Tips voor betrouwbare kaartrandverbindingen?

Ik overweeg een herontwerp waarbij het gaat om het verplaatsen van onderhouds-onvriendelijke mezzanine-connectoren voor dochterkaarten naar een echte backplane met kaartrandconnectoren.

Ik vind het leuk hoe gemakkelijk en fysiek robuuste kaartrandconnectors zijn. Ik maak me echter een beetje zorgen over de betrouwbaarheid.

Mijn omgeving moet over het algemeen worden afgesloten, maar met fietsen op hoge temperatuur. (in een NEMA 4-behuizing, maar overal van hete woestijnen tot bevroren toendra's)

Ik heb gelezen dat een dikkere goudlaag op de gouden vingers niet veel duurder is en een aanzienlijk levensecht oplevert. Is dat goed genoeg? Deze eenheden moeten lange tijd in het veld leven. (10+ jaar)

Hoe zit het met upgrades? Kan ik verwachten dat ik jarenlang een eenheid in het veld kan laten en vervolgens een uitbreidingskaart in een sleuf installeren die zo lang niet is gebruikt? Hoe zit het met het vervangen van een kaart door een andere?

1

2 antwoord

Card edge connectors can be ordered ruggedized, and with several platings of choice, check for instance Sullinscorp

Er zijn ISA-slots met een cap voor bescherming.

Sommige verkopers zijn heel bereid om u te helpen bij het selecteren van onderdelen, als u uw probleem aan hen beschrijft.

Misschien wilt u een leeg dochterbord in de connectoren steken als ze niet worden gebruikt, als u geen dop kunt gebruiken.

Maak uw ontwerp, zodat u ook gemakkelijk de backplane kunt vervangen.

Meestal duren vergulde contacten een zeer lange tijd. Toen ze dat niet deden, gebruikten we een stuk karton met een zeer fijn schuurpapier (1200 of hoger) dat over één rand was gelegd en eenmaal in de sleuf werd gestoken. Maar alleen als laatste redmiddel, toen industriële pc's nog steeds duur waren. Helaas vond ik geen documentatie over de levensduur van de connector.

Ook kunt u voor uitgebreid buitengebruik een volledig afgesloten behuizing overwegen. Filters hebben de neiging te verstoppen, vervelende mieren gaan erin of zelfs de gevreesde micropenguin kan een nest bouwen in de behuizing, als het klimaat koud genoeg is.

4
toegevoegd
Ze worden volledig verzegeld, behalve wanneer ze dat niet zijn. :) Tot nu toe zijn het alle NEMA 4-eenheden. Ze kunnen het systeem uit mijn behuizing trekken en het in hun eigen behuizing installeren, maar hoewel mensen daarover hebben gesproken, denk ik niet dat iemand het nog heeft gedaan.
toegevoegd de auteur darron, de bron
Dat doet me denken aan de ervaring van een klant met low-tech onderdelen in apparatuur in het veld: als iets laag genoeg was om in het veld te gebruiken, zou het veld het gebruiken. Zoals, locals die batterijen gebruiken etc. Hightech of onbruikbare onderdelen zouden echter veilig zijn.
toegevoegd de auteur tim, de bron

Een goede referentie is Connectorontwerp/materialen en Connector Betrouwbaarheid .

Volgens een studie :

  1. Goud-goud is het best presterende paar. Sta erop hetzelfde te paren. Dat betekent van goud naar goud of van tin naar tin. Tin-goud combinatie presteert slechter dan tin-tin.

  2. Een extra koppelingscyclus na een periode van blootstelling van de omgeving kan goed presterende contacten veranderen in niet-zo goed presterende contacten. Dit veroorzaakt verdriet, omdat "goedaardige" servicewerkzaamheden een betrouwbaar systeem in een puinhoop kunnen veranderen.

Als je ooit anticipeert op ontkoppeling terwijl de stroom nog steeds stroomt, is goud-goud onderworpen aan zelfvernietiging voor stromingen boven 50 mA of zo. Gefreesde vermogenscontacten moeten zilverzilver zijn. Gecyclede signaalcontacten moeten goudgoud zijn.

Trilomgeving is ook van belang. U wilt minimale cyclische spanningen op het gekoppelde paar - niets zal connectoren sneller doden dan repetitieve micromotion, of zelfs gewoon een eenvoudige cyclus van hoge contactstress. Dit vereist een serieus mechanisch ontwerp door iemand die daadwerkelijk mechanisch ontwerp kent. U moet de relatieve verplaatsingen van beide uiteinden van een paar op een testartikel verifiëren, blootgesteld aan trillingsspectrum vergelijkbaar met wat er in het veld is.

2
toegevoegd
Hoe verhoudt zilver zich tot tin? Ik heb alleen gehoord dat zilveren contacten worden gebruikt voor elektropneumatische pijporgels.
toegevoegd de auteur firedfly, de bron
Waarom wordt zilver alleen uitgekozen voor toepassingen met een hoge stroomsterkte? Als het beter is dan tin voor toepassingen met een hoge stroomsterkte, zou het dan ook niet goed werken bij zwakstroomtoepassingen, of zouden hogere stromen zilveroxide verwijderen op een manier die lagere stroom niet zou hebben?
toegevoegd de auteur firedfly, de bron
@supercat Elk krachtig vermogenscontactpaar is zilverzilver. Stel dat power pins van Harting verzilverd zijn. Tin-tin is OK als je het goedkoop wilt. Het hoort niet thuis in professionele apparatuur of producten die niet per se wegwerpbaar zijn.
toegevoegd de auteur deg, de bron
@supercat Silver-silver is een open circuit in zwakstroomcircuits. Dit is misschien niet het geval wanneer u het product monteert, maar het zal zijn tegen de tijd dat uw klant begint te geven :) Dat het beter is dan tin-tin wordt aangegeven door leveranciers van grote connectoren die geen tin-blik aanbieden voor stroomgebruik, of < a href = "http://www.molex.com/pdm_docs/sd/428150032_sd.pdf" rel = "nofollow noreferrer"> deprecating it over zilver-zilver.
toegevoegd de auteur deg, de bron