Slechte beeldkwaliteit van rasterpiramide bestanden in ArcGIS Desktop (geen anti-aliasing)?

Er zijn verschillende GeoTIFF-bestanden (grootte ~ 7000x7000 px) die ik probeer te openen in ArcGIS Desktop 10.0. Ik heb al rasterpiramides voor ze gemaakt (.ovr-bestanden) met behulp van geoprocessing tool, maar hun kwaliteit is nogal slecht (0,25 formaat wijzigen):

small example

Elk GeoTIFF-bestand bevat veel dunne details - eigenlijk is CAD-tekening opgeslagen in raster. Ik heb geprobeerd om de grootte van de hand te wijzigen voor GeoTIFF in free image viewer en gebruikte resample + anti-aliasing. Resultaat ziet er goed uit (0,25 formaat wijzigen):

small example

Standaard resample-methoden (in ArcGIS 10.0) die ik heb gebruikt voor het maken van piramides hebben me geen goed resultaat opgeleverd. Ik probeerde ook het beeld te bekijken zonder piramides - hetzelfde.

Vervolgens heb ik geprobeerd om dat piramidebestand (.ovr) te maken met behulp van de GDAL-bibliotheek (GDALDataset.BuildOverview). Maar GDAL is ook niet in staat anti-aliasing te gebruiken bij het genereren van OVR-bestanden.

Een andere manier is om het OVR-bestand handmatig te genereren. Ik heb geprobeerd om een ​​bibliotheek te vinden om een ​​OVR-bestand te maken. Niets. Al snel heb ik me gerealiseerd dat OVR eigenlijk een TIFF-bestand met meerdere pagina's is. Wanneer ik het OVR-bestand handmatig heb gemaakt in de beeldeditor (als T-bestand met meerdere pagina's), de naam ervan heb gewijzigd en heb geprobeerd het in ArcGIS te gebruiken - zag ik een zwart scherm met enige vervorming. Een probleem met het kleurenpalet is mogelijk. Ik heb ook geen OVR-specificatie gevonden.

Weet iemand of er een mogelijkheid is om dergelijke piramidebestanden te genereren met anti-aliasing om de beeldkwaliteit te verbeteren? Misschien zijn er koppelingen naar OVR-specificatie of libs?

EDIT1:

Here is part of raster which can be used as an example (try to build pyramids in ArcGIS).

EDIT2:

Om volledig antwoord te geven op een opmerking over het wijzigen van de methode voor het opnieuw samplen van piramides, heb ik alle methoden in ArcGIS geprobeerd. Vervolgens heb ik elk ovr-bestand als multipage tiff geopend en één piramide-niveau opgehaald en in een afzonderlijk bestand opgeslagen. Vervolgens heb ik dezelfde bronafbeelding in freeware viewer (IrfanViewer) opnieuw op dezelfde grootte (piramidevlak) gesampled. Bronafbeelding heeft een grootte van 5001 x 3361 px. Pyramid level heeft afmeting 313 x 210 px. Het beeld was dus 16 keer kleiner. Dit zijn mijn resultaten:

  • Dichtstbijzijnde methode voor resampling (van piramide-bestand):

example nearest

  • Bilineaire resamplingmethode (van piramidebestand):

example bilinear

  • Kubieke methode voor herbemonstering (uit piramidebestand):

example cubic

  • Resample met anti-aliasing in IrfanViewer op dezelfde grootte:

example anti-aliasing

Edit3:

Ik geef een van mijn bron rasters en het voorbeeld in de vorm van een geresorbeerde bron om aan te geven kwaliteit die ik probeer te bereiken in piramides.

8
Ik heb begrepen dat anti-aliasing en true-transparency beide worden ondersteund in de ArcGIS Pro-toepassing van ArcGIS 10.3 voor Desktop.
toegevoegd de auteur UnkwnTech, de bron
Ik kan geen volledige afbeelding plaatsen, maar ik heb een link naar een deel ervan toegevoegd. Ik hoop dat het genoeg zal zijn. Probeer het formaat van x0.25 te wijzigen met en zonder anti-aliasing in een beeldviewer en je zult het verschil zien en welk resultaat ik probeer te bereiken voor piramides.
toegevoegd de auteur Simon Nickerson, de bron
Deze bestanden hebben nog geen geografische referenties. Hoe kan georeferentie informatie van invloed zijn op het proces van het bouwen van piramides? Het lijkt erop dat elk piramide-niveau eenvoudig de grootte van x0.5 van vorig niveau is (of de bronafbeelding voor het eerste niveau). Maar ik ben er niet 100% zeker van. Heb je een link voor een meer gedetailleerde beschrijving? Ik zal proberen georeferenced raster te vinden ...
toegevoegd de auteur Simon Nickerson, de bron
Helaas heb ik geen originele CAD-tekeningen. Ik heb alleen rasters.
toegevoegd de auteur Simon Nickerson, de bron
@ blah238 Ik heb één source-raster met georeferentie gevonden en dit aan mijn vraag toegevoegd.
toegevoegd de auteur Simon Nickerson, de bron
Domme vraag: heb je de originele CAD-tekeningen? Zo ja, in welk formaat?
toegevoegd de auteur cabbey, de bron
Ik denk dat je de afbeelding of een deel ervan in de oorspronkelijke indeling opnieuw moet posten omdat een niet-geoferenced JPG-bestand niet hetzelfde zal werken als een geografisch referentie-TIFF-bestand. Kun je het originele TIF-bestand knippen en zipen?
toegevoegd de auteur blah238, de bron
Kun je de afbeelding plaatsen zodat anderen ermee kunnen experimenteren?
toegevoegd de auteur Matt, de bron

3 antwoord

Ik heb dit lang geleden behandeld, de enige oplossing die ik ooit heb gevonden, gebruikte meer ruimte, maar zag er goed uit. Probeer dit:

  1. Convert from 8 bit to 24 bit: gdal_translate -expand rgb
  2. Add overlays: gdaladdo -r average_magphase -clean -ro FR_102-132.tif 2 4 6 8 16

Er zouden toolboxes moeten zijn om dezelfde resultaten te krijgen in de ESRI-wereld.

3
toegevoegd
Bedankt Greg! Dit is het beste resultaat dat ik heb met behulp van gis-tools. Ziet er veel beter uit dan mijn vorige resultaten. Ik zal verder experimenteren met verschillende methoden.
toegevoegd de auteur Simon Nickerson, de bron

Probeer expliciet uw pyramide-resamplingmethode in te stellen op bilineaire interpolatie of kubieke convolutie.

2
toegevoegd
Ik heb al alle beschikbare resample-methoden voor het bouwen van piramides geprobeerd - het resultaat is heel dicht bij de eerste foto.
toegevoegd de auteur Simon Nickerson, de bron
Ik heb geprobeerd de resampling-methode van de laag in te stellen op bilineair en kubisch op het tabblad Weergave. De beste resultaten hiervan geven bilineair, maar anti-aliasing zorgt voor een veel beter resultaat, vooral wanneer het bronbeeld een breedte/hoogte> 4000 px heeft. Ik heb meer vergelijkingsvoorbeelden toegevoegd aan mijn vraag.
toegevoegd de auteur Simon Nickerson, de bron
Hetzelfde. Het ziet er iets beter uit maar lang niet het laatste voorbeeld in mijn vraag (anti-aliasing in IrfanViewer). Ik heb alle mogelijke combinaties geprobeerd: met/zonder piramides + verschillende resamplingmethoden.
toegevoegd de auteur Simon Nickerson, de bron
Misschien is het helemaal geen probleem met piramides - probeer de resample-methode van de laag in te stellen op bilineair of kubiek op het tabblad Weergave van de eigenschappen ervoor.
toegevoegd de auteur blah238, de bron
Wat gebeurt er als u geen piramides maakt en bilineaire resampling op de weergave-eigenschappen van de laag opgeeft?
toegevoegd de auteur blah238, de bron

Ik heb ditzelfde probleem al maanden in ArcGIS aangepakt en ik denk dat ik het eindelijk heb begrepen: met ArcGIS kun je een bepaalde methode voor herbemonstering selecteren, maar het kan het negeren!

Testen met het monster dat je hebt opgegeven, vond ik dezelfde lelijke piramidecreatie die je al vroeg vond. Ik koos voor bilineaire piramidecreatie, maar toen ik de eigenschappen voor de afbeelding in ArcCatalog opende, ontdekte ik dat de piramides feitelijk tegen mijn wensen als naaste buren waren gemaakt.

ArcGIS created these pyramids despite selecting bilinear resampling

Met deze discussie probeerde ik via GDAL goed uitziende piramides te maken, maar ik had problemen om de bestandsindelingen correct over te zetten tussen GDAL en ArcGIS. In dit proces heb ik iets ontdekt. Ik zal het met het stapsgewijze proces uitleggen ...

  1. Importeer het raster naar een bestand (in plaats van naar een geodatabase) en laat ArcGIS de piramides maken. Het zal waarschijnlijk de naaste buren gebruiken, ongeacht uw selectie (getest via de toolbox en arcpy).
  2. Verwijder de .ovr- en de .aux-bestanden in de map waarin het raster is opgeslagen. Dit zijn de daadwerkelijke piramidebestanden.
  3. Open ArcMap en voeg het raster toe aan uw DataFrame. Het vraagt ​​met een ander dialoogvenster, met het verzoek om piramides te genereren. Als u de piramides via dit dialoogvenster maakt, wordt de methode voor het selecteren van de resampling geëerd.

enter image description here

After deleting the .ova and .aux files, ArcGIS properly created these pyramids

Als ik wat test, realiseer ik me dat dit iets anders is dan het probleem dat je hebt, maar misschien ervaar je dit zonder het te beseffen. Ik kon geen andere discussies online vinden over de slechte kwaliteit van rasterpiramiden, en ik heb zeker een aantal van die problemen ervaren en opgelost. FWIW, ik heb veel betere kwaliteit gehad op luchtfoto's met bilineaire resampling dan met kubieke resampling.

Here is the GIMP-resized copy of that same sample image, resized with Linear resmapling: GIMP still outdoes ArcGIS on image quality

1
toegevoegd