Glasvezel-netwerk ontwerpen in QGIS?

Ik ben een GIS-newbie die een glasvezelnetwerk probeert te ontwerpen in QGIS. Wat ik idealiter nodig zou hebben, is om lijnen op een kaart of orthofoto te tekenen, een naam/id aan elke regel en een type toe te wijzen. Krijg een lijst van alle regels en hoe lang ze zijn.

Ik ben dankbaar voor alle tips over hoe dit te doen en welke bronnen te lezen.

3

5 antwoord

Voor het ontwerpen van een optimale kabelgeleiding, kunt u een Steiner-structuur overwegen: http : //grass.osgeo.org/grass64/manuals/html64_user/v.net.steiner.html (u kunt dit gebruiken via de toolbox van QGIS-GRASS, zie http://grass.osgeo.org/wiki/QGIS_GRASS_Cookbook ).

3
toegevoegd

Wat u nodig hebt, is een basisfunctie van elk GIS-programma: het digitaliseren van vectorfuncties en hen een reeks alfanumerieke kenmerken geven. QGIS doet dat duidelijk, kijk maar eens naar de handleiding. Om de exacte lengte van de lijnen te berekenen, controleert u de functie "Field Calculator".

3
toegevoegd

There is free open source software for fiber optic network planning and design. You can download it at FTTx network planning & FTTH network design

Usage of this tool you can see at https://www.youtube.com/watch?v=iQvpPl-J7b4

Het maakt deel uit van een groter product dat alle netwerkinventarisatieaspecten ondersteunt maar zich vooral richt op FTTH-implementatie, servicelevering en onderhoud. Het is gebaseerd op het open platform van QGIS. Meer info op onze website.

Disclaimer: ik ben van het bedrijf dat deze oplossing bezit.

2
toegevoegd

Wat je nodig hebt, is een software genaamd FiberPlanIT. Deze software kan worden geïntegreerd met QGIS voor ontwerpen van FTTH-netwerken . De software is echter niet gratis, maar het vereenvoudigt uw FTTH-netwerkontwerpproces. Kortom:

  • FiberPlanIT automatiseert uw ontwerpproces. Het is niet nodig om lijnen te tekenen, kabels en leidingen toe te voegen, ... Dit wordt allemaal automatisch voor u getekend. Dit bespaart enorme hoeveelheden tijd, vergeleken met een handmatig ontwerpproces.
  • FiberPlanIT optimaliseert uw ontwerp voor low-cost . Rekening houden met benodigde kabellengtes, leidinglengtes, sleuvenfreeskosten, ... en verlaging van de totale kosten. Onmogelijk als je handmatig zou ontwerpen.
  • FiberPlanIT kan veel verschillende FTTH-ontwerpen plannen. Verschillende clustergroottes, kabellengtes, P2P/P2MP, verschillende splitterinstellingen, ...
  • In de uitvoer hebt u alle informatie voor het opbouwen van het netwerk: een to-build-plan. U krijgt ook een FTTH stuklijst met alle apparatuur, inclusief de lengte van kabels.

More info on why and how we work with QGIS (disclaimer: I work for FiberPlanIT)

2
toegevoegd

QGIS (en andere GIS) kunnen alles wat u wilde bereiken. Ik gebruik het elke dag als softwarebasis voor FTTH-ontwerp. Zoals Giovanni je vertelde, je requeriments zijn de basisfunctie van QGIS, maar je kunt er meer van krijgen. Ik gebruik het om het totale aantal huizen te krijgen op basis van vierkanten, of knooppunten of gebieden. Ook kunt u nuttige informatie krijgen, zoals de gemiddelde leeftijd van de bevolking op basis van stadsgebieden, of nunber van bedrijven in de gebieden met meer dan X miljoen $ aan zaken, enz. Die informatie kan van invloed zijn op uw ontwerpdoelen.

Kan ook kaarten maken om overheidslicenties, webkaarten naar uw straattechnici, enz. Te krijgen.

Ik heb een voorbeeldvideo gemaakt op youtube. https://youtu.be/GQOZcFJDAak

1
toegevoegd