Teller voor het tellen van de hoeveelheid geld

Ik wil graag een teller op een webpagina integreren. De teller moet geld tellen (dus het moet oplopen :)), dat is verhoogd, op basis van een schatting die in het verleden over een bepaalde tijd is gemaakt ... Het hoeft niet de juiste juiste hoeveelheid weer te geven. Het moet eerder het gevoel geven dat geld wordt opgehaald en hoe snel. :)

Ook moet de teller niet worden gereset of opnieuw beginnen bij het bezoeken van de website ...

Helaas ben ik niet echt een ontwikkelaar en heb ik geen idee hoe ik zoiets moet doen. :( Ik vond een aantal tellers online, maar niemand deed het zoals ik het me had voorgesteld.

Ik vond echter een goed voorbeeld van wat ik dacht - op de landingspagina van www.dailymile.com is er een mijlteller linksboven. Ik dacht aan zoiets als dit.

Kan iemand me helpen, pls? Dank je!

1

1 antwoord

Als u wilt dat de teller tussen sessies geleidelijk toeneemt en een bepaalde status van de serverzijde niet gebruikt, kunt u de tellerwaarde misschien baseren op een functie van de tijd?

<div>
$ raised so far.
</div>
<script type="text/javascript">

var setCounter = function(){
  var counterValue = 
    (new Date().getTime() - new Date('01/01/2011').getTime())/(1000*60*6);
  $('.moneyCounter').text(counterValue);
}

setInterval(setCounter,10000);
setCounter();

</script>

Dit verhoogt de waarde met 1 elke tien seconden. Misschien wilt u een spannendere functie gebruiken en misschien zelfs een willekeurig update-interval voor het interval.

4
toegevoegd
@jorgen: ik wil dat dit begint bij 24.000.000 (24 miljoen). Hoe kan ik dat doen? Ook hoe ik er komma's aan kan toevoegen ziet er goed uit? Ook hoe kan ik aan het einde mow man incrementing nummers shows gebruiken? hartelijk bedankt
toegevoegd de auteur Rene Zammit, de bron
+1 Goed punt over de "opwindende" functie! Het ziet er altijd beter uit als de hoeveelheid geld lijkt te stijgen met elke donatie (springen door kleine stapjes), niet op de lineaire manier (met constante snelheid per seconde).
toegevoegd de auteur Tadeck, de bron
Om te beginnen bij 24 miljoen, voegt u gewoon 24 miljoen + tegenwaarde toe. Getallen opmaken: stackoverflow.com/questions/1068284/…. Als u de toegenomen waarde weergeeft, moet u de tellerwaarde splitsen in twee componenten: bestaande waarde en toename.
toegevoegd de auteur Jørgen, de bron