Wat is de beste/gemakkelijkste manier om tijdelijke Landsat-beelden te verkrijgen?

Het is een tijdje geleden dat ik met optische beelden heb gewerkt. Ik moet een indeling van de landbedekking uitvoeren op middelste breedtegraden met behulp van verschillende LANDSAT-scènes. Ik heb gemerkt dat sommige online tools nog steeds de afbeeldingen verkopen, maar ik had de indruk dat het archief nu gratis werd aangeboden.

Wat is de beste/gemakkelijkste manier om tijdelijke Landsat-beelden te verkrijgen?

16

9 antwoord

Ik ben in Canada, dus als ik deze beelden nodig heb, kan ik deze gratis krijgen op Geobase. Elders zou je rechtstreeks van USGS kunnen downloaden. U moet zich op beide sites registreren. Hier zijn NASA -koppelingen om gratis Landsat-gegevens te downloaden.

12
toegevoegd
Ik ben ook in Canada (ook oorspronkelijk uit Noord-Ontario) - Geobase is geweldig voor Canadese gegevens, niet zozeer voor buiten het land. Dat is voor de USGS-link - ik kwam zojuist GloVis tegen ( glovis.usgs.gov ), dat eruit ziet als het stelt gebruikers in staat om te zoeken en gegevens te downloaden na registratie.
toegevoegd de auteur Markus Olsson, de bron
GloVis is absoluut de manier om te gaan.
toegevoegd de auteur shiona, de bron

Bulkdownload

Men kan ook de instructies volgen die worden gegeven op Landsat-scènes: Bulkdownload , onderdeel van USGS ' EarthExplorer webservice.

After selecting the scenes of interest within from either the USGS Global Visualisation Viewer or EarthExplorer, one has to save/create the scene IDs of interest as a list (each ID entry should be a single line) in a pure .txt file. More about this USGS' respective Q&A (FAQ): How do I submit a bulk download request for Landsat data?

Het is dan alleen nodig om het .txt -bestand op de bovengenoemde pagina (webservice) te uploaden en als resultaat downloadbare scènes (links) te krijgen of een Bulk Download-opdracht in te dienen die kan worden voltooid door met de applicatie voor bulkdownload (zie de Help-documentatie ).

Toelichting

  • the GLCF maintains a small subset of the entire Landsat archive, prior to 2006
  • [update] there is, however, (currently?) a restriction in downloading up to 100 500 Landsat scenes per Bulk Download Order
7
toegevoegd
Dit is geweldig.
toegevoegd de auteur Markus Olsson, de bron

U kunt het ook verkrijgen via de Global Land Cover Facility . Geen registratie vereist.

enter image description here

6
toegevoegd

Bekijk USGS EarthExplorer , de meeste zijn gratis inclusief het volledige LANDSAT-archief. U moet zich registreren om gegevens te downloaden.

4
toegevoegd

Ik vind de USGS NewEarthExplorer de gemakkelijkste manier om Landsat-scènes te downloaden. Zoals ik bespreek in een blogbericht , het heeft een veel meer 'moderne' interface die het gemakkelijker maakt om geschikte afbeeldingen te selecteren voor uw behoeften.

3
toegevoegd

USGS is wat ik gebruik. Merk op dat hoogwaardige verwerking kan worden bereikt in GRASS, ik moedig u aan om atmosferische correctie uit te voeren. Er zijn veel "primers" die er zijn over het berekenen van NDVI enz. Die de atmosferische effecten volledig over het hoofd zien. Je kunt op deze manier een kwantitatieve analyse maken.

3
toegevoegd

De USGS hebben geadviseerd om EarthExplorer (EE) te gebruiken omdat deze de meeste ontwikkelingsresources heeft.

Ze bieden de USGS-inventarisatieservice als een machine-naar-machine SOAP-API voor communicatie met EE voor het opvragen van hun archief voor scènes. Op deze manier kunt u scènes voor verwerking ook bestellen voor georegistreerde producten van niveau 1 en krijgt u ook de weblink om deze te downloaden.

Hier wordt een Python-tool ontwikkeld LANDSAT-Download waar u het Python-script een lijst met WRS-2-doelsites kunt geven, en het alle beschikbare producten .tar.gz voor het jaar zal downloaden

2
toegevoegd

Met nog een optie toevoegt AWS Landsat-scènes op S3

https://aws.amazon.com/public-data-sets/landsat/

Om de classificatie van landbedekkingen te doen, kunt u ook Sentinel 2-gegevens gebruiken. Sentinel 2A is enkele maanden geleden geïntroduceerd, de 10-meter resolutie met 13 spectrale banden. Het Copernicus-programma biedt volledig open toegang tot de peilstationgegevens:

https://scihub.copernicus.eu/

Hier is een verkenner voor het vinden van sentinelgegevens

http://satcat.eoproc.com/cat-01/dev-online.html?&config=demo-01

1
toegevoegd

Voor Landsat 8-afbeeldingen heb ik de landsat-util -tool als de gemakkelijkste te gebruiken gevonden.

1
toegevoegd
Hier is een directe link naar een lopende implementatie van de util libra.developmentseed.org
toegevoegd de auteur Robert J. Walker, de bron