ArcMap, ArcCatalog traag te openen op laptop met ruime middelen?

Ik heb een recente installatie of ArcGIS Desktop op een 64-bits Windows 7-machine, met een 8GB ram, intel-core i7-processor en een SSD-schijf.

Het duurt ~ 2 min om ArcMap of ArcCatalog te openen vanuit het startmenu (bijvoorbeeld zonder gegevens te laden).

Als nieuwe installatie heb ik alleen de standaard mapverbindingen.

Is dit normaal, of is het mogelijk dat er iets mis is met mijn installatie?

7
@Chad - Ik ben de licentieserver op een netwerk vergeten. Dat maakt echt een verschil. U zou uw opmerking en antwoord moeten maken.
toegevoegd de auteur BIBD, de bron
Ik neem aan dat het redelijk consistent is - de traagheid? Maak je verbinding met een licentieserver op een netwerk? Ik heb gemerkt dat wanneer ik vanaf mijn thuislaptop verbinding maak met onze licentieserver op het werk, het langer duurt om AM en AC te starten - maar nog steeds geen 1 minuut, meer als 15 seconden in plaats van ongeveer 3-5 seconden op kantoor .
toegevoegd de auteur Farhan, de bron
Dus is de licentieserver lokaal? Werkt het? Kunt u de ArcGIS-beheerder openen en de licentie Beschikbaarheid verkrijgen? Kun je de licentieserver pingen?
toegevoegd de auteur Farhan, de bron
OK, de licentieserver draait duidelijk omdat AM en AC uiteindelijk worden geopend. Sorry. Heeft u een IT-persoon met wie u contact kunt opnemen over het verbinden met die bepaalde licentieserver?
toegevoegd de auteur Farhan, de bron
(1) Als u het sluit en vervolgens opnieuw start, hoeveel tijd kost het dan? (2) Hoe snel zijn de apparaten die ArcMap en het besturingssysteem ondersteunen? (Een trage harde schijf op een laptop kan een knelpunt zijn.)
toegevoegd de auteur whuber, de bron
@ChadCooper Ik maak verbinding met een licentieserver op een netwerk en er staat 'initializing license' meestal op het moment dat het wordt opgestart
toegevoegd de auteur user.dz, de bron
@whuber 1) opnieuw opstarten kost ongeveer evenveel tijd; 2) Ik heb een SSD die over het algemeen snel is.
toegevoegd de auteur user.dz, de bron
@ChadCooper weet niet precies wat je bedoelt met lokaal, het is op dezelfde universiteitscampus als ik; pingen van de server kost ~ 1ms, downloadsnelheden zijn ~ 80Mbps
toegevoegd de auteur user.dz, de bron
@ChadCooper Ja, ik kan nu contact opnemen met IT zodat ik me realiseer dat dit het probleem is. Ik zal updaten als ik erachter kom of dit normaal is.
toegevoegd de auteur user.dz, de bron
Als u beide sluit en ArcGIS Adminstrator in het startmenu uitvoert, leent u vervolgens de gewenste licentie door het vakje in te schakelen en op OK te klikken, vervolgens helemaal los te koppelen van het netwerk (wifi uitschakelen, ethernet loskoppelen). snel? Het slaat de controle van de licentie over en gebruikt in plaats daarvan een lokale licentie (zorg ervoor dat u deze retourneert als u klaar bent). Ik heb ontdekt dat ik via VPN deze methode moet gebruiken omdat anders alles waanzinnig traag begint. Ik besef dat dit geen VPN is, maar vaak zal het doorlopen van een groot netwerk problemen veroorzaken.
toegevoegd de auteur Seremonia, de bron
Ik heb hetzelfde probleem met mijn nieuwe computer. Zelfs soms reageert ArcGIS 10.1 niet en sluit het programma. Deze situatie is erg vervelend als je werk niet wordt opgeslagen, ik denk dat het probleem komt van de versie van venster 7 die niet is aangepast aan ArcGIS. Ik hoop dat het nieuwe versie-venster 8 veel beter is, dus als iemand ArcGIS heeft geïnstalleerd in venster 8 zou ik graag willen weten hoe het werkt. thanx
toegevoegd de auteur abbood, de bron

6 antwoord

Nadat ik contact had opgenomen met de juiste IT-beheerder, ontving ik de volgende instructies, waardoor de laadtijden dichter bij mijn verwachting lagen: ArcMap neemt nu ~ 4s, ArcCatalog ~ 3s om te laden.

 1. Install ArcGIS service pack 3 (this did not change boot time on its own)
 2. run "esriremove.reg" to remove changes made by ArcGIS to the registry, the contents of esriremove.reg are:

  Windows Registry Editor Version 5.00
  
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]
  "ARCGIS_LICENSE_FILE"=-
  
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ESRI\License]
  "LICENSE_SERVER"=-
  
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\ESRI\License]
  "LICENSE_SERVER"=-
  
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ESRI\License10.0]
  "LICENSE_SERVER"=-
  
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\ESRI\License10.0]
  "LICENSE_SERVER"=-
  
 3. re-install the single-user/off-site license (I had started with the single-user/off-site license, so this is not in and of itself the only issue).

10
toegevoegd
Blij dat je een oplossing hebt gevonden, moet je dit als het antwoord markeren.
toegevoegd de auteur Farhan, de bron
@ChadCooper zal ik - morgen (wanneer ik op de cheque druk, is er een gele pop-up "U kunt morgen uw antwoord accepteren").
toegevoegd de auteur user.dz, de bron

Maak je verbinding met een licentieserver op een netwerk? Ik heb gemerkt dat wanneer ik vanaf mijn thuislaptop verbinding maak met onze licentieserver op het werk, het langer duurt om AM en AC te starten - maar nog steeds geen 1 minuut, meer als 15 seconden in plaats van ongeveer 3-5 seconden op kantoor . Ook, zoals ik in een opmerking in Jakub's antwoord vermeld, als je naar gegevens verwijst (in een bestaande MXD natuurlijk) via een traag netwerk, kan het openen van de MXD of zelfs een ArcCatalog-verbinding brutaal traag zijn. Vroeger moest ik gegevens uit Houston doorverwijzen naar kleine gegevens in Houston en het was pijnlijk, evenals de verbinding met de licentieserver.

7
toegevoegd
Ter verduidelijking, ik verwijs niet naar externe gegevens of gebruik een traag netwerk (downloadsnelheden ~ 80Mbps). Ik heb de oplossing gevonden en gepost als een antwoord. Bedankt voor uw hulp bij het isoleren van het probleem.
toegevoegd de auteur user.dz, de bron

ArcMap en ArcCatalog zijn over het algemeen traag in het openen en velen klagen over hun prestaties in het algemeen.

Ik heb meer minder dezelfde specificaties op mijn bureaublad (behalve dat ik 12 GB RAM heb, niet dat het er erg toe doet, omdat ArcGIS een 32-bits app is en een harde schijf van 15.000 RPM). Op deze machine neemt ArcCatalog de eerste keer in 28 seconden op. 15 seconden de tweede keer dat ik het open.

Het lijkt erop dat SDD (solid-state) harde schijven een groot verschil maken omdat op mijn laptop met dezelfde specificaties die je hebt maar met een SDD-harde schijf ArcCatalog de eerste keer in 12 seconden opent en in 7 seconden de de tweede keer dat ik hem openmaak. (Dezelfde mapverbindingen als het bureaublad)

Heb je geprobeerd om een ​​nieuw ArcMap-document of bestaande documenten met lagen en gegevens te openen? De snelheid waarmee een ArcMap-document wordt geopend, is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die u in uw document hebt.

As for ArcCatalog, reducing the number of Folder Connections (especially those located on a network) seems to improve performance.

6
toegevoegd
@Jakub, maakt het op basis van uw ervaring een verschil of het zijvenster van de toolbox werd geopend toen ArcMap/ArcCatalog voor de laatste keer werd afgesloten (dat wil zeggen, de toolbox wordt bij het opstarten opnieuw geladen)? Ik herinner me dat het openen van dit venster de eerste keer meestal enkele seconden duurt ...
toegevoegd de auteur Ian Robinson, de bron
+1 De snelheid waarmee een MXD (of ArcCatalog-verbindingen) kan worden geopend, kan ook afhankelijk zijn van de netwerksnelheid. Als u een MXD opent die verwijst naar gegevens via een langzaam netwerk met dunne leidingen, kan het FOREVER duren om een ​​MXD te openen. Ik ben er geweest, het is rot.
toegevoegd de auteur Farhan, de bron
@Jakub bedankt voor uw hulp, maar geen van deze kwesties is relevant voor mijn geval, ik heb mijn vraag bijgewerkt om deze punten te verduidelijken; Ik heb ook een oplossing gevonden en het antwoord hieronder geplaatst.
toegevoegd de auteur user.dz, de bron

Ik realiseer me dat dit een oudere thread is, maar ik kwam er net op, als het bovenstaande niet helpt, probeer dan oude resultaten uit je resultatenvenster te verwijderen. Ik had honderden oude resultaten en na het opruimen verbeterden de opstart- en shutdown-tijden voor ArcCatalog dramatisch.

3
toegevoegd

Ik had de situatie dat het 4-5 minuten zou duren om Arcmap of ArcCatalog te laden. Ik controleerde de eigenschappen van mijn bureaubladpictogrammen en ontdekte dat het veld Start in: leeg was. Ik wees de Strart in: naar mijn exe bestandslocatie en nu beginnen mijn programma's elk in minder dan 30 seconden. Hopelijk helpt dit iemand anders die dit profiel nog steeds aan het lezen is.

2
toegevoegd
Hallo Graham, welkom bij GIS stack exchange. Let op: het is niet nodig om elk bericht te ondertekenen, omdat uw gegevens gemakkelijk toegankelijk zijn via de hyperlink op uw naam.
toegevoegd de auteur Henry Taylor, de bron

Probeer dit Geocortex Blog-koppeling - het is gerelateerd aan ArcCatalog helemaal niet open (opknoping) en hielp me.

1
toegevoegd