Quartus - Exporteer Verilog als Gate Level (FPGA)

Ik heb een project in Altera's Quartus II-software die is geschreven in Verilog. Ik ben benieuwd of iemand hier heeft bedacht hoe de Verilog als een netlijst op gate-niveau kan worden geëxporteerd. Ik wil het ontwerp in Cadence graag simuleren. Ik ben geïnteresseerd in de spectrale machtstrekking van mijn ontwerp. Nog tips, jongens?

1
Welke cadans-tool probeert u de netlijst te importeren. Ik denk niet dat een structurele netlist op poortniveau zal helpen met je doelen. Ik denk dat je op zoek bent naar een transistormodel waarvoor je een fysiek synthesetool en een standaardcel nodig hebt.
toegevoegd de auteur spmason, de bron

2 antwoord

Nee, er is geen manier om een ​​netlijst op poortniveau te exporteren. Verilog-simulators bestaan, en er zijn verschillende compilers voor tussenliggende niveaus, maar de low-level mapping is geheel eigendom van elke FPGA-fabrikant: hun gereedschapsdivisies (denken dat ze) geld verdienen.

Zelfs als dat zou kunnen, is het niet mogelijk dat Cadence (of een andere tool voor het analyseren van circuits) een FPGA-ontwerp van een aanzienlijke complexiteit kan analyseren. Zelfs de eenvoudigste Cyclone II heeft 4.600 logica-elementblokken met 16 logische functies, die waarschijnlijk 10.000.000 of meer transistoren vertegenwoordigt. Dan heb je 120 kB aan RAM, multipliers, randapparatuur, PLL's, enz. Enz. Zelfs bij het eenvoudigste mogelijke Verilog-project zullen waarschijnlijk duizenden van deze transistors betrokken zijn. Zelfs met een grote pc met veel RAM, is het simulatieprogramma hier niet voor ontworpen. Een paar honderd transistors in een heel complex ontwerp, misschien. Tien miljoen? Echt niet.

Cadence simuleert een ontwerp op apparaatniveau: elke transistor wordt afgebeeld als een transistor, met poortcapaciteit, lekstroom, enzovoort. Voor de FPGA hebt u dit detailniveau niet nodig. Het is voldoende om elementen op een hoger niveau te modelleren dan op apparaatniveau. Daarom leveren Altera (en Xilinx, als u op dat platform zit) stroomschatters in hun hulpmiddelen. Zoals Brian opmerkt, is dit PowerPlay in Quartus. Deze tools houden rekening met dynamische effecten en hebben de transistormodellen al gecodeerd.

2
toegevoegd

Gebruik voor stroomschatting PowerPlay Early Power Estimators (EPE) . Betere gegevens gebruiken PowerPlay op basis van simulatiegegevens.

1
toegevoegd