HTML-afmetingen van afbeeldingslabels die de ingestelde afmetingen niet "gehoorzamen"

Ik heb in wezen:

echo '';

De meeste van mijn afbeeldingen zijn al deze dimensies, maar af en toe zullen sommige andere dimensies zijn, zoals misschien 150x150. In die gevallen wil ik alleen dat de browser het grotere beeld in de kleinere ruimte blokkeert. Het maakt me niet zoveel uit of het beeld er niet perfect uitziet.

Mijn probleem is dat dit niet gebeurt. Ondanks het opgeven van de dimensies, wordt elke afbeelding die nog niet die dimensies bevat, nog steeds weergegeven in de oorspronkelijke afmetingen en het maakt mijn lay-out kapot.

Hoe zorg ik ervoor dat de weergegeven afbeelding de afmetingen aanneemt die ik opmaak in de tag, ook als de bronafbeelding niet die dimensies heeft?

Bewerken: ik realiseer me ook dat het wijzigen van de originele afbeeldingen de "ideale" oplossing kan zijn, in mijn geval is dit niet praktisch.

0
Je hebt niet genoeg informatie gegeven, je code is duidelijk geen standaard-HTML, lijkt op PHP, maar dat staat niet in je vraag.
toegevoegd de auteur Kevin Anthony Oppegaard Rose, de bron
Ja sorry, het is PHP genereren van de HTML waarnaar mijn vraag verwijst. Ik heb het opgenomen om de context te tonen (dit zijn niet alleen een paar regels of een paar afbeeldingen die ik individueel kan wijzigen, maar eerder iets dat honderden of duizenden keer wordt herhaald), maar mijn vraag gaat eigenlijk alleen over de HTML.
toegevoegd de auteur Joe M., de bron

3 antwoord

Dat zou ervoor moeten zorgen, het klinkt niet alsof een CSS je opgegeven dimensies overschrijft. Probeer in plaats daarvan style = "height: 70px; width: 120px;" ?

0
toegevoegd
sommige browsers worden anders weergegeven, afhankelijk van doctypes ... breedte en hoogte zijn geen betrouwbare manier om dimensies in browsers in te stellen, maar ik zou het nog steeds opnemen
toegevoegd de auteur David Nguyen, de bron
Bedankt .. Dit werkte! Maar waarom??
toegevoegd de auteur Joe M., de bron

Probeer slechts één dimensie op te geven voor afbeeldingen die u wilt beperken tot een kleinere ruimte.

Voorbeeld:


0
toegevoegd

Er zijn een paar manieren om dit te doen.

Je zou in het bestand in PHP kunnen lezen en detecteren wat de werkelijke afmetingen van de afbeelding zijn en vervolgens de breedte/hoogte op de juiste manier invullen.

U kunt ook een extern script gebruiken om de afbeelding af te handelen. Ik gebruik zelf een thumb-script en er is meer dan genoeg . Hiermee kunt u het bestand, de breedte en/of hoogte definiëren en terugkeren met de afbeelding beperkt tot die dimensies. De afbeeldingstag zou er als volgt uitzien:

  Pic
0
toegevoegd