Lagen met hetzelfde coördinatensysteem moeten in ArcMap worden uitgelijnd/overlappen, maar niet?

Ik heb 4 verschillende lagen in mijn ArcMap-document geplaatst, maar er verschijnt er maar één op de kaart! Ik zou ook de andere 3 lagen moeten zien. Wanneer ik een zoom naar laag bewerk, kan ik één laag zien, maar ik kan niet achterhalen hoe de andere 3 in een keer boven op elkaar verschijnen.

Before I opened ArcMap, I used ArcCatalog where I right-clicked 3/4 of the shapefiles and clicked PropertiesCoordinate systemImport and then clicked on my Trees layer, which has the coordinate system I want the other 3 to have. But when I opened ArcMap the 4 layers did not overlap, nor could I move them above or below each other.

55
@ blah238 Ik heb zojuist uw zoekopdracht uitgevoerd om er nu een # 2-ranglijst voor te krijgen, maar gis.stackexchange.com/questions?sort=frequent zou # 3 zeggen, dus ik denk dat we het zeker "top 3" mogen noemen.
toegevoegd de auteur UnkwnTech, de bron
Het lijkt erop dat iemand hier hetzelfde probleem heeft gehad: forums.esri.com/ Thread.asp? C = 93 & f = 1149 & t = 91668 "De punten worden juist weergegeven, maar het gebruik van de meetfunctie geeft me een afstand van 36.600 meter van de westelijke rand van Nebraska naar het oosten van Ohio, ongeveer 22.7 mijl."
toegevoegd de auteur pseudon, de bron
De vraagtitel is misschien de nummer 1-veelgestelde vraag voor deze site.
toegevoegd de auteur whuber, de bron
toegevoegd de auteur blah238, de bron
Heb je geprobeerd om dataframe crs hetzelfde te maken als bestand crs?
toegevoegd de auteur Nicholas Bhandari, de bron
Is het mogelijk om dezelfde x, y-coördinaten in hetzelfde halfrond te hebben voor twee verschillende locaties met het UTM-coördinatensysteem?
toegevoegd de auteur Dtb49, de bron

3 antwoord

U verwart twee verschillende bewerkingen die te maken hebben met Projecties .

 1. Definieer een projectie : u zou dit gebruiken als je een shapefile of andere feature class hebt die momenteel geen ruimtelijke referentie heeft gedefinieerd als je kijkt naar de eigenschappen in ArcGIS. U kunt dit ook gebruiken als u op basis van een waarneming wist dat de projectie die voor de laag was gedefinieerd, fout was. Dit kan te wijten zijn aan het herkennen dat de coördinaten van de functies niet geschikt zijn voor de momenteel gedefinieerde projectie of een andere aanwijzing. Deze bewerking overschrijft eenvoudig de bestaande projectie met een andere die u opgeeft. Dit kan ook in ArcCatalog worden gedaan door het coördinatensysteem op het tabblad "XY Coordinate System" van de eigenschappen van featureklassen te wijzigen.

 2. Projecteer een featureclass : deze tool wordt gebruikt als u een featureclass hebt met een gedefinieerde projectie en u deze wilt converteren naar een andere projectie. Hiermee wordt de juiste transformatie uitgevoerd om de functies te wijzigen in de coördinaatruimte van de nieuwe projectie.

In uw vraag geeft u aan dat u een shapefile hebt die zich momenteel in een geografisch coördinatensysteem of Latitude/Longtude bevindt die eenheden van decimale graden heeft . Dit betekent dat u coördinaten hebt in het bereik van Y/Lat = 0 tot 90 en X/Lon = -180 - +180 . Wanneer u dit shapefile onaangeroerd in ArcMap brengt, wordt de projectie ervan herkend. Als u het meetgereedschap op mijlen gebruikt, zal ArcMap de afstand correct berekenen.

Vervolgens hebt u het hulpprogramma Define projection gebruikt, dat de coördinaten niet converteert, maar eenvoudig de projectie wijzigt die is toegewezen aan de shapefile van Geographic in State Plane NAD 83 California Zone 6 voeten . Dit geeft je een shapefile met eenheden in de voeten. De functies in de shapefile hebben echter hun interne coördinaten niet geconverteerd, dus ze bevinden zich nog steeds in het bereik van X = -180 tot +180 en Y = 0 tot 90 . Het uitvoeren van het Project -gereedschap met hetzelfde coördinatensysteem levert eigenlijk niets op, omdat u uw shapefile al hebt ingesteld op deze projectie met het hulpmiddel Define. Dit is de reden waarom, wanneer u het hulpmiddel Meten gebruikt, de afstand aanzienlijk kleiner is. In wezen passen je alle kenmerken van je shapefile nu op een afstand van 360 voet horizontaal en 90 voet verticaal.

The proper procedure, to be performed on the original shapefile in the geographic coordinate system, is to use the Project Tool. For the Projection, choose State Plane, NAD 1983 California Zone 6 Feet. The output should be in the proper location and give a correct distance when measured. It should also overlay correctly on any other layers, provided they have a projection defined and that your Data Frame in ArcMap has a projection defined.

78
toegevoegd
@Get Als een QGIS-expert de huidige vraag zou kunnen beantwoorden met een QGIS -werkstroom, dan zouden we die andere vraag inderdaad als een duplicaat kunnen afsluiten.
toegevoegd de auteur whuber, de bron
+1 Dit is een geweldig antwoord en verdient veel positieve stemmen. Omdat de vraag een veelgestelde vraag is (misschien de veelgestelde vraag voor onze site), heb ik deze samengevoegd met een andere discussie over hetzelfde onderwerp, in de hoop dat deze rode draad een handige bestemming kan zijn voor toekomstige vragen over projecties in ArcGIS.
toegevoegd de auteur whuber, de bron
Graag gedaan. Ik moedig u aan om de ESRI-hulpdocumentatie over ruimtelijke verwijzingen en projecties te lezen. Het is behoorlijk gedetailleerd en kan een vrij verwarrend onderwerp helpen begrijpen.
toegevoegd de auteur SergV, de bron
@whuber - Bedankt. Ik denk dat dit een van de meest verwarrende aspecten van GIS en geografie in het algemeen is. Het heeft ook de neiging om korte metten te maken met veel onderwijsprogramma's, dus alles dat gedaan kan worden om duidelijkheid te scheppen, is belangrijk.
toegevoegd de auteur SergV, de bron
@whuber - Ik vind het een goed idee om dit een handige discussie over projecties te maken. Het zou mooi zijn als er een manier was om het onafhankelijk van de software te maken, omdat ditzelfde probleem kan optreden met QGIS. De terminologie en exacte stappen zijn iets anders, maar het conceptuele probleem is hetzelfde.
toegevoegd de auteur SergV, de bron
@whuber - De aanleiding voor mijn opmerking hierboven is deze vraag Projectie in QGIS = Schaalbalk en meting . In alle opzichten is het een duplicaat van de bovenstaande vraag, behalve de software.
toegevoegd de auteur SergV, de bron
Geen antwoord, maar ik wist niet zeker hoe ik nog een opmerking moest plaatsen om ispatial te bedanken voor zijn gedetailleerde antwoord, omdat ik een niet-geregistreerd antwoord gebruikte om de vraag te stellen. Ik zal deze site zeker in de toekomst gebruiken. Jullie waren geweldig! Het werkte!
toegevoegd de auteur dpbont, de bron

Hoewel u de projectie van uw 3 andere lagen hebt ingesteld via het eigenschappenmenu in ArcCatalog, kunt u de gegevens niet opnieuw projecteren naar het juiste coördinatensysteem.

Please try the Project tool, located in Data Management ToolsProjections and TransformationsFeature.

Dit zou u in staat moeten stellen om een ​​nieuwe feature klasse te maken die geprojecteerd wordt in het correcte coördinatensysteem.

If by chance your 3 shapefiles are of unknown coordinate system, please make sure to set the coordinate system (before proceeding with the above Project tool) for these shapefiles to that of their original projection by using the Define Projection tool, located in Data Management ToolsProjections and Transformations.

28
toegevoegd
Er is een kleine kans dat uw 3 shape-bestanden zich niet in het coördinatensysteem bevinden waarvan ze feitelijk zijn gedefinieerd (bijvoorbeeld gedefinieerd als wgs84 maar eigenlijk nad83 zone 17N). Kunt u bevestigen via metadata of met de oorspronkelijke eigenaar?
toegevoegd de auteur Stephen Jaikumar, de bron
Ten tweede, kun je naar de laag inzoomen (een van je 3 vormbestanden die niet in een rij staan) en vertel me welke muisaanwijzercoördinaten in de rechterbenedenhoek van je ArcMap-interface worden weergegeven? Zoom ook op laag van het vormbestand dat u het coördinatensysteem 'importeert' en vertel me welke coördinaten van de muisaanwijzer worden weergegeven. Ik wil de ruimtelijke referenties vergelijken.
toegevoegd de auteur Stephen Jaikumar, de bron
Vroeger, alsjeblieft.
toegevoegd de auteur Stephen Jaikumar, de bron
Hoi! Bedankt voor de tip, maar helaas werkte dat niet. Ik opende ArcMap, ging naar Toolbox -> data management Tools -> Projecties en Transformaties -> feature -> Project en dan voor Input dataset: Ik heb de feature class shapefile geplaatst die ik wil veranderen. Voor Output dataset heb ik zojuist de naam veranderd. Voor Output-coördinatenstelsel klikte ik op "importeren" en voegde ik de shapefile toe met een coördinatensysteem dat ik leuk vind. Had ik dit 'importeren' zelfs niet gedaan in ArcMap (niet ArcCatalog)? Eindelijk kreeg ik 3 geografische transformaties om uit te kiezen, maar geen van hen was degene die ik wilde! Helpen! Bedankt!
toegevoegd de auteur DeVil, de bron
Van wat ik weet dat shapefiles in dif-coördinatenstelsels zijn, probeer ik ze in dezelfde coördinatensystemen te krijgen en vervolgens ook in dezelfde projecties. Misschien heb ik het ergens verpest?
toegevoegd de auteur DeVil, de bron
Oké, wil je dat ik dit doe voordat of nadat ik probeer de projectie via de toolbox te veranderen?
toegevoegd de auteur DeVil, de bron

Dit is een eenvoudige tutorial die men kan volgen om het geografische coördinatensysteem en/of datum te definiëren/transformeren in ArcGIs 9.3., Beginnend vanaf een ".csv" -bestand.

 1. Open ArcMap;
 2. In ArcMap, click on “Tools” button located in Main Menu. Choose the following option: “Add XY Data”;
 3. On “Add XY Data” window, click at the browse button to open the “.csv” file which contains geographic coordinates (columns with x coordinate values and columns with y coordinate values) you want to change/transform (from lat. long. or UTM -> to UTM or lat. long.);
 4. Address X and Y fields on “Add XY Data” window with the respectively columns in the “.csv” file;
 5. On “Coordinate System of Input Coordinates” field (still on “Add XY Data window), select the current datum and coordinate system which your input data are associated;
 6. Next, click on “ArcToolBox” button --> go through “DataManagementTools” --> “Projections and Transformations” --> “Feature” --> “Project”;
 7. In “Project” window: i) click on “Input Dataset or Feature Class” field (it should appear as an option the input file, that was opened in step 4). ii) in the field “Output Coordinate System” choose the desired (new) geographic coordinate system and datum to be associated with data;
 8. Click with the mouse right button on the new layer that was created after previous step, and click “Open Attribute Table”;
 9. It will open the window “Attributes of...”. Click on “options” (lower right corner) and next, click on “add field” (it is going to create columns which will be filled in with new coordinates x and y). Chose a name for the column and set “type” field as “Double”. This step requires repetition (for column with x coordinates and column with y coordinates);
 10. Then, go back to “Attributes of…” window and give a right click on the new column name created at the previous step. Select “Calculate Geometry”. Verify if the option “use coordinate system of the data source” is selected. If yes, click “Ok”. If no, change to this option and then click “Ok”;
11
toegevoegd