Wat is het verschil tussen een zonnestelselbatterij en een normale batterij?

Ik wil een systeem op zonne-energie ontwerpen, maar ik ben verbaasd over het type batterij dat ik zou moeten gebruiken. Ik ben me ervan bewust dat voor zonne-energie toepassingen speciale batterijen beschikbaar zijn, maar ik kon er geen in mijn omgeving vinden. Leid me alsjeblieft over wat een zonnebatterij onderscheidt van een normale batterij. En op welke manier de kenmerken van het laad- en ontlaadcircuit voor beide batterijen verschillen.

2
Ik wil een laptop gebruiken met behulp van zonne-energie. Mijn laptopbatterij is dood. De vermogensclassificaties van het 56Wh 11.1V.
toegevoegd de auteur Doanair, de bron
@clabacchio Ik heb het over het opladen van een batterij met behulp van zonnepanelen voor bijvoorbeeld 10 uur en het gebruik van die batterij voor misschien 3-4 uur.
toegevoegd de auteur Doanair, de bron
Geef de belasting en toepassing op voor een goed antwoord, aangezien deze vraag alles omvat, van een automatische blindopener tot multi-kWh off-grid installaties.
toegevoegd de auteur Annan, de bron
Beschrijf je systeem meer, alsjeblieft? Hoeveel macht? Hoeveel batterijcapaciteit? Voor middelgrote en grote systemen worden deep cycle lood-zuur batterijen gebruikt. Voor zakformaat systemen kunnen NiMH en lithium worden gebruikt, omdat ze lichter zijn.
toegevoegd de auteur Nick Alexeev, de bron
Om constant een laptop te gebruiken (> 30W in het beste geval), hebt u een paneel van ongeveer 1 m ^ 2 nodig, dat zich onder de zon moet bevinden, zonder schaduwen of wolken. Ik denk dat je voor een andere oplossing moet gaan.
toegevoegd de auteur clabacchio, de bron
@bubble, ik denk dat je je al goed bewust bent dat de meeste laptops niet-standaard voltages gebruiken (meestal 18-20V). Ook als je laptop zegt, is er een heel groot bereik aan stroomverbruik dat de bruikbaarheid ten opzichte van de kosten/grootte/gewicht tamelijk sterk zou variëren. Ik heb een netbook dat kracht zuigt bij minder dan 10 Watt en een Core2Duo-computer met veel jing-bang dat stroom zuigt als 100 Watt (gebruikt een 140W-adapter). Hier is een generiek document op hoog niveau dat spreekt over het voeden van pc's met een loodzuuraccu via.com.tw/en/downloads/whitepapers/initiatives/spearhead/…
toegevoegd de auteur icarus74, de bron

3 antwoord

Batterijen hebben veel eigenschappen. Sommige batterijen moeten bijvoorbeeld volledig worden ontladen voordat ze worden opgeladen. Sommige batterijen (startaccu's voor auto's) zijn ontworpen voor het leveren van korte hoge stroomstoten en worden vervolgens opgeladen en zijn niet ontworpen voor een diepe ontlading. Gewoonlijk is de "gebruikelijke" batterij een gewone oude startaccu voor auto's en is de "solar" -accu een deep-cycle lood-zuurbatterij die min of meer een variatie is op een startaccu van een auto.

Wat je duidelijk wilt is een batterij die zorgt voor gedeeltelijke ontlading en diepe slow discharge mogelijk maakt - dat zijn deepcycle lood-zuur batterijen, Ni-MH-batterijen en variëteiten van Li-Ion-batterijen (mensen zeggen dat ondiepe kwijting het beste is voor Li -IJs, maar in professionele elektrische gereedschappen werken ze best goed met diepe ontlading, tenzij deze verder gaat dan een super laag niveau en de laatste wordt beschermd tegen besturingselektronica).

De drie zullen grotendeels variëren in prijs, gewicht per opgeslagen energie, ontladingscapaciteit, oplaadvereisten en vereisten voor besturingselektronica. Tenzij u uw voeding nodig heeft om zeer draagbaar te zijn (zoals om een ​​tas mee te nemen), is de gebruikelijke keuze een deep-cycle lood-zuur batterij - deze is relatief goedkoop en biedt behoorlijke prestaties. Een zeer belangrijke eigenschap van loodzuuraccu's is dat ze niet gedeeltelijk ontladen kunnen worden opgeslagen - dat leidt tot sulfatering en permanente schade, dus u moet ervoor zorgen dat de accu na elke ontlading volledig wordt opgeladen.

2
toegevoegd

We modelleren een zonnecel als een stroombron, maar niet als een spanningsbron. Voor een voorbeeld 10V zonnepaneeloutput 3V-15V afhankelijk van intensiteitsniveau van de licht.

Hier is een oplossing voor, Gebruik gewoon een joule-diefstal, het zal elke ingangsspanning opvoeren naar een spanning waar je zou energie in een loodzuurbatterij kunnen duwen.

source: http://en.wikipedia.org/wiki/Joule_thief

2
toegevoegd

De beste manier om dit te doen is om de laptopbatterij rechtstreeks op te laden vanaf het zonnepaneel/de zonnepanelen door een spanningsregelaar te gebruiken. Als u veel meer energie van de panelen krijgt, moet u waarschijnlijk diepontladen loodzuuraccu's gebruiken, bij voorkeur AGM-batterijen. Ze zijn vrij gemakkelijk te vinden en ze hebben geen probleem met redelijk hoge of lage temperaturen. Je kunt ze ook diep ontladen zonder ernstige schade.

0
toegevoegd
Het gebruik van een LDO is een heel slecht idee. Er is iets dat het maximale energieoverdrachtspunt wordt genoemd. Tenzij u uw systeem in de buurt van dat punt vertekent, krijgt u slechts minder dan 5% ervan.
toegevoegd de auteur Wilhelm, de bron