Classificatie van GPS-traject

Ik heb een gedetailleerde beschrijving van een GPS-baan nodig. Ik hoef niet te weten wat een GPS-traject is, ik weet het al. Precies ik heb een paper nodig (beter als wetenschappelijke snit) die over verschillende soorten trajecten spreekt. bijvoorbeeld: verschil in voetgangers, zee en auto en markeer welk verschil van elkaar is, kan iemand helpen?

Vriendelijke groeten

3
Bent u op zoek naar een bestaand "modus detectie" algoritme? Of wil je er een maken?
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron
Nee, ik moet alleen de functies kennen die verschillende soorten trajecten kenmerken. Bijvoorbeeld: het voetpad is anders dan het voertuigpad omdat de eerste lage snelheid en veelvuldige koerswijzigingen vertonen. Maritiem verkeer heeft geen hoogtefunctie. Enzovoorts...
toegevoegd de auteur Dan Neely, de bron

2 antwoord

Mogelijk bent u wellicht geïnteresseerd in de GeoLife -stroom van reasearch (PDF hier ) waarin de transportmodus is afgeleid van onbewerkte GPS-tracks. Yan et al. werken ook aan semantische verrijking van GPS sporen.

1
toegevoegd
Ik ken deze papieren al. Handig maar ze zijn gericht op hoe je inferentie kunt doen op trajecten en het type begrijpen. Het lijkt nogal slecht over de beschrijving, en ik heb er een beschrijving over nodig.
toegevoegd de auteur Dan Neely, de bron

Twee verwijzingen die van belang kunnen zijn:


Een benadering die een algoritme definieert voor clustertrajecten, inclusief informatie over de richting van beweging. Er zit een pseudocode in het document die deze aanpak aantoont, maar ik heb daar geen implementatie van gezien.

Rocha, J. A. M. R.; Times, V. C.; Oliveira, G.; Alvares, L. O. & Bogorny, V. (2010), DB-SMoT: A direction-based spatio-temporal clustering method., in 'IEEE Conf. of Intelligent Systems' , IEEE, , pp. 114-119 .


Weka-STPM - Semantic Trajectory Preprocessing Module (alternative source). A module that extends Weka data mining toolset. It aims at mining trajectories in a higher abstraction level. Papers of interest detailing this solution:

Weka-STPM: van trajectvoorbeelden naar semantische trajecten

     

Weka-STPM: een software-architectuur en prototype voor semantisch   Traject Data Mining en Visualisatie


0
toegevoegd