Ruimtelijke indexen op OS MasterMap-gegevens

Wat zijn de optimale instellingen voor het instellen van een SQL Server 2008 Spatial-database met volledige Britse OS MasterMap-gegevens?

  • Aparte tabellen voor de verschillende featuretypen of een enkele tabel met alles erin?
  • Welke instellingen voor ruimtelijke indexen zijn het best bevonden?

Elke "best practice" of opgedane ervaring wordt op prijs gesteld.

Ter referentie, ik gebruik Cadcorp om de gegevens weer te geven.

5
UK is in dit geval Groot-Brittannië (met uitzondering van Noord-Ierland). Bevat uw volledige MasterMap ook de luchtfoto's? ordnancesurvey.co.uk/oswebsite/products/ os-MasterMap/& hellip;
toegevoegd de auteur Erik Öjebo, de bron
Ja, GB: Engeland, Schotland en Wales. We hebben de luchtfoto's nog niet, maar we hebben de laag ITN Topologie.
toegevoegd de auteur daniel.neumann, de bron

2 antwoord

Ik zou een laag per functietype voorstellen (topographic_area, topographic_line etc.). De gegevens zijn allemaal in Britsh National Grid, dus u wilt een geometrie-index één per tabel in de geometriekolom. Als je Cadcorp gebruikt om de gegevens te gebruiken, dan denk ik dat het stijlondersteuning biedt op basis van een laag per kenmerktype.

I've not loaded OS MasterMap into SQL Server but have loaded PostgreSQL and Oracle previously, if you don't already have a loader then you might like to try the open source loader we (astuntechnology.com) maintain which currently handles OSMM Topo and VML and will handle ITN and OS AddressBase once I push the latest development version. You can find it here: https://github.com/AstunTechnology/osmmloader

cheers,

Mat.

1
toegevoegd
Bedankt voor de reacties. We hebben een loader, maar ik zal zeker de jouwe bekijken.
toegevoegd de auteur daniel.neumann, de bron

Afhankelijk van of uw gegevens aardrijkskunde of geometrie zijn:

"Wanneer u een index op een kolom met een geometrietype maakt, moet u de coördinaten (X-min, Y-min) en (X-max, Y-max) van het selectiekader opgeven. Voor een index op een type aardrijkskunde In de kolom worden de selectiekadervelden alleen-lezen nadat u het beregelschema voor geografie van het aardrijkrameveld hebt opgegeven, omdat het beregelveld van een geografisch raster geen begrenzingsvak gebruikt. "

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb964714.aspx

0
toegevoegd
Bedankt voor het kijken. Ik ga het gegevenstype Geometry gebruiken, maar mijn vraag was meer naar de vraag hoe de parameters van het tesselation-schema met de index het beste kunnen worden ingesteld.
toegevoegd de auteur daniel.neumann, de bron