Hoe zorg ik ervoor dat het Ardumoto-schild goed werkt?

Ik ondervind problemen met het Ardumoto-schild . Ik wil een motor gebruiken bij 5V met een 12V 2A-voeding aangesloten op het Arduino-bord.

Naar mijn idee krijgt het ardumoto-schild zijn kracht rechtstreeks van de Vin-pin. Hoe moet ik de spanning voor de motor verminderen? Moet ik me ook zorgen maken over de grote stroomsterkte die uit de voeding komt?

Dankjewel voor je hulp.

1
Nee, dat zou niet.
toegevoegd de auteur Connor Wolf, de bron
Ik denk erover om twee kleine weerstanden te gebruiken om een ​​spanningsdeler te maken. Zou het werken?
toegevoegd de auteur Brendan Long, de bron

1 antwoord

Je kunt het beste doen om de kleine motor direct met een darlington-transistor zoals de BC517 en 5V te laten rijden, of 6V te maken en daar vanaf te rijden. Het motorschild is simpelweg overkill hiervoor. Zorg er wel voor dat je het niet blokkeert - de snelkoppelingsstroom in deze opstelling kan te hoog zijn. Vergeet niet om een ​​flyback-diode toe te voegen die antiparallel is met de motor in deze opstelling.

Misschien zet je een weerstand in serie met de motor.

Een spanningsdeler voor de motor zal niet werken, omdat het onderste deel ervan evenwijdig is aan het scherm of de motor.

2
toegevoegd
Om de spanning in de helft te verminderen, zou ik een weerstand zo groot als de motor nodig hebben, toch? Hoe kan ik de weerstand van de motor bepalen?
toegevoegd de auteur Brendan Long, de bron
Ik denk dat ik een alternatieve oplossing heb gevonden. Ik buig gewoon de pin zodat deze geen contact maakt met de VIN op de Arduino.
toegevoegd de auteur Brendan Long, de bron
Nee. De motor heeft een zeer verschillende "weerstand", afhankelijk van het belastingsgeval. In dit geval, 166 Ohm equivalent vrijlopend vs. 10 Ohm-equivalent bij blokkeren, berekend op basis van huidige waarden in het gegevensblad. U moet beslissen voor een use-case.
toegevoegd de auteur tim, de bron