Selecteren op attribuut en berekeningsveld van nieuwe selectie in ModelBuilder?

I have a polygon shapefile (with 4000 records in it) that I want to group into different regions by doing a "select by attribute". I need to do this about 164 times because of the different selection ranges I use in the expression (eg nr >= 1000 AND nr <= 1119).

Voor elke nieuwe selectie moet ik de veldnaam (regio) berekenen naar de naam van de nieuwe regio (opnieuw 164 keer)

Hoe kan ik dit bereiken in ModelBuilder?

3
Dus je hebt 164 unieke uitdrukkingen om mee te rekenen?
toegevoegd de auteur artwork21, de bron
btw Im totaal nieuw ni met modelbuilder en programmeren
toegevoegd de auteur David Harkness, de bron
de 4000 records variëren van 1000 tot 4026. Ik moet waarden> = 1000 en <= 1119 selecteren en als dit waar is, dan gaan al deze records naar Regio 1. Zelfde berekening voor Regio 2 maar waarden> = 1120 en <= 1159 . en zo verder voor regio3 tot regio 164. Ik wil ook zeker weten dat het veld Regio op hetzelfde moment wordt berekend, bijvoorbeeld. als waarde> = 1000 en <= 1119, het "bereken veld ('Regio') = 'Regio1'. etc etc
toegevoegd de auteur David Harkness, de bron

1 antwoord

U zegt dat u al weet dat u 164 expressies kunt uitvoeren, waarmee u 164 regio's kunt krijgen, maar elke uitdrukking varieert enigszins. Dus u moet kennis hebben of een lijst van de bereiken die elke regio zal zijn?

U kunt Excel gebruiken om een ​​kolom te maken waarin elke rij de SQL-uitdrukking bevat die u in het select-attribuutstool wilt uitvoeren en deze opslaat als een dbase-bestand waarvan het regionummer wordt geïmpliceerd door het rijnummer.

Als u ArcGIS 10 gebruikt, kunt u een voor iterator om door uw dbase te stappen en het veld (dat een stringveld zou zijn) te gebruiken als de uitdrukking voor het select by attribuut en de waarde als regionummer om toe te wijzen aan de geselecteerde velden

6
toegevoegd
Als je Excel gaat gebruiken, kun je het [nr] -veld net zo goed opnieuw indelen als toen en daar! U kunt dit doen door een gesorteerde reeks onderbrekingspunten in te stellen en te indexeren met behulp van VERT.ZOEKEN (met de bereikoptie ingesteld op WAAR).
toegevoegd de auteur whuber, de bron
Bedankt voor het advies. Dacht ook om het liever in Excel te doen.
toegevoegd de auteur David Harkness, de bron