hoe schakelregelaar te ontwerpen in een op batterijen werkend apparaat?

My device consists of ATMega, GPRS modem and sensors. Modem occasionally hangs and I need to reset it from mcu. The whole system is powered from li-ion battery. I can't find any switching DC-DC converter that would be controlled from the microcontroller, is capable of delivering 3 A current and eats no battery in on-state.

0
"eet geen batterij in ..." standby, misschien?
toegevoegd de auteur Fred Pearson, de bron
Een schakelregelaar die "geen batterij eet" is niet mogelijk. De beste efficiëntie die u voor deze circuits vindt, ligt in de buurt van 95%. Om meer hulp te krijgen bij het kiezen of ontwerpen van een regulatorcircuit, zou het helpen om te weten wat de ingangs- en uitgangsspanningen zijn die u nodig hebt.
toegevoegd de auteur The Photon, de bron
Ik heb enkele correcties aangebracht (je zou meer moeten opletten bij het formuleren van de vraag) maar wat bedoel je met de laatste verklaring?
toegevoegd de auteur clabacchio, de bron

1 antwoord

De TPS63020 komt dicht bij wat je wilt, ongeacht wat je wilt :-).

Datasheet here .
Expensiveish at $7 or so in 1's and has charming 3mm x 4mm DSJ package and variants, but is super marvellous.

Buck-boost voor single LiIon-reeks +.
 3A in de meeste gevallen.
 Variabele uitvoerversie of opgelost.
 Synchrone invoer- en uitvoerschakelaars.

In de energiebesparende modus is het 60% -70% efficiënt bij 100 uA belasting, wat betekent dat als u het niet nodig hebt, het in het slechtste geval 40 uA verspilt in vergelijking met uw 3A-belasting = 0,0013% vermogensverlies. Kans is dat je het in die modus kunt uitschakelen.

Als u een betere omschrijving kunt geven van wat u wilt bereiken onder welke voorwaarden, kunnen we u een nog betere oplossing bieden.


Voorbeeld: lage ruststroomtoevoer stationair op de achtergrond ter bescherming tegen incidenteel uitvallen van de batterij.

Ik maakte een SMPS voor een product met 4 C-alkalinecellen met 5V (ja goed) en 3V3-rails in een omgeving met veel elektrische ruis. Ik heb een eenvoudige boost-converter gemaakt met behulp van een 74C14 CMOS-poortpakket als de enige smps-controller [!!!] die twee LDO-regelaars voor de elektronica aanstuurt. Toen de accuspanning zo hoog was als zou moeten, werden de LDO's gevoed via Schottky's van de accu.
 Als ~ = nuldaling wanneer de batterij nodig was, kon een MOSFET worden gebruikt in plaats van Schottky-diodes. *
 De smps draaiden te allen tijde, meestal zonder belasting, en wanneer nodig schakelden de smps naadloos in om de last op te nemen. De totale standby-stroom, inclusief Iq voor één LDO, was minder dan 100 RE.

These and its various brothers and sisters and many of these .

Bijna gratis beeld van een van de producten die dit arrangement gebruiken (voor zover ik weet). :

enter image description here

Example 2 : Minimisation of loss when backup protection system is not needed but a "diode" is needed in the battery feed.
* This product uses a forward biased MOSFET for reverse battery protection. The usual battery box terminal style protection was not deemed feasible and a Schottky drops too much voltage when using 3 x NimH cells. When the batteries are correctly inserted the MOSFET is forward biased and is turned on - an inder 20 milliohm Rdson FET is used. When batteries are reversed the MOSFET is reverse biased and never conducts. [MOSFET D & S connections are reversed from usual so FET operates in 2nd quadrant so body diode is reverse biased when batteries are incorrectly connected.

1
toegevoegd
... moet ... weerstaan ​​... +1 ... alleen voor foto ... argghhh
toegevoegd de auteur Annan, de bron
@tyblu - Hou je van de foto van mijn roeimachine dan? :-). Ik deed alleen de voeding :-).
toegevoegd de auteur rthsyjh, de bron