Elektronica cursus - Van basics tot het ontwerpen van circuits

Possible Duplicate:
From zero to “almost pro”: Newbie trying to learn. Good, quick resources?
What good resources are there for a high school student to start learning electronics?

Ik probeer elektronica te leren. Ik heb een aantal boeken en heb de basis doorgenomen

  • Ohms-wet
  • Weerstanden
  • condensatoren
  • Diodes
  • Etc ...

De boeken die ik heb doorgenomen door deze grondbeginselen vrij goed, maar dan laten ze een paar circuits zien die ik kan bouwen. Ik zou graag willen leren hoe een schakeling te ontwerpen en niet alleen een bestaande te kopiëren. Ik weet bijvoorbeeld wat condensatoren zijn en hoe ze werken, maar ik heb geen idee hoe ik ze moet ontwerpen in een DC-circuit.

Is er een goede elektronische cursus online of een goed boek dat mij zal leren.

3
Ik vermoed dat een of meer van deze vragen u zullen geven wat u moet weten: electronics.stackexchange.com/questions/tagged/ leren
toegevoegd de auteur Binarytales, de bron

2 antwoord

MIT is offering for free their Circuits & Electronics online this spring. If you do the homework and pass the test you will even get a certificate from MIT. Of course you can simply audit it if you prefer.

6.002x (Circuits en elektronica) is ontworpen als eerste cursus in een niet-gegradueerde elektrotechniek (EE) of elektrisch   techniek en informatica (EECS) curriculum. Bij MIT is 6.002   in de kern van afdelingsvakken vereist voor alle studenten in   EECS.

     

De cursus introduceert engineering in de context van het geconcentreerde circuit   abstractie. Onderwerpen die aan bod komen zijn: resistieve elementen en netwerken;   onafhankelijke en afhankelijke bronnen; schakelaars en MOS-transistoren;   digitale abstractie; versterkers; energie-opslagelementen; dynamiek van   eerste en tweede orde netwerken; ontwerp in de tijd en frequentie   domeinen; en analoge en digitale circuits en applicaties. Ontwerp en   practica zijn ook belangrijke onderdelen van de cursus. U   zou ongeveer 10 uur per week op de cursus moeten doorbrengen.

9
toegevoegd
Voor iedereen die geïnteresseerd is, is deze cursus erg goed en heeft ze zeer goed materiaal en bronnen. U kunt het grootste deel van de inhoud als gast bekijken als u de registratie van de cursus bent gemist. Sterk aanbevelen
toegevoegd de auteur Aidan Black, de bron

Een beetje een kruising tussen een online cursus en een boek, is Alles over Circuits: http://www.allaboutcircuits.com Ik gebruik het vaak als referentie, bestrijkt vrijwel alles. De belangrijkste onderwerpen zijn DC, AC, halfgeleiders, digitale circuits, referentiematerialen (weerstandscodes, wiskunde, enz.) En een hele reeks experimenten die u kunt doen.

3
toegevoegd