Wat zijn de mannelijke peneinden op gestrande verbindingsdraden genoemd?

Ik heb een stapel gestrande breadboarddraden, maar ik moet kopen of meer maken. De rode aan de linkerkant heeft een massieve metalen pin, een gegoten plastic vat en een gevlochten draad en is gekocht bij Amazon. De meeste van de gestrande doorverbindingsdraden lijken min of meer identiek aan die.

De blauwe rechts heeft ook een massieve metalen pin, maar het zwarte gedeelte lijkt op krimpkous.

Ik vind het moeilijk om de metalen pinnen te vinden. Het is eenvoudig genoeg om vierkante pinnen te vinden die zijn bedoeld voor verschillende connectorsystemen, maar ik weet niet hoe ik naar de ronde moet zoeken.

Mijn einddoel is om een ​​kleine hoeveelheid (tientallen) jumpers voor eigen gebruik te bouwen. Ik kan terugvallen op meer van Amazon kopen, maar het gegoten plastic ruikt verschrikkelijk, zelfs na wekenlange ontgassing.

Breadboard Wires

Bewerken: Gerelateerde vraag . Het beste antwoord op mijn vraag is een suggestie voor Molex-krimpspelden. Die zijn dichtbij, maar niet helemaal wat ik zoek.

4
Voor kleine of grote hoeveelheden zal het m aken van jumper-wires een stuk duurder en tijdrovender zijn. Commerciële jumperwires zijn goedkoop in bulk gemaakt; als je niet van die amazone houdt, zoek dan naar een andere leverancier. Probeer Maplin of Adafruit?
toegevoegd de auteur Jay Mooney, de bron
Vragen over winkelen zijn niet-gerelateerd en moeten worden gesloten.
toegevoegd de auteur Mark Biek, de bron
@LeonHeller Ik denk niet dat dit een winkelvraag is. Het komt overeen met al onze vragen over componentidentificatie. In feite is hier er een die er erg op lijkt: electronics.stackexchange.com/questions/11398/… . Het enige verschil is dat die vraag over de hele draad vroeg, niet alleen over de uiteinden.
toegevoegd de auteur Binarytales, de bron
@LeonHeller Ja, dit is geen winkelvraag. Dit is een vraag over onderdelen. Ik vraag niet om een ​​aanbeveling voor een bepaald product, ik wil weten hoe het onderdeel wordt genoemd.
toegevoegd de auteur studentOfManyThings, de bron
@clabacchio Ik heb eerder vierkante pinnen en massieve draad gebruikt - het probleem is dat de grotere pennen de geveerde broodplankcontacten sneller verwijderen en ook meer inbrengkracht vereisen. Deze smalle pinnen zijn veel gemakkelijker te gebruiken en lijken langer mee te gaan.
toegevoegd de auteur studentOfManyThings, de bron
Absoluut geen d-sub krimppinnen, ze zijn te dik.
toegevoegd de auteur studentOfManyThings, de bron
Gebruik de vierkante pinnen, ik zie het probleem niet. Ze moeten in het breadboard passen.
toegevoegd de auteur clabacchio, de bron
"Vragen over winkelen zijn off-topic en moeten worden gesloten." True. Evenzo: opmerkingen over winkelvragen bij niet-winkelvragen zijn niet van toepassing en moeten worden vermeden ... ;-p
toegevoegd de auteur bevy, de bron
Ik denk dat degene die je zoekt eigenlijk D-sub-krimppinnen zijn.
toegevoegd de auteur user144366, de bron

1 antwoord

Those are very long, but in general what you are looking for are (at least colloquially) called
machine tooled pin headers

"Machine-Tooled" betekent in het algemeen dat het gemaakt is met iets in de trant van een screw- machine. Het is een bewerkingsproces, eerder dan een stempelproces, zoals gebruikelijk is voor rechthoekige pinnen. Het betekent echter ook dat ze meer kosten.

Off the top of my head, I know Mill-Max makes them, but they are fairly expensive (mill-max is high-end/mil-spec. On the other hand, 1 strip of 40 pins may be ~$5, and considering that would make 20 jumpers, cost may not be too big a deal.

enter image description here enter image description here

Ik kan me voorstellen dat andere bedrijven soortgelijke delen maken, maar ik ken ze niet uit mijn hoofd.


Digikey carries at least some varieties of them: enter image description here

De plaats om te kijken is de " Rectangular - Headers, Specialty Pin "categorie.


Het is ook mogelijk dat de jumpers worden vervaardigd met behulp van de pinnen van een of andere connector, zonder de feitelijke connectorbehuizing. In dit geval staat u er alleen voor. Ik denk niet dat er echt middelen zijn om connectoren op te zoeken aan de hand van hun pinnetjes.

De magische woorden hier zijn echter weer "Machine Tooled". Door de machinaal bewerkte pennen zijn de ronde variëteiten (ze zijn bijvoorbeeld machinaal bewerkt, niet gestempeld of gegoten).

4
toegevoegd
Zijn ze niet serieus gefixeerd in die plastic voet zodat je de individuele pinnen niet gemakkelijk kunt weghalen? Zelfs als u ze uit elkaar kunt trekken, lijkt dit suboptimaal te zijn voor jumper-kabeluiteinden.
toegevoegd de auteur bevy, de bron
@Sz - De pennen kunnen eenvoudig uit de kopplastic worden verwijderd door het plastic zorgvuldig af te snijden met een vlak snijdende diagonale snijder (vaak gebruikt om componentdraden na het solderen tot PCB te trimmen). Ik gebruik deze de hele tijd voor prototyping om in verschillende waardecomponenten te kunnen swappen.
toegevoegd de auteur scanny, de bron