Programmeer een PIC16F877A met VB.NET

Ik heb een PIC16F877A-microcontroller en het bijbehorende bord voor en sindsdien heb ik het niet veel gebruikt omdat ik niet echt genoeg tijd en geduld heb om te leren C. Ik dacht erover om een ​​ Netduino omdat het kan worden geprogrammeerd met behulp van VB.NET (wat ik uiteraard ken). Ik wilde echter niet opgeven wat ik eerder had gekocht, dus daarom vraag ik of er een manier is om de PIC16F877A met VB.NET te programmeren, misschien met behulp van de SDK die op de Netduino-website wordt aangeboden?

Bij voorbaat dank.

0
@KevinVermeer, misschien kan het antwoord hier educatief zijn: electronics.stackexchange.com/questions/26412/…
toegevoegd de auteur kender, de bron
@SeifShawkat, Pigmeo ziet er interessant uit, niet veel op hun wiki over de beperkingen ervan. Laat ons weten hoe het voor u komt ...
toegevoegd de auteur kender, de bron
@SeifShawkat, ik heb geen idee. Ik weet er niets anders van dan wat ik snel heb gelezen van de link die je hebt opgegeven.
toegevoegd de auteur kender, de bron
368 bytes RAM betekent dat er nooit een VB.NET VM op de PIC16F877A kan staan, maar laten we eens kijken of we een meer gedetailleerd antwoord kunnen krijgen
toegevoegd de auteur Orangecrush, de bron
@JonL - Ja, dat is een uitstekend antwoord! Je mag het kopiëren en aanpassen zodat het hier van toepassing is.
toegevoegd de auteur Orangecrush, de bron
Als het idee alleen maar is om de PIC in VB.NET te kunnen programmeren, niet om alle power en functionalitity te krijgen die VB.NET biedt, wat denk je dan van BASIC te gebruiken om het te programmeren? Als het voordeel van VB.NET nodig is, moet in plaats daarvan een betere microcontroller worden gebruikt.
toegevoegd de auteur Ian Durham, de bron
@ KevinVermeer Ik bedoel, is er een manier om het te programmeren op VB.NET en misschien converteert een converter het naar C? Of misschien dezelfde syntaxis als VB.NET?
toegevoegd de auteur EGHDK, de bron
Ik heb gehoord over Pigmeo, maar weet er niet veel van, zou het een oplossing kunnen zijn?
toegevoegd de auteur EGHDK, de bron
@JonL Helaas, het heeft slechts 2 DLL's: PIC16F9.dll en PIC16F716.dll. Denkt u dat ik een van hen kan gebruiken die zal werken voor de PIC die ik heb (PIC16F877A)?
toegevoegd de auteur EGHDK, de bron
@TiOLUWA Ik wil de PIC16F877A programmeren met behulp van de Visual Basic IDE (Als ik de code in de syntaxis van VB.net in de IDE kan schrijven, sla dan die code op en laat hem converteren naar asse, b; y of iets dat geweldig zou zijn). Ik vond het Pigmeo-project, nam contact op met de eigenaar en hij antwoordde dat er de laatste tijd weinig ontwikkelingen zijn geweest, omdat hij de enige ontwikkelaar is en me zelfs heeft verteld dat iedereen zich kan aanmelden. Probleem is, ik ken geen assembly noch C #. Ik wil echt dat het Pigmeo-project doorgaat, dus als je kunt, probeer dan te helpen het te ontwikkelen. dev.pigmeo.org/wiki/Getting_started
toegevoegd de auteur EGHDK, de bron

2 antwoord

You can read following link for vb tutorial of Serial port You can have a simple demo here to send data from vb to serial port..later on you can use 8051 or pic microcontroller board to decode it on hardware for leds. http://embeddedtweaks.wordpress.com/2014/10/30/accessing-pc-serial-port-in-visual-basic/

1
toegevoegd
Dit geeft geen antwoord op de vraag die ging over het programmeren van de microcontroller met VB.NET, niet met de pc.
toegevoegd de auteur David, de bron

Nee. U kunt echter een BASIC-compiler voor uw PIC16F877A van Micro Engineering Labs krijgen. Ik heb er een paar PIC-producten mee gebouwd.

Zie http://pbp3.com/download.html - ze hebben een gratis proefperiode van 15 dagen, na dat je je portemonnee moet openen.

Veel succes met je project.

0
toegevoegd