Paaien van een proces van een Windows-service die wordt uitgevoerd als netwerkdienst

Ik heb nogal wat berichten gevonden die lijken op scenario's in deze zin, maar ik kan geen duidelijk antwoord vinden.

Ik heb een Windows-service die wordt uitgevoerd als netwerkservice. Het draait onder dit account omdat het toegang moet hebben tot de SharePoint API op een zelfstandige installatie van SharePoint.

Ik heb de Windows-service nodig om een ​​ander proces te starten, met behulp van Process.Start, ook actief als netwerkservice. Dit proces is een apart programma dat is ontwikkeld door iemand anders en dat ook interactie heeft met SharePoint. Mijn service moet ze oproepen, ze een beetje gegevens vragen en afsluiten (geen gebruikersinterface).

Het probleem is dat het proces om de een of andere reden direct na het starten wordt vernietigd. Ik heb dit getest tegen een volledige SharePoint-installatie (niet alleenstaand), waarbij de Windows-service wordt uitgevoerd als een AD-account en het werkt prima.

Dus ik denk dat Network Service geen nieuw proces mag maken? Ik zie helemaal geen fouten in de event-viewer.

Alle hulp wordt zeer op prijs gesteld!

3
U zou procmon kunnen gebruiken om te zien wat het proces doet tussen wanneer het start en wanneer het sterft?
toegevoegd de auteur Andomar, de bron
Ja, dat is een goed idee - ik heb het in brand gestoken maar ik heb het probleem nog niet gevonden. De enige voorsprong die ik heb is dat er een probleem kan zijn in het proces dat ik maak om toegang te krijgen tot sommige bestanden die het nodig heeft in Program Files.
toegevoegd de auteur maltesehamster, de bron

1 antwoord

Er is niets (AFAIK) dat een proces dat wordt uitgevoerd onder Netwerkservice weerhoudt van het uitvoeren van een ander proces.

Ik denk dat dit een rode haring is - ik vermoed dat het probleem niet het andere proces begint, maar dat het andere proces iets probeert te doen dat niet is toegestaan ​​door de netwerkdienst.

Om te bepalen hoe het is om iets anders als "time.exe" te starten met argumenten van "/ t" - als dit werkt, start het proces niet het proces, maar wordt het proces uitgevoerd.

2
toegevoegd
Bedankt voor het bevestigen dat het proces goed zou moeten verlopen. Ik zal proberen iets anders als "time.exe" uit te voeren zoals u suggereert. Ik heb opgemerkt dat ik het proces handmatig buiten mijn Windows-service (onder mijn domeinaccount) kan starten en dat het prima werkt. Maar ja, dit kan een rode haring blijken te zijn.
toegevoegd de auteur maltesehamster, de bron