Wat zorgt ervoor dat de invoer in mijn buffer wordt beschadigd?

Ik heb onlangs problemen ondervonden waarbij de buffer van het onderstaande circuit is beschadigd. De uitgangspen (2) verandert niet bij wijzigingen aan de ingangspen (1). Ik stuurde 2 van deze IC's naar Fairchild voor FA-analyse en hun rapport geeft aan dat er een elektrische overbelasting (EOS) was op de ESD-circuits van pin 1 die metallisatie veroorzaakte.

Zou dit kunnen komen doordat er te veel stroom is gegaan op pin 1? Ik heb het circuit vele malen gecontroleerd en zie hoe dan ook niet dat de ingangspen beschadigd is.

Circuit

2
Wat als IN1 een ingangspuls ontvangt die meer dan zes volt onder de grond ligt. Zou er iets zijn dat verhindert dat de spanning op U1.1 de Absolute maximumwaarde overschrijdt?
toegevoegd de auteur firedfly, de bron
@ Supercat: Ja, dat zou U1 kunnen beschadigen, maar vanwege de optische isolatie zou dit U2 niet kunnen schaden.
toegevoegd de auteur Olin Lathrop, de bron

1 antwoord

First, you left off the bypass cap on U2. Second, you have the ground tied together on both sides of the opto-isolator, thereby defeating its purpose. You might as well connect IN directly to U2 pin 1 via the 220 Ω resistor and be done with it.

Separate the grounds and put a 1 kΩ resistor in series with U2 pin 1. If the isolated circuit on the left has high dV/dt, then the capacitive coupling could cause momentary high currents into U2. The 1 kΩ resistor will help limit that to hopefully survivable levels.

Een andere mogelijkheid is dat je de onderdelen zapt tijdens het hanteren. Zorg ervoor dat u de gebruikelijke ESD-voorzorgsmaatregelen in acht neemt, zoals niet-statisch werkoppervlak, geaarde polsband, de juiste verpakking, enz.

4
toegevoegd
Welk scenario kan ervoor zorgen dat het isolatiecircuit een hoge dV/dt heeft?
toegevoegd de auteur Remi Despres-Smyth, de bron
@Daniel: veel dingen kunnen spikes veroorzaken. Zonder te weten waarmee het geïsoleerde circuit verbonden is, is het moeilijk te zeggen. Het hangt ook af van waar het naar verwijst en welk deel van dat circuit de opto-coupler aandrijft. Als de opto-ingang bijvoorbeeld aan de hoge kant van een bobine zit, kunnen er zeker grote spikes zijn. We kunnen hier alleen maar aannemen dat de circuits om een ​​reden opto-geïsoleerd zijn.
toegevoegd de auteur Olin Lathrop, de bron