OpenLayers (met OpenStreetMaps) en PostGis gebruiken voor het renderen van gegevens die zijn verkregen van een GPS-volgapparaat?

Ik ben aan het onderzoeken en plan om gegevens van een GPS-apparaat te verzamelen en op te slaan in de postGIS-database, gebruik dan geodjango om ze te verwerken/uitwerken en breng ze uiteindelijk in kaart op OpenLayers.

Zullen deze technologieën genoeg zijn voor mijn plan, want ik wil mijn kaarten niet, ik wil OpenStreetMap gebruiken en mijn punten uitzetten op de vectorlaag van een OpenLayers.

Ik wil ook realtime tracking op een kaart implementeren, ik zal de PostGIS-database in realtime doorzoeken met AJAX en vervolgens objecten op een kaart opnieuw maken. Ik kan gewoon geen goede voorbeelden vinden om dit met OpenLayers te doen. Kan ik jQuery hiervoor gebruiken en combineren met OpenLayers omdat ik goed ben in het gebruik van JQuery's AJAX-methoden.

Postscriptum Houd er rekening mee dat ik deze technologieën nog steeds zoek, maar OpenLayers/geodjango/postGIS lijkt een goede combinatie voor mijn behoeften. Ik vond literatuur voor bijna alles waarin ik geïnteresseerd ben in deze 3, alleen dat ik de voorbeelden mis van het in real time in kaart brengen en verfrissen van objecten op de vectorlaag van OpenLayers.

TIA

8

2 antwoord

Bekijk de functies roteren OpenLayers-voorbeeld.

Het verplaatsen van functies werkt op dezelfde manier maar met verplaatsen , bijvoorbeeld:

var vectorLayer = new OpenLayers.Layer.Vector("Simple Geometry");
// create a point feature
var point = new OpenLayers.Geometry.Point(-110, 45);
pointFeature = new OpenLayers.Feature.Vector(point, null, style_blue);

map.addLayer(vectorLayer);
map.setCenter(new OpenLayers.LonLat(point.x, point.y), 5);
vectorLayer.addFeatures([pointFeature]);

// move the point one unit up and redraw            
window.setInterval(function() {
    pointFeature.geometry.move(0, map.getResolution() * 1);
    pointFeature.layer.drawFeature(pointFeature);
}, 100);
4
toegevoegd
Bedankt voor je antwoord. Het is nuttig, en in de tussentijd vond ik voorbeelden van het combineren van jQuery met OpenLayers, dus ik zal nu proberen enkele voorbeelden te doorlopen.
toegevoegd de auteur Brooklynn, de bron

Tijdelijke filterstrategie

Voorbeeld

Another way to go is using a Tijdelijke filterstrategie (filter by time). But first you'll need your data exposed in OGC web service form.

Aangezien u deze technologieën nog steeds onderzoekt, kunt u zich realiseren dat het nuttig is om iets te gebruiken als GeoServer of MapServer tussen uw PostGIS en OpenLayers. Dit is zodat uw PostGIS-gegevens kunnen worden weergegeven als webservices in OGC-standaarden zoals WFS, WMS, enz. OpenLayers kunnen hiervan profiteren en u zult me ​​later bedanken.

Once you have your data exposed via a Map Server like GeoServer you'll be able to use the Tijdelijke filterstrategie.

3
toegevoegd
Geen probleem. Een ander ding: ik geloof dat Geoserver eenvoudiger te installeren en te installeren is dan mapserver als je het gewoon wilt uitproberen.
toegevoegd de auteur CaptDragon, de bron
Welnu, er is geen reden om nog een laagje complexiteit toe te voegen als je het niet nodig hebt. Vooral als u PostGIS gebruikt. Het is zo goed in het retourneren van GML, KML, WKT en soorten indelingen.
toegevoegd de auteur CaptDragon, de bron
Dit is echt een nuttige opmerking. Omdat ik nog steeds in onderzoeks- en leesfase zit, zie ik nog steeds niet de voordelen van het gebruik van mapserver tussen OpenLayers en PostGIS. Ik neem de gemakkelijkere manier om gegevens rechtstreeks van PostGIS naar OpenLayers in kaart te brengen. Ik probeer nu een mapserver tussen beide te plaatsen, zodat ik er voordelen uit kan leren die later van pas kunnen komen. En je hebt gelijk, ik zal je later waarschijnlijk moeten bedanken als ik de kenmerken van mapserver leer.
toegevoegd de auteur Brooklynn, de bron
Gisteren las ik over Geoserver, mapserver, featureServer en tilecaching. Ik probeerde duidelijke voordelen te vinden van het gebruik van mapserver tussen mijn frontend en backend, maar ik kon ze niet vinden. Mijn applicatie werkt als een gewone GPS-tracker, dus de basisfuncties zijn het tekenen van objecten, tekeningpaden, bewegende objecten en andere eenvoudige toewijzingstaken. Ik was van plan om OSM te gebruiken als basislaag in mijn OpenLayers-interface, en daar heb ik een vectorlaag boven waar ik de verschillende objecten in kaart kan brengen. Ik kan nog steeds niet voorspellen wat het voordeel is van de kaartserver in mijn tracking-app.
toegevoegd de auteur Brooklynn, de bron