Converteer Georeferenced-afbeeldingen naar vectorgegevens met python

Zijn er opensourcehulpmiddelen die ik zou kunnen gebruiken om een ​​geprojecteerde afbeelding met georeferentie te maken, zoals een jpg met wereldbestand, dat is UTM-projectie zoals NAD83 en het om te zetten naar verschillende vectorpolygonen met python of mogelijk alleen wat software? Het eindresultaat zou waarschijnlijk een shp-bestand moeten zijn.

2

2 antwoord

De Gdal_polygonize.py die wordt geleverd bij de GDAL-bibliotheek, moet het werk doen.

2
toegevoegd
Dank je. Ik zal dit controleren. Ik zou graag meer willen weten over het gebruik van Python rechtstreeks met de GDAL, maar ik zie geen goede op beginners gebaseerde tutorials op de site.
toegevoegd de auteur Lou, de bron
Deze tool is ook beschikbaar in QGIS.
toegevoegd de auteur Affable Geek, de bron

Het lijkt erop dat u de conversie kunt uitvoeren in QGIS met behulp van GRASS-tools:

Zodra we een nieuw QGM-configuratiebestand hebben, kunnen we de module toevoegen   de lijst met modules. De lijst is gedefinieerd in   qgis/src/plugins/grass/config/default.qgc bestand. De secties in de   bestand zijn hiërarchisch georganiseerd en in het menu weergegeven als boom.

     

Hier is een voorbeeld van een record voor de module r.to.vect.line.qgm

     

sectielabel = "Converteer raster naar vector"          grasnaam = "r.to.vect.line.qgm"

     

Voor sectie/module is het mogelijk om de GRASS-versie te specificeren waarvoor   het is

     
    

geldig met gebruik van version_min/version_max attributen:

  
     

version_min - minimum GRASS-versie waarvoor deze sectie/module is   geldige versie_max - maximale GRASS-versie waarvoor dit   sectie/module is geldig Algemene regels voor nieuwe modules GRASS Tools zijn   voornamelijk bedoeld voor beginners en niet erg ervaren gebruikers. De   basisregels zijn:

     

Elke module zou 3 of minder opties moeten hebben; als het nodig lijkt   om meer opties toe te voegen, moet dit vooraf worden besproken Module   definitie moet robuust zijn zodat het een gebruiker niet toestaat om een ​​a te draaien   module met verkeerde optie. Als er nog geen ondersteuning is voor een bepaald type   van de optie mag de module niet aan het menu worden toegevoegd

http://hub.qgis.org/projects/quantum-gis/wiki/Adding_New_Tools_to_the_GRASS_Toolbox

0
toegevoegd