Hoe een enkele polyline-functie in meerdere functies op te delen op basis van punten die erop staan?

Ik heb een shapefile die de busroute-informatie voor een stad bevat.

Ik wil twee dingen doen ...

  1. Voeg alle bestaande rijen samen, zodat slechts één functie alle routes vertegenwoordigt ...

  2. Ik heb een shapefile voor punten die deze polyline shapefile overlapt, ik wil de single polylijn shapefile in meerdere polylijnen breken op basis van deze puntlocaties

d.w.z. uitvoer zal veel punten zijn die elk verbonden zijn door individuele shapefiles, bij voorkeur zou ik willen dat elke nieuwe shapefile informatie bevat met betrekking tot de punten die het verbindt.

Kan iemand een oplossing voorstellen bij voorkeur in QGIS maar ArcGIS werkt ook

5

6 antwoord

In QGIS

1) plaats de vector in de bewerkingsmodus, selecteer alle functies en gebruik de tool "samenvoegfuncties" in de bewerkingswerkbalk

2) de dynamische segmentatie-plug-in zou de slag moeten slaan

5
toegevoegd
de dynamische segmentatie vereist postGIS, is er een alternatieve benadering?
toegevoegd de auteur Cell-o, de bron
Ik zal blijven kijken ..
toegevoegd de auteur Cell-o, de bron
In de laatste dagen is een hulpmiddel voor lineaire verwijzing/dynamische segmentatie toegevoegd aan de ontwikkelingsversie van QGIS. De ontwikkelaar werkt aan een grafische gebruikersinterface die vervolgens in de QGIS-interface wordt weergegeven. Mijn gok is dat het een paar dagen verder is. Blijf gecontroleerd door qgis-dev te installeren met osgeo4w (ervan uitgaande dat u zich op Windows bevindt) en houd het dagelijks bijgewerkt.
toegevoegd de auteur Rahul, de bron
toegevoegd de auteur Rahul, de bron
De link is verbroken. Kan je in de toekomst meer informatie toevoegen?
toegevoegd de auteur FernandoNomellini, de bron

Ik heb zoiets gelijkaardig gedaan met behulp van Arc GIS. Ik had een laag lineaire elementen en een visnetraster dat ik gebruikte om de lijnen te splitsen. Ik moest dit doen om de lengte van de lineaire kenmerken per fishnet-polygoon te bepalen. Ik deed het door de lijnen en het visnetraster te kruisen. Hiermee worden de lijnen verdeeld waar het visnet ze per veelhoek kruiste. Ik zou dan de lineaire kenmerken kunnen ontbinden op basis van het fishnet-polygoon-ID-veld en een statistisch type SUM gebruiken om me de totale lengte van de lijnen binnen elke veelhoek te geven.

Misschien niet elegant, maar het werkt. Hoop dat het helpt.

4
toegevoegd

In ArcGIS kunt u ET Geowizard \ Polyline \ Split-polylijn gebruiken. Het geeft een optie voor splitsen op basis van een andere feature-klasse.

3
toegevoegd
Ja, maar de tool is een add-on
toegevoegd de auteur Cell-o, de bron

Hoewel dit geen QGIS of ArcGIS is, is een ander alternatief dat u misschien wel kunt gebruiken, in gvSIG de SEXTANTE-tool "Splitsingslijnen met puntenlaag" (erg handig voor het maken van netwerksegmenten samen met "Snap-punten op laag").

2
toegevoegd

Hier is gewoon een andere optie om te gebruiken in ArcGIS.

Split Lines at Points:

Splits zichtbare, bewerkbare lijnfuncties op geselecteerde puntelementen.

2
toegevoegd
helaas heb ik niet de licentie voor deze tool
toegevoegd de auteur Cell-o, de bron
@ GeoH2O, Ja, dit is een oudere VBA-tool, maar als je programmeert, kan de code in het .rtf- en .bas-bestand worden omgezet in een ArcGIS-invoegtoepassing.
toegevoegd de auteur artwork21, de bron
Dit is eigenlijk een ingebouwde tool bij ArcGIS 10, maar het vereist een ArcInfo-levellicentie.
toegevoegd de auteur blah238, de bron

De eerste stap is eenvoudig te bereiken met SAGA GIS (en als je Linux gebruikt, kun je zelfs proberen de modules vanuit Qgis te gebruiken)

Merge all the existing rows so that just one feature represents all the routes... Use modules>lines>Line dissolve I have a Points shape file that overlays this polyline shapefile , i want to break the single polyline shapefile into multiple polylines based on these point locations This seems much harder, especially since your points may not be exactly on the line.

1
toegevoegd
Ja maar het is de tweede stap waarvoor ik een elegante oplossing wil in een gratis gis .... waarvan ik geloof dat het in gvSIG is
toegevoegd de auteur Cell-o, de bron