Wat heb ik nodig om een ​​circuit (een USB-kabel) voor een paar seconden op een gegeven moment te openen?

Ik heb een USB-kabel aangesloten op een USB-modem.

Op een specifiek tijdstip van de dag (zeg om middernacht - maar het moet configureerbaar zijn) Ik zou graag het circuit een paar seconden willen openen.

Het resultaat moet gelijk zijn aan dat ik het apparaat loskoppel, een paar seconden wacht, en het opnieuw stop.

Wat heb ik nodig om zo'n circuit te maken? Idealiter zou de timer eenvoudig in te stellen moeten zijn, een display moeten hebben en zou het circuit in staat moeten zijn om stroom te trekken via de USB-kabel, zonder enige vorm van externe voeding.

2
@vicatcu Ik vermoed dat de modem door USB wordt gevoed en dit zal de modem resetten. Ik heb veel goedkope modems gezien die willekeurig moeten worden gereset.
toegevoegd de auteur Binarytales, de bron
Ik zou graag weten in welke context dit nuttig zou zijn :)
toegevoegd de auteur T.E.D., de bron
Deze vraag heeft nogal een brainstorm-achtige aard. Over het algemeen vermijden we dergelijke vragen. Als we deze discussie kunnen houden over hoe we de problemen die gepaard gaan met het schakelen van high-speed differentiële signalen kunnen overwinnen, dan is het waarschijnlijk prima. Als we gaan praten over allerlei andere oplossingen, zoals het aansluiten van een USB-kabel op een goedkope USB-hub en power-cycling van de hub (eenvoudig), of het opzetten van een cron job op de bijgevoegde pc die de USB-poort automatisch uitschakelt en opnieuw inschakelt, dan moet dit naar onze Electrical Engineering Chat -kamer gaan.
toegevoegd de auteur Orangecrush, de bron
Kevin, bedankt voor je reactie. Hoewel ik andere SE-websites gebruik, is EE een onbekend terrein en was ik in feite bang voor het plaatsen van een ongepaste vraag. Aan de andere kant ben ik absoluut niet geïnteresseerd in power-cycling een hub, en ook niet met software (cron). Ik zou het op prijs stellen als u correcties zou willen aanbrengen om mijn vraag te verbeteren.
toegevoegd de auteur jtimberman, de bron
@vicatcu reset goedkope USB-apparaten, vooral veel relatief onbekende apparaten die ik zie in de context van fabrieksautomatisering. De USB-modem is slechts een van de vele die ik niet kan zien.
toegevoegd de auteur jtimberman, de bron

2 antwoord

Als u een oplossing wilt die gemakkelijk genoeg kan worden geïmplementeerd [tm} zonder al te veel vakkennis of ervaring, kunt u een interne timer voor thuisgebeurtenissen en een relais gebruiken.

(1) Tijdsperiode-generator

U kunt timers kopen die door de gebruiker kunnen worden ingesteld en die tot nul afnemen, een alarm afgeven voor doorgaans één minuut en vervolgens opnieuw instellen en opnieuw beginnen. Ik heb timers gezien die zich hier in het verleden precies in de detailhandel gedragen. Veel timers doen het aftelgedeelte, maar niet het opnieuw instellen en recyclen, dus je moet selectief zijn.

Veel digitale horloges hebben een alarm dat elke dag op hetzelfde tijdstip kan worden ingesteld. Sommige hebben ook herhalende timers.

  • Het alarm heeft het voordeel dat je het op elk gewenst moment kunt instellen om op middernacht te laten klinken, maar ze kunnen niet worden ingesteld voor bijvoorbeeld 23-uurscycli.

  • De timer heeft de flexibiliteit van elke cyclus, maar u moet hem starten aan het begin van een cyclus (u moet bijvoorbeeld om middernacht wakker zijn als u wilt dat de cycli beginnen om middernacht.

    >

Bijna elke microcontroller of een Arduino of wat dan ook zou voor deze taak kunnen worden geprogrammeerd. Kristalregeling is wenselijk om een ​​redelijke tijdnauwkeurigheid mogelijk te maken.

(2) USB-blipper.

Zodra ypu een timer-triggering heeft, heeft u mogelijk toegang tot een gelijkstroom-signaal dat een signaalgever activeert maar wel voor bepaalde toegang tot het geluidssignaal door directe verbinding of door een microfoon of piëzo-signaalschijf te gebruiken als een element. Als u eenmaal een audiosignaal heeft, kunt u dit gebruiken om een ​​relais te activeren, hetzij voor de duur van de toon, hetzij voor een eenmalige periode aan het begin of einde van de toon. Dit kan gedaan worden met een transistor of een paar of een stapel opamps (bijv. LM324for

Alle elektronica inclusief de timer kan worden gevoed door de USB + 5V. De timer moet kunnen worden uitgevoerd vanaf + 5V - sommige worden uitgevoerd vanaf een 9V-batterij, maar werken op 5V - dit moet worden gecontroleerd. Velen werken met 1x AA- of 2 x AA-batterijen en kunnen gemakkelijk van 5V worden gevoed. In het ergste geval zou je een 5V tot 9V kunnen maken of wat voor stroombron dan ook, maar er zouden genoeg timers beschikbaar moeten zijn om een ​​5V geschikte te kunnen selecteren.

Het relais zou idealiter 4-polige, normaal gesloten contacten (4PSTNC) moeten hebben, maar zo klein als een 1-polig normaal gesloten klep zal meestal werken. Met 4PSTCNC kunt u alle 4 USB-draden netjes klinken. Het beste is om alleen maar stroomkabels te verbreken die je doel mogelijk zullen bereiken. Een enkel contact in een voedingskabel zal ook waarschijnlijk werken. Ik raad 4PSTNC aan als het ergste geval is dat de modem een ​​pad naar de aarde kan hebben via apparatuur die erop is aangesloten en alleen het openen van het vermogenspaar of een voedingskabel KAN niet doen wat u wilt. Testen is eenvoudig.

Zodra er een geschikte relaisconfiguratie is gevonden, snijdt u een USB-verlengkabel in twee (een of twee of vier geleiders, indien nodig gesneden met de rest rechtdoor) en leidt u de afgeknipte draden via de relaiscontacten.

QED.

2
toegevoegd
USB-connectoren zijn speciaal ontworpen om de stroomvoorziening voorafgaand aan de gegevens aan te sluiten en de gegevens te ontkoppelen voorafgaand aan de voeding. Mogelijk hebt u ongedefinieerde resultaten als u ervoor kiest om ze "gelijktijdig" te ontkoppelen of als u alleen VBUS loskoppelt. Hoewel het waarschijnlijk zou werken ... Meestal ...
toegevoegd de auteur Federico Builes, de bron

Wil je echt alle draden openen? Het knippen van de + 5V zou voldoende moeten zijn, en dat zou gedaan kunnen worden met een solid-state relais bestuurd door een PIC of AVR, en dat is praktisch alle componenten die je nodig hebt (behalve enkele weerstanden en condensatoren, natuurlijk). De timinglogica kan met veel flexibiliteit in de UC worden geprogrammeerd.

1
toegevoegd
In dat geval knipt u de + 5V van de externe stroom, niet de + 5V van de USB-kabel. Of, om zeker te zijn, snijd beide. U hebt slechts één relais meer nodig en de kleinere PIC/AVR zou nog steeds enkele I/O-pennen over hebben.
toegevoegd de auteur John Sibly, de bron
Wanneer u de stroomtoevoer onderbreekt, plaatst het apparaat de D +/D-draden op een hoge impedantie, wat de host als een ontkoppeling zal detecteren. Natuurlijk, als dat gebeurt wanneer gegevens worden uitgewisseld, kan er iets verloren gaan, maar dat zou geen probleem zijn als het apparaat een modem, een BT-dongle, enz. Is. Maar als het een opslagapparaat is, is dat iets anders. In dergelijke gevallen zou het enige veilige alternatief de ontkoppeling zijn die door de host wordt beheerd, omdat alleen deze weet wanneer het veilig is om te doen.
toegevoegd de auteur John Sibly, de bron
Hoe zit het met USB-apparaten met eigen voeding?
toegevoegd de auteur Binarytales, de bron
Zou nuttig zijn als u die informatie zou opnemen in uw antwoord.
toegevoegd de auteur Binarytales, de bron
@fceconel, zou het knippen van de + 5v (alleen) een probleem zijn voor het hostapparaat (degene die stroom levert en mogelijk data uitwisselt via de draad)?
toegevoegd de auteur jtimberman, de bron