Intensiteit/Bubble-kaart

Dus ik heb de opdracht gekregen om een ​​visuele kaart te maken van het aantal cases dat naar elke regio wordt verzonden vanuit elk van onze magazijnen. Ik denk dat de meest effectieve manier om deze gegevens te visualiseren is om een ​​intensiteit (bubbel) kaart te maken op basis van het totale verzonden volume naar elke stad. Ik weet in mijn hoofd wat ik wil zien, maar ik weet niet zeker welk programma het beste is om deze gegevens te visualiseren. Ik heb toegang tot Microsoft Map Point 2006. Ik dacht misschien dat Google Fusion Tables dit ook zou kunnen vertalen, maar ik heb die tool nooit gebruikt.

Idealiter zat ik te denken of ik een keuzerondje kon hebben dat binnenkomende (zoals magazijntransportbestellingen)/uitgaande orders (klantorders) vertegenwoordigt, dan een drop-down voor de magazijnselectie, en een kaart automatisch de intensiteit/bellenkaart laat genereren, zou geweldig zijn.

I currently have my raw data in excel, I can pivot the data with the warehouse as a filter, and sum of cases by city & state. Does anyone have any suggestions or recommendations of free software that can be used? Thank you!

9
De code is geplaatst op mathematica.stackexchange.com/questions/14455/… zou eigenlijk kunnen worden geïmplementeerd als een Excel/Oplossermacro op voorwaarde dat er relatief weinig bubbels zijn.
toegevoegd de auteur whuber, de bron

3 antwoord

Ik denk dat een Dorling Cartogram goed op jouw behoeften zou aansluiten.

Van de ProtoViz-site :

Cartogrammen vervormen de vorm van geografische regio's, zodat het gebied   codeert direct een gegevensvariabele. Een veelgebruikt voorbeeld is het formaat wijzigen   landen evenredig met de bevolking of het BBP. Veel soorten cartogrammen   zijn gemaakt; in dit voorbeeld gebruiken we het Dorling-cartogram, dat   vertegenwoordigt elke geografische regio als niet-overlappende cirkels.

In jouw geval zou je de regio's kunnen gebruiken als cirkels en de som van de gevallen per regio als de grootte van de cirkels.

enter image description here

6
toegevoegd

Niet zeker of dit nog steeds geldig is maar u kunt www.mapsdata.co.uk gebruiken om uw Excel-gegevens te laden en een bellenkaart met georeferenc te maken. Uw gegevens moeten geotagged zijn met behulp van de breedtegraad, lengtegraad, UTM of Amerikaanse postcode. U kunt de waarde die u als bel wilt weergeven vanuit de app selecteren en de kleur, dekking, enzovoort aanpassen.

2
toegevoegd

Ik weet niet of je wilt dat een desktopprogramma een mooie kaart of een kader zoals Google Maps of OpenLayers maakt om het te programmeren.

If the second, OpenLayers have different format readers (GML, txt, KML, ...) and can render the "point features" as "points geometries" with different radius and color (and some text in the middle if you desire) with different colors: http://openlayers.org/dev/examples/styles-context.html

Daarnaast hebt u extra (niet-officiële) warmtelagen zoals deze: http://www.websitedev.de/temp/openlayers-heatmap-layer.html (ga naar Europa om de hitte te zien).


Bijgewerkt: kijk ook eens naar http://geocommons.com misschien kan het u helpen.

1
toegevoegd
Bedankt Neil! Ik speelde rond met de Geocommons-site en dat is meer in lijn met wat ik zocht! Dank je!
toegevoegd de auteur Grigoris Grigris Linuxas, de bron