Antennemodellering software en tutorials

Ik begin te leren over antennetheorie, feedlines en verschillende soorten overeenkomsten. Ik kan antennes enz. Uit plannen bouwen, maar ik zou graag mijn eigen antennes kunnen ontwerpen en hun eigenschappen willen begrijpen. Welke software kan ik gebruiken om te beginnen? Alle tutorials? Ik ben vooral geïnteresseerd in hoge frequenties en zou me willen wagen aan V/UHF, vooral voor amateurradiosatellieten.

3

1 antwoord

Een boek dat ik u zou aanraden is de ARRL Antenna Book . Met meer dan 900 pagina's en met zowel theoretische als praktische bouwvoorbeelden zou dit u een goede start moeten geven.

Voor antennemodellering is een van de beste programma's NEC , gratis en beschikbaar op de meeste computers. platforms.

De Numerical Electromagnetics Code (NEC) is een populair antennemodellering-softwarepakket voor draad- en oppervlakteantennes.

Hoe het werkt

De code is gebaseerd op de methode van momenten oplossing van de elektrische   veldintegraalvergelijking voor dunne draden en de magnetische veldintegraal   vergelijking voor gesloten, geleidende oppervlakken. Het algoritme heeft nee   theoretische limiet en kan worden toegepast op zeer grote matrices of voor   gedetailleerde modellering van zeer kleine antennesystemen. NEC-modellen kunnen dat   omvatten draden begraven in een homogene grond, geïsoleerde draden en   impedantie laadt.

     

Modellen worden gedefinieerd als elementen van draad of iets dergelijks als invoertekst   bestand (meestal in ASCII). Ze worden vervolgens ingevoerd in de NEC   toepassing om tabelresultaten te genereren. De resultaten kunnen dan worden ingevoerd   in volgende 'helper'-toepassingen voor visuele weergave en de   generatie van andere grafische representaties als smith-diagrammen, enz.

Er is ook EZNEC , een Windows-programma dat dezelfde berekeningen gebruikt maar een grafische gebruikersinterface bevat die het gemakkelijker maakt om direct gegevens plotten. Merk op dat als u het ARRL-boek koopt, het een speciale versie van dit programma bevat.

3
toegevoegd