Gevoeligheid van Garmin eTrex 30

I have a very good experience with Garmin eTrex Legend HCx - here and here they write that HCx has a very sensitive chip, that works in forest, deep valleys and in cities - and I can only confirm - with HCx I was able to get my position in plane!

How sensitive is eTrex 30, related to HCx? Have you been able to catch satellites in room/plane/in a narrow street? eTrex 30 doesn't say to be that sensitive at garmin website.

(Kan HCx dan nauwkeuriger/bruikbaarder zijn in deze omstandigheden ondanks eTrex 30 die GLONASS ondersteunt ?)

1

1 antwoord

Ik vermoed dat het afhangt van waar je je bevindt, omdat de precisie van de etrex 30 afhangt van het aantal satellieten (GPS en Glonass) dat je kunt zien. Voor zover ik weet (maar ik heb het misschien mis) is het sterrenbeeld Glonass niet zo dicht in het noorden van Amerika, maar beter in Aziƫ en Europa.

Uit mijn ervaring is de gevoeligheid van de etrex30 veel beter dan die van de Legend. In het huis waar ik nu sta, krijg ik een (horizontale) nauwkeurigheid van minder dan 10 meter. Buiten heb ik bijna altijd 3-5 meter. In steden, met smalle straatjes, heb ik tot nu toe nog nooit een signaal verloren, hetzelfde in een bos. Ik heb het nog niet in een vliegtuig geprobeerd.

Ook lijkt de batterij veel langer mee te gaan dan de Legend. Ten slotte heeft het niet het rubberprobleem van de legenda van etrex .

Ik werk niet voor Garmin, maar ik zou dit van harte aanbevelen!

Ik hoop dat het helpt!

2
toegevoegd
bedankt, Stephane! Maar hoe zit het met het display en de functionaliteit van eTrex 30? Ben je tevreden? Ik vond het display van de 30 echt niet leuk, het ziet er vaag en saai uit, terwijl de HCx vlijmscherp was. Bedankt
toegevoegd de auteur RainerJ, de bron
Het is waar dat het scherm vrij klein is en niet van de hoogste definitie, wat waarschijnlijk de reden is waarom het relatief goedkoop is. Dat gezegd hebbende, het scherm is nog steeds erg gemakkelijk te lezen, zelfs in de zon, en ik had geen probleem met de Zwitserse nationale kaarten (raster en vector). Bovendien zorgt de "slechte" kwaliteit van het scherm voor een lange levensduur van de batterij. PS: helemaal tevreden met de functionaliteiten. Niets echt nieuws vergeleken met oude etrex, maar betere en schonere presentatie. Dat kan geen kwaad doen!
toegevoegd de auteur jtimberman, de bron