Een differentiële versterker voor de huidige waarneming zoeken

Ik wil de spanningsval over een shuntweerstand meten, deze tot 50 keer de oorspronkelijke waarde versterken en die (0 - 5 V) naar een ADC sturen. Ik zou liever de "high side" huidige detectiemethode gebruiken (in plaats van de shunt te hebben tussen belasting en aarde), maar zou dat misschien moeten veranderen om het allemaal te laten werken.

Dit maakt me enigszins gestoord. Ik heb er nu vele uren aan besteed, maar ik kan nog steeds geen enkele IC vinden die voldoet aan alles mijn vereisten - alleen de meeste van hen.

Hoe dan ook, mijn vereisten zijn:

 • Less than $7 or so (I only need 2, so no "per 1k" prices!)
 • Able to tolerate the common-mode voltage of ~15 V (either side of the resistor with respect to ground)
 • Able to measure up to ~1.5 A (always less than 2) with good precision, preferably with precision at the low end as well (5 mA = 0.25 mV, 1.5 A = 75 mV, 2 A = 100 mV)
 • Rail-to-Rail
 • 50 gain, or adjustable via resistors
 • DIP package/through-hole mounting. This one appears to remove about every single solution that otherwise works.

De vereisten zijn absoluut, misschien behalve de prijs ... Toch wil ik niet te veel betalen voor dit ene onderdeel (huidige waarneming) van het project; ook andere IC's zijn hierbij betrokken, dus het totaal voor alleen de huidige detectie zal behoorlijk hoog uitvallen.

Alles wat ik kan vinden op basis hiervan is de Maxim MAX472, die verouderd is en niet beschikbaar is. De vervangingen zijn alleen aan de oppervlakte gemonteerd en ik wil liever niet mijn eerste (na een kleine test) PCB dubbelzijdig maken, zolang de routing theoretisch mogelijk is met een enkelzijdige kaart.

0
@clabacchio Ik heb dat punt echt verwijderd. Toch betekent dit dat mogelijke antwoorden nutteloos voor mij kunnen zijn, hoewel later misschien nuttig voor anderen.
toegevoegd de auteur jb., de bron
@Olin DIP ja; Ik wil niet eerst een dubbelzijdige PCB met de hand etsen, vooral niet voor een single -component. En ik zou natuurlijk de chip van $ 10 kopen; Ik zei wel dat de enige niet absolute eis de prijs was, als je mijn bericht leest. Het is niet nodig onbeleefd te zijn.
toegevoegd de auteur jb., de bron
Deze site vereist dat vragen bruikbaar moeten zijn voor het wereldwijde publiek van internet. Het kiezen van huidige sensoren is een geldige vraag, en er zijn onderwerpen waar we u graag over informeren, zoals, zoals u al zei, high-vs low-side monitoring, gain, common-mode voltage, rail-to-rail aard , enz. Beslissen wat je nodig hebt is een volkomen geldige vraag. Wanneer u echter eenmaal tot die beslissing bent gekomen (die u heeft) en begint met het verplicht stellen van specificaties als 'Op voorraad bij Mouser', '<$ 7' en 'DIP-verpakking', verwijdert u die mogelijkheid en maakt u deze alleen voor u geschikt.
toegevoegd de auteur Orangecrush, de bron
DIP-pakket? Werkelijk!? Dat en de nadruk op een bepaalde prijs als je slechts 2 krijgt, maakt het moeilijk om je serieus te nemen. Denk aan de "vele uren" die al besteed zijn aan rondkijken en hier vragen. Als de perfecte chip $ 10 kost, betekent dat dat je het niet haalt? Dat zou geen zin hebben om de extra $ 6 na al dit werk niet uit te geven en of het het probleem oplost. Word echt.
toegevoegd de auteur Olin Lathrop, de bron
Het laatste punt op de lijst maakt het een winkelvraag, te gelokaliseerd om nuttig te zijn; je zou je beperkingen moeten veranderen, we kunnen je hierin niet helpen.
toegevoegd de auteur clabacchio, de bron
Ik heb gezocht naar AD620, het lijkt in een DIP-pakket bij Farnell te zitten, maar het kost $ 1 meer dan de SOIC8-versie ... waarom heb je DIP nodig?
toegevoegd de auteur clabacchio, de bron

1 antwoord

Wat dacht je van de AD626.

 • $ 9 in degenen: (
 • Tolereert + -24v common-mode bereik
 • Rail naar spoor
 • Versterking van 10 of 100. (je zou altijd de x10 kunnen gebruiken en achteraf een x5 opversterker toevoegen als je echt x50 nodig hebt en niet x100.
 • Beschikbaar in DIP-pakket van Digikey

Of de AD629  - $ 7,31 in degenen :)  - Tolereert + -270v common-mode bereik!  - Winst van 1, dus je zult een paar cent moeten uitgeven om extra amp-levels toe te voegen.  - Beschikbaar in DIP-pakket van Digikey

3
toegevoegd