ArcGIS 10 Netwerkanalist Servicegebied Probleem/eigenaardigheid bij oplossen

Ik heb een probleem bij het oplossen van sommige van mijn servicegebieden. Ik laad de locaties van een puntkenmerkklasse en ze bevinden zich allemaal. De meesten van hen geven een geschikt verzorgingsgebied terug (7 minuten pauze, dubbel gecontroleerd met het oplossen van routes), maar een handvol van hen keert iets vreemds terug. Het probleem is dat er bepaalde delen van de specifieke servicegebieden zijn die wild onnauwkeurig zijn, en er is geen mogelijkheid dat het een afstand van 7 minuten is, wat ik ook heb gecontroleerd. Ik heb een foto van het probleem bijgevoegd en ik neem aan dat het iets met mijn netwerk te maken heeft, maar ik heb geen idee wat. Alle hulp/ideeën worden zeer op prijs gesteld.

Het netwerk is een wandelnetwerk dat handmatig is gemaakt en ik gebruik ArcGIS 10.

Bedankt,

Eric

attached

5

2 antwoord

Ik ontdekte dat het omschakelen van het keuzerondje naar 'Gedetailleerd' in plaats van 'Algemeen' dit probleem oploste.

2
toegevoegd
Ik ook! Maar ik accepteer het nu, want het werkt nog steeds goed.
toegevoegd de auteur Stephen Pellicer, de bron
Nog steeds in de war dat 'gegeneraliseerd' zulke resultaten zou opleveren!
toegevoegd de auteur Justin Walgran, de bron

Een andere optie is om met de instelling "Trim Polygons" te spelen. Dit verhoogt ook de verwerkingstijd (en meer in combinatie met een "Gedetailleerd" verzoek om een ​​servicegebied), maar goede resultaten worden meestal behaald wanneer de snijafstand is ingesteld op 1/4 tot 3/4 van uw pauzeafstand, of een gemiddeld gemiddelde equivalent wanneer uw pauzes tijd zijn en geen afstand. Dat wil zeggen, kijk naar de lineaire afstand die uw Time Breaks produceren en gebruik 1/4 tot 3/4 van die waarde om uw Trimafstand in te stellen.

Pas op dat voor grote projecten die de "Gedetailleerde" analyse gebruiken, de verwerkingstijd aanzienlijk zal toenemen ten opzichte van "Gegeneraliseerd". Voor kleine/eenvoudige projecten maakt het weinig uit.

De reden voor stekeligheid bij het gebruik van "Gegeneraliseerd" is dat het relatief 'low-flow'-routes negeert en, vasthangend aan de' high-flow'-varianten, deze halzen of punten aan de buitenranden van het netwerk zal produceren. "Gedetailleerd" zorgt voor een dikkere hals waardoor het stekelige karakter van de resulterende buitenste veelhoekranden wordt verminderd.

Evenzo zal een mager netwerk de neiging hebben spikes te produceren, omdat ze vanuit het oogpunt van een netwerkmodel meer op een 'high-flow'/'gegeneraliseerd' netwerk lijken met het oog op het produceren van servicegebiedenpolygonen.

0
toegevoegd