Netwerksimulatie/temporele modellen maken voor video's?

Ik ken ArcGIS Tracking-analist en QGIS Time Manager. Ik heb een transportnetwerk met een op tijd gebaseerd schema voor bussen. Ik zal tijd bewuste shapefiles van deze gegevens creëren. Is het mogelijk om een ​​simulatie te maken waarbij bussen met een bepaalde plug-in op een baan worden weergegeven (per tijd)? Dit is nodig omdat ik het naar een video wil converteren.

In wezen kunt u alle alle invoegtoepassingen/plug-ins die zich bezighouden met op tijd gebaseerde gegevens vermelden in populaire GISystems.

4

2 antwoord

In ArcGIS 10 kunt u de tijd op een laag (met de juiste tijdvelden) inschakelen op het tabblad Tijd van de laageigenschappen. Vervolgens kunt u met de werkbalk Animatie opslaan in een animatiebestand. Zie de help-links voor meer details: http://help.arcgis.com/en /arcgisdesktop/10.0/help/index.html#/About_enabling_time_on_data/005z0000000p000000/ http://help.arcgis.com/en/arcgisdesktop/10.0/help/index.html#/An_overview_of_time_animation/000900000067000000/

4
toegevoegd
Ja inderdaad, maar ik denk dat zonder veel eigen extensie zoals tracking server de volledige mogelijkheden van ArcGIS moeilijk te realiseren zijn
toegevoegd de auteur Cell-o, de bron

Map Channels has an interesting Animated Route Maps tool and API that you can embed directly on a web page and display simulated route animations.

2
toegevoegd