Boostcircuit met UC3843-IC

Ik zou graag willen dat anderen uitleggen hoe je een buck- of boostcircuit maakt met UC3843-IC.

Ik bouw een zonne-energievoorziening, die kan worden opgezet als een alternatieve stroombron, zodat deze kan worden gevoed aan hoofdlijnen.

Voor een gewoon zonnepaneel varieert de gegenereerde spanning tussen 6 en 10V; maar het is noodzakelijk om deze spanning op te voeren naar constant 12V om een ​​12V-batterij die we gebruiken op te laden.

Omdat dit ons collegeproject is, moeten we het boost-DC-DC-circuit implementeren met IC UC3843. Kan iemand mij uitleggen hoe ik een DC-DC boost-convertercircuit moet ontwerpen, dat in staat is om 6-10V DC op te voeren naar 12V DC.

0
Het gegevensblad heeft een schema voor terugslagbewerking. Met welk gedeelte heeft je groep problemen?
toegevoegd de auteur Annan, de bron
toegevoegd de auteur Annan, de bron
MOET u de UC3843 gebruiken? Zo ja, waarom? Wat gaan ze doen met het feit dat het niet begint tot Vin = 8,5V?
toegevoegd de auteur rthsyjh, de bron
Je hebt je vraag echt slecht geformuleerd; meer opletten als je aandacht wilt krijgen.
toegevoegd de auteur clabacchio, de bron
je hebt gelijk. zijn 8.5V. kun je me uitleggen hoe kan ik een boostercircuit maken met UC3843 voor een constant vermogen van 12V
toegevoegd de auteur Dolan Antenucci, de bron

1 antwoord

De MC3843 is niet geschikt voor de taak zoals u hem opgeeft.

You say Vin = 6 to 10V BUT the MC3843 operates from 7.9 to 8.5V start voltage. ie it will start when Vin is >= 8.5V and stop if Vin falls below 7.9V.

3845 = 7,9 - 8,5 (50% maximale inschakelduur)
 3844 = 10 - 16 (50% maximale inschakelduur)
 3843 = 7,9 - 8,5 (100% max dc)
 3842 = 10 - 16 (100% max. Gelijkstroom)

TI datasheet - contains above data.
On Semi datasheet
ST datasheet

Fairchild data sheet a bit sparse.


ie Het IC zal niet starten of correct werken onder bepaalde omstandigheden van Vin. Er zijn manieren om het voor de gek te houden, maar tenzij je cursus een gevorderde is, is het onwaarschijnlijk dat dit de bedoeling is van de examinatoren.

Als de persoon die het papier instelt, de IC en de ingangsspanning heeft opgegeven, weten ze niet wat ze doen.

The MC384x family is useful if you need its capabilities BUT is messy and annoying to use. Because they are current mode controlled they have an inherent instability mode which MUST be compensated for where relevant. The versions which have 100% duty cycle capability are unconditionally unstable above 50% DC unless you use ramp injection into the FB cct. This is not hard but is annoying. The <=50% dc versions may not achieve what you want at low Vin.


Als ik in jouw positie was, zou ik proberen de MC34063 te gebruiken (klinkt vergelijkbaar :-)) die bijna bij uitstek geschikt is voor deze taak - zo erg zelfs dat ik er waarschijnlijk een ga gebruiken voor een toepassing in de echte wereld die doet wat jij doen hier - maar ik zal buck converteren.


MC34063 !!!!!!!!!!!!!!!!

ST datasheet - very good - has sample circuits AND PCB layouts.

enter image description here

Fairchild datasheet very poor (again)


Voor de beste resultaten in wat u aan het doen bent, wilt u de uitvoer niet regelen - in plaats daarvan wilt u de invoer regelen. Er is een moment waarop uw PV-paneel maximale stroom levert. Laad het zwaarder en het zal in voltage dalen en macht verliezen. Laad het te licht en het zal in spanning stijgen, maar u zult minder stroom verbruiken. DUS - vind de optimale spanning en ons dat om uw boost-converter te besturen. Optimale PV-paneelspanning is ongeveer 0,8 x Voc in goed zonlicht - iets minder bij lagere zonniveaus en iets meer bij hoge niveaus. Verschilt ook enigszins met de efficiëntie van PV-cellen. Binnenkort meer ...

2
toegevoegd
@AshikMathew - U moet Vin voor IC-voeding van een 12V-accu verkrijgen, zodat deze hoog genoeg is om de werking te garanderen. Kijk goed naar mijn opmerking en krijg de beste resuslts door PV panl op een ingestelde spanning te laden en NIET door de utput-spanning te controleren. Google voor "MPPT".
toegevoegd de auteur rthsyjh, de bron
1. Gegevensblad van de OnSemi: onsemi.com/pub_link/Collateral/MC34063A-D.PDF (Ook erg goed, en afgaand op het voorvoegsel MC ... zijn zij degenen die het deel als eerste hebben geïntroduceerd ...)
toegevoegd de auteur Fred Pearson, de bron
dat was echt handig. maar mijn instructeur zorgt ervoor dat we het doen met UC3843. zoals u zei, misschien werkt het onder bepaalde omstandigheden. wil je me helpen om dat gespecificeerde circuit te doen om de ingangsspanning te verhogen tot 12V DC
toegevoegd de auteur Dolan Antenucci, de bron