Gebruikt u afzonderlijke banden van multi-bandafbeelding in ArcGIS rastercalculator?

Ik probeer afzonderlijke banden van een multi-band TM-afbeelding (IMG-bestand) in de rastercalculator in ArcGIS 10 (SP2/3) te gebruiken.

Ik kan individuele banden toevoegen aan mijn MXD, maar de rastercalculator gebruikt alleen Band 1, ongeacht hoe ik naar de lagen van de MXD verwijs.

Het gebruik van zoiets als "TM_Image.img - Layer_3" - 0 in de rastercalculator wordt uitgevoerd, maar zal Band 1 gebruiken.

Using the full path to the image works correctly but is unwieldy for longer expressions/paths. Like "X:\TM_Image.img\Layer_3" - 0

Ik denk dat dit werkte in eerdere versies van Arc 10, maar niet langer op SP 2 of 3.

9

2 antwoord

Heb je geprobeerd het beeldanalysevenster te gebruiken? Ik weet dat het je minder controle geeft, maar biedt nog steeds een aantal handige berekeningen. En het is rekenkundig efficiƫnter - dus als u te maken hebt met een grote gegevensset, kan dit de snelheid voor u versnellen.

Kleine tutorial die ik heb samengesteld.

http://www.thadwester.com /1/post/2012/05/ndvi-calculation-in-arcgis-10.html

4
toegevoegd

Ik ben bang dat je volledige paden moet gebruiken in ArcGIS10. Het lijkt ons niet helpen om de standaard geodatabase in de eigenschappen van het kaartdocument op te geven om te proberen het pad te verkorten (dat heb ik ook geprobeerd).

3
toegevoegd
Bedankt! Ik hoop dat dit is verbeterd in nieuwere versies van ArcMap, maar dit is een goede oplossing ...
toegevoegd de auteur Lori, de bron