop". Bij veel daarvan, als men een tijd instelt op de draaiknop terwijl de magnetron is losgekoppeld van het elektriciteitsnet, zal de magnetron beginnen te werken als het lichtnet wordt gebruikt (de timer zelf kan wel of niet draaien zonder stroom, sommige zijn veergewonden, terwijl andere zijn motorisch bediend). Afhankelijk van uw exacte vereisten, kunt u mogelijk de magnetron besturen zonder de behuizing te openen of helemaal te wijzigen.

0
toegevoegd