Na twee buffersbewerkingen (+/-), waarom is het resultaatbestand groter dan het origineel?

Eerste bestand (.shp) had 1000KB, na 2buffers (buffers op polygoon, 1e buffer +100, 2e buffer -100 (kleine dingen in de buurt van polygoon moeten worden verwijderd)) in een quantum gis-bestand dat is gegroeid tot 1500KB en na dezelfde 2 buffers in het postgis-bestand 20000KB heeft. Iedereen kan me vertellen waarom?

2
@johanvdw - kunt u alstublieft uw opmerking als antwoord geven.
toegevoegd de auteur BIBD, de bron
Spot op johanvdw. Wanneer u buffert, worden de hoekpunten van de polygoon niet alleen 'opgeblazen', maar worden nieuwe hoekpunten toegevoegd om u een meer ronde vorm te geven. Wanneer u de-buffer verwijdert, worden hoekpunten niet verwijderd, tenzij ze binnen de tolerantieparameters van uw GIS vallen en/of ze absoluut identiek zijn (onwaarschijnlijk in de meeste scenario's vanwege zwevende-komma-fouten). Daarom is het andere effect dat u zult krijgen, dat een bufferen van de inflatie en het leeglopen niet dezelfde polygoonomtrek geeft als voorheen. Dit is misschien niet van belang voor uw use-case, maar u moet zich ervan bewust zijn, voor het geval dat het van cruciaal belang is.
toegevoegd de auteur Nick, de bron
U hebt waarschijnlijk een groot aantal nieuwe punten geïntroduceerd. Probeer het vereenvoudigingsalgoritme in postgis te gebruiken.
toegevoegd de auteur ruds, de bron
Uw opmerkingen zouden het volledige antwoord vormen. Post er alsjeblieft een.
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron

2 antwoord

(per aanvraag van Underdark)

Spot op johanvdw. Wanneer u buffert, worden de hoekpunten van de polygoon niet alleen 'opgeblazen', maar worden nieuwe hoekpunten toegevoegd om u een meer ronde vorm te geven. Wanneer u de-buffer verwijdert, worden hoekpunten niet verwijderd, tenzij ze binnen de tolerantieparameters van uw GIS vallen en/of ze absoluut identiek zijn (onwaarschijnlijk in de meeste scenario's vanwege zwevende-komma-fouten). Daarom is het andere effect dat u zult krijgen, dat een bufferen van de inflatie en het leeglopen niet dezelfde polygoonomtrek geeft als voorheen. Dit is misschien niet van belang voor uw use-case, maar u moet zich ervan bewust zijn, voor het geval dat het van cruciaal belang is

1
toegevoegd

U hebt waarschijnlijk een groot aantal nieuwe punten geïntroduceerd. Probeer het vereenvoudigingsalgoritme in postgis te gebruiken.

Zoals Sylvester opmerkt in zijn commentaar op je vraag, zijn er veel hoekpunten toegevoegd om ronde vormen bij de hoeken te maken, en wanneer je die bewerking omdraait, worden er nieuwe punten gemaakt die nog niet bestonden.

1
toegevoegd