Minimale Linux-distributie

Ik ben net klaar met het lezen van het Tanenbaum-besturingssysteem waarin hij het Minix OS introduceert. Ik zou graag de volgende stap willen doen om de innerlijke delen van een OS te bestuderen ....

Wat is de kleinste linux/linux-distributie die ik het meest kan strippen, terwijl ik nog steeds stuurprogramma-ondersteuning heb voor gewone Intel-netwerk/ethernet-stuurprogramma's (voor mijn desktop)?

Dingen als applicatiebeheerder, games, desktop-thema's etc etc (alle opgeblazen code) die ik niet nodig heb, omdat ik zou willen proberen en mijn eigen barebone OS schrijven.

Ik zou Minix gebruiken en naar boven bouwen (in tegenstelling tot Linux naar beneden halen), maar ik ben bang dat het iets te basaal is en het moeilijk zal zijn om stuurprogramma's te krijgen omdat het nu vrij oud is .....

1
Minix is ​​zeker niet oud; het is eigenlijk actief ontwikkeld. dat zal u echter niet helpen met stuurprogramma's, omdat het niet echt een besturingssysteem is dat door vrijwel iedereen wordt gebruikt.
toegevoegd de auteur Dominik Honnef, de bron

3 antwoord

Je verwart behoorlijk Linux, de kernel, met GNU/Linux-distributies, die bij de kernel horen (die, naast sommige patches en de configuratie, altijd hetzelfde is) en veel programma's. Er is dus geen "stripping down" vereist als je begint met de kernel zelf.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in http://www.linuxfromscratch.org/ - Een gids voor het bouwen van uw eigen Linux vanaf krassen.

4
toegevoegd
Hallo dominikh, dus als ik kernel.org heb bezocht dat me het absolute minimum zal geven om een ​​besturingssysteem te starten? Dat is de kern van Ubuntu, Fedora, Red Hat enz., Maar dan worden alle dingen die ik niet wil toegevoegd aan hen, waardoor ze Ubuntu, Fedora, Red Hat enz. Zijn?
toegevoegd de auteur user997112, de bron
Bedankt voor je bericht
toegevoegd de auteur user997112, de bron
@ user997112 Ga door de gids en leer alles wat u moet weten. Omdat je op dit moment gewoon helemaal in de war bent. De dingen die je moet weten, gaat veel verder dan wat hier kan worden uitgelegd. De linuxfromscratch.org gids geeft je alle informatie die je moet weten.
toegevoegd de auteur Let_Me_Be, de bron

Je kunt iets uit proberen 8 van de beste kleine Linux-distributies . Een andere suggestie is om te kijken naar FreeRTOS .

0
toegevoegd

En Linux From Scratch dat hier genoemd is, is geen echte distro maar een manier om je te vertellen hoe je een bruikbaar besturingssysteem kunt bouwen op basis van een Linux-kernel.

Ik raad je ten zeerste aan om eerst met gentoo te spelen en de officiële documentatie zal je veel helpen om tot op de bodem uit te leggen hoe een Linux distro is verzonnen en werkt.

Succes.

0
toegevoegd