Waarom raakt een transformator met hoge stroomsterkte niet beschadigd wanneer deze wordt kortgesloten?

In deze video is een secundaire spoel met een hoge stroomtransformator kortgesloten met talloze dikke stukken metaal - stukken tamelijk dikke draad en een lemmet. Al die stukken worden roodgloeiend of smelten gewoon. De video duurt ongeveer vijf minuten. De transformator lijkt geen actieve koeling te hebben, maar deze smelt niet en zelfs de isolatie van de wikkelingen brandt niet.

Waarom raakt de transformator niet beschadigd wanneer hij wordt kortgesloten?

3

3 antwoord

Wat u hier waarneemt, is de basis voor weerstandsolderen .

Weerstandsolderen is de naam die wordt toegepast op een techniek waarbij de hitte   smelten van soldeer (of stripdraad) wordt ogenblikkelijk gegenereerd door passeren   een hoge Amerage elektrische stroom door een resistief materiaal. Er   zijn drie hoofdcomponenten van weerstandsolderen:

  Een gespecialiseerde step-down transformator die de juiste stroom zal genereren
Een resistief materiaal om de hitte te genereren
De mogelijkheid om een ​​elektrisch circuit te voltooien
 

De transformator en de leads die eruit komen zijn koper dat heel goed geleidt. De items die over de koperen leidingen worden geplaatst, zijn van materialen die niet zo goed geleiden als koper. Dat is de reden waarom de verschillende items de neiging hebben erg heet te worden (en zelfs smelten) terwijl het koper dat niet doet. Ik vermoed eerder dat als ze een zware koperen staaf over de leads hadden gelegd, de resultaten mogelijk anders waren.

Hier is een papieren Build Your Own Resistance Solderer die een batterijlader gebruikt.

Eindelijk heb je misschien een van die kleine "koude hitte" soldeergereedschappen gezien die op een paar AA-batterijen lopen die een paar jaar geleden uitkwamen. Ze werken op hetzelfde principe als beschreven hier .

3
toegevoegd

Samenvatting:

  • Bevat mogelijk een classificatie als een agressief ontworpen transformator

  • Kan een lagere spanning hebben dan aangegeven, dus een hogere stroomsterkte OK

  • Mogelijk volledig frauduleus.

De transformator zal worden verwarmd. Zolang de getrokken stroomwaarden onder de ontwerpstroom liggen, wordt de transformator niet beschadigd. De transformator lijkt niet meer te zijn dan 400 VA in waardering. Hij zegt 12V-output, maar de stroom om het lemmet te verwarmen of dikkere draden lijkt meer te zijn dan de 40 of zo sterke versterkers die een 400 VA 12V transformator zou bieden.

Het kan zijn dat de transformator meer op een 2V-uitgang lijkt - waar een 400 VA-transformator 200A "veilig" [tm] zou leveren.

En het kan zijn dat er een 12V-autobatterij uit het zicht is verborgen.
 Waarom zou of zou er zijn?
 Ik weet het niet - MAAR veel mensen maken veel claims op het internet die verdacht of gewoon onwaar zijn.

Misschien heb ik de Wattage verkeerd - als de ontwerper het ijzer hard duwde en zich niets aantrok van enige kernverwarming door magnetiserende stroom, omdat de kern gedeeltelijk in verzadiging ging, zou hij 1000 watt kunnen beheren, dat is 12V bij 80A +. Of 2V bij zeg 500A :-).
 De draad lijkt de wikkeldraad te zijn - niet goed voor 100 ampère bij normaal gebruik.

1
toegevoegd

Het hangt af van de verhouding van de weerstand van de belasting (het ding dat de kortsluiting uitvoert) tot de weerstand van de secundaire. Omdat de stroom door beide gelijk is, zullen ze elk proprotair worden verwarmd tot hun weerstand. Hoge stroomwikkelingen hebben om deze reden opzettelijk lage weerstanden.

Dit effect is de basis van een soldeerpistool. Open er een en je zult zien dat de secundaire een enkele lus is met een vrij dikke geleider. Dit is de reden waarom, wanneer je een paar inch # 10 koperdraad aansluit, de # 10 draad een stuk heter wordt dan de pijpachtige geleider die de secundaire is.

1
toegevoegd